Julafton x4

Nu har jag haft julafton fyra gånger. Hos pappa, hos farmor och farfar, hos moster och igår hade vi det hemma. Eller julafton och julafton men vi åt gott (inte julmat!) sen delade vi ut en liten julklapp och tittade på Karl-Bertil Jonssons jul och Bnde söker fru. Jag känner mig lite taskig eftersom jag inte sa til Anton riktigt vad vi skulle göra under kvällen utan han fick sig en liten överraskning när jag berättade att det var som en liten julafton. Första gången han träffade min familj riktigt.

Idag var jag, pappa och Johannes och åkte i backen. Superfint!


Underbara känslor

Jag tror jag struntar i det där med kalendern det går ju ändå inte så bra nu. Men jag är riktigt överraskad av hur länge jag klarade det.

Igår var vi på Östbyvägen i Ramvik och levde rövare med sällskapsspel och xbox. Jag, Lia och Jens tittade på och förstod mest ingenting då dom spelade Fifa, NBAxnågonting och Call of Duty. När vi skulle åka hem fastnade Lia på Törnstens parkering, BMW är tydligen ingenting att ha.

Det är konstigt hur löjligt tjejig man kan bete ibland... Jag känner mig lite smått deppad, besviken och lurad.

Det finns en kompis som jag älskar väldigt mycket och just nu är jag väldigt stolt över han eftersom han har tagit sig i kragen och gått till Vägverket och skaffat sig ett körkort!


Johan Christoffer Danielsson!

Ops...

Ja... Vad ska jag säga? Jag har inte slagit på datorn dom senaste dagarna på grund av tidsbrist. Jag har haft en väldigt trevlig och fin jul och jag har fortfarande två julklappar som är oöppnade, SPÄNNANDE! Adventskalendern tar jag imorgon för nu orkar jag inte. Lia sa något smart varför kalla det adventskalender när den räcker hela december ut?

Lilla julafton

Oj nu känner jag mig lite dålig på det där med adventskalendern...

Dag 22- Det här upprör mig

Ja det finns ju mycket som upprör mig, såna där stora saker som lilla jag inte kan påverka. Ett litet, litet exempel är det att alla klagar på att alla buiker läggs ner och att shopingen i Härnösand blir sämre och sämre. Jag har hört många som åker till Birsta för att köpa alla julklappar och med det förlorar Härnösand väldigt mycket pengar! Jag har i alla år försökt att köpa alla mina julklappar i Härnösand och i år har jag lyckats till 100%. Däremot köper jag mycket kläder i Birsta och Sundsvall så jag ska inte heller klaga så mycket...

Dag 23- Det här får mig att må bättre

Kärlek! Kärlek från kompisar, familj, pojkvän, kända eller okända. Kort och enkelt svar.

Många barn/ ungdomar/ vuxna som har skilda föräldrar tycker inte alls julen är lika speciell längre och det är förståligt. Tänk att klä två granar, ha två julklappsutdelningar, två tomtar, två av allt. Då är det inte så speciellt kul längre. För mig har julen blivit förstörd av just det. Det jag tycker mest om med julen det är stämningen och att kuna sitta i vardagsrummet och mysa i ljuset av julgranen. Jag skäms, men jag gruvar mig inför lilla julafton med pappa. Inte det att jag inte vill träffa han men det känns bara så jobbigt att fira jul idag och imorgon...

Julemys i stugan

Dag 21- Ett annat ögonblick

Idag har jag lunchat med Per Östberg på Hamnkrogen, jag åt lax och han åt Thai kyckling. Sen köpte jag alla julklappar. När familjen var rastad, mätta och belåtna klädde jag och min kära lillebror granen... Det är någonting med julen jag inte tycker om. Jag tycker om att se julgranen stå där och lysa med jag tycker absolut inte om att klä den. Sen satt jag mig ner och började fixa och dona med julklapparna, jag höll på i minst fyra timmar. Jag tycker verkligen om att slå in julklapparna och helst ska ingen vara den andra lik och ingen tejp ska synas. Alltså tar det ett tag för mig men det gör ingenting, jag har tålamod så det räcker. Det sista får bli mitt lilla ögonblick. Ett ögonblick där jag mådde bra.



Sjukis

Idag har gjort väldigt mycket nyttiga saker. Jag har varit lite sur, ätit frukost, tittat på Paradise Hotel, tittat på film, tittat på film, varit sur, ätit middag, fortsatt titta på film. Jag har inte mått så bra det är därför jag inte gjort någon nytta. Men det ska jag ändra på imorgon!

Dag 19- Det ångrar jag

Jag kan inte komma på någonting stort som jag ångrar, såklart ångrar jag lite småsaker men det är inte precis saker som påverkar mig eller någon annan dramatiskt så jag kan inte komma på något nu som jag kan säga att jag ångrar. För alla småsaker jag har gjort fel har jag förhoppningsvis lärt mig någonting av och därmed vuxit som person åtminstonde lite.

Dag 20- Den här månaden

Det är ju inte så många dagar kvar av den här månaden men hittills kan jag meddela att jag är riktigt nöjdo hcatt jag längtar lite smått til juldagen och lite andra händelser! Annars sammanfattar jag månaden med SNÖ, mycket positivt!

Imorgon ska jag och Amanda bege oss till skidspåret, kul kul.

Monopol

Nu har Pelle varit här, vi spelade monopol och tittade på Johnny English. När jag hade gett upp på monopol räknade jag mina pengar till 53.600 kr och Pelle till 181.500 kr... Orättvist, jag som skulle vinna.

Överraksning

Igår firade vi som sagt Anton som fyllde 18 år. Vi hade planerat en liten överraskning åt han så han trodde att jag hade åkt till Stockholm och att alla andra inte kunde hitta på något. Han, Mattias, Unni och Samuel skulle vara i Mattias lägenhet, dricka öl och spela tv-spel sen skulle dom gå ner på krogen. Men eftersom bilen jag skulle ta till Stockholm gick sönder i Sundsvall så fick jag åka hem istället. Då bad jag dom komma hit istället. Så dom kan hit Anton öppnade några presenter och sen gick han in på mitt rum för att prata lite med mig och sen när vi gick tillbaka till vardagsrummet satt Lia, Caro, Hampus och Tobias också i soffan. Sen spelade vi några sällskapsspel och hade en väldigt trevlig kväll tillsammans.

När jag gav Anton min present sa Samuel "säga vad man vill om Ramvikare, ni super inte bara och slåss". Han fick ett fotoalbum av mig. Fotoalbum måste nog vara en av de bästa presenterna man kan få och ge.

Dag 17- Mitt favorit minne

Mitt favorit minne måste nog vara det första minnet jag har. Jag var inte stor alls, jag vågar inte säga hur gammal jag var men ca 2 år. Det var på sommaren och jag var hemma hon Ann och Göran, ett par som passade mig lite då och då när jag var liten. Ann gick och höll mig i handen, vi gick över en bäck sen stod vi och tittade ut över en äng full av gula blommor. Jag tror att det var på samma ställe som pekade på taggtråden och sa "vass" sen pakade jag på eltråden som var under och sa "vass heller". Tagg tråden var vass men det var inte eltråden.

Dag 18- Min favorit födelsedag

Det måste nog vara när jag bodde i Macked och alla kompisar tog med sig sin cykel sen cyklade vi upp och ner för våran backe. Sen åt vi pannkaka och glassberg sen fick vi gå på skattjakt. Jag har inte riktigt förstått det där med att hyra hela badhuset, laserhallen eller åka till bodaborg.

Grattis Anton!

Världens bästa Anton Forsberg är nu 18 år! GRATTIS. Vi hade en liten överraskningskväll för han den var mer än lyckad och jag kan somna sittande just nu så jag skiver kalendern imorgon och jag berättar om kvällen också. 

Bilden kommer från när vi var i Tärnaby med äventyret. Vi hade varit på en dagsutflykt i Hemavan och på bussen tillbaka till Tärnaby somnade Anton med huvudet lutande mot skidorna.

Varför ska det vara så att vissa människor inte försvinner från tankarna. Dom dyker upp då det minst passar sig det finns minnen överallt... "Det är lugnt" jo tjena, vad drömde du sen?

Arbetslivet

Just nu sitter jag nere på Hertz och leker kontorskvinna. Jag kan meddela att det inte händer så mycket, ingen telefon som ringer och ingen taxichaufför som springer här, ingen som kommer och vill hämta eller lämna en bil. Det finns alltså inte så mycket jag kan göra just nu eftersom allt jobb redan är färdigt.

Nu ringde det. Jag har tagit emot min första bokning!

Oj nu händer det saker här, kul kul.

Dag 14- Mina drömmar

Drömmar, jag vill helt klart uppleva så mycket som möjligt innan jag dör. Jag vill leva ett lyckligt liv, jag vill ha ett jobb jag trivs med, jag vill se mig omkring, jag vill ha en familj att vara stolt över mm.

Dag 15- Min första kyss

Min första kyss fick jag när jag var 14 år av Christoffer. Vi hade varit på paradisbadet och alla skulle gå hem till mig. När vi nästan var framme vid huset kysste han mig, jag var inte beredd på det så det blev lite kul. En till sak, han vet inte att han var den första som kysste mig så det blir lite roligt om han skulle läsa det här.

Shell

Jag ska berätta om mina drömmar imorgon.

Det känns bra att dom på Shell tror att jag undviker dom när jag inte följer med in alla gånger då jag tankar där. Jag tror jag tankar lite för ofta... Men det är mycket trevligt eftersom mitt jobb inte involvrar så mycket människor, förutom taxichaufförer.


Nedräkning

Dag 14- Det här får mig att börja gråta

Jag gråter till allt, film, musik, når någon annan gråter, när jag skrattar som sagt allt.

Idag åkte jag ut till Öje för att passa en bebis, han är så söt!

Lucia

Dag 13- Den här veckan

Idag har jag jobbat lite, missat handbollen och fixat lite saker. Imorgon ska jag passa ett gulligt barn. Onsdag, torsdag och fredag ska jag leka Cattis så jag kommer att jobba på Hertz hela dagarna eller iallfall på torsdagen då Eva också är borta. Välkommen till Hertz, det är Line. Det är bra att öva lite. Sen fyller Anton Forsberg år och jag åker iväg en sväng för att vara borta med vinden på hans födelsedag... På lördag är det Julton så då kanske jag åker till kyrkan. Sen är det förmodligen en lugn dag.

Birsta

Dag 11- Mina syskon

Jag har fyra syskon, Johnny, Ida och Johannes. Johnny är mammas mans barn, han är 19 år och går fordonsprogrammet i Kramfors. Han är en trevlig bror. Ida är också mammas mans barn, hon är 18 år och går någon slags naturvetenskplig linje på Nordvik. Ida och jag har bråkat mycket under vår tid i samma hus. Men hon är mer än okej. Johannes är mitt enda riktiga syskon, han är 12 år fast han fyller 13 om mindre än en månad. Han har snart växt om mig, det fattas ungefär 2 cm sen är jag kortast i familjen. Johannes och jag kan bråka om allt men ändå kommer vi väldigt bra överens även fast vi är så olik varandra både till utseende och sätt.

Dag 12- I min handväska

Den här punkten var ju lika onödig som den "det här hade jag på mig idag"... Men jag kan ju säga att jag har varit i Birsta och köpt tre par trosor och en hudlotion så det är väl det jag tryckte ner i väskan idag förutom börsen, vantarna och halsduken.

Jag hade planerat att köpa en klänning när jag var där nere, jag provade och provade och hittade bara klänningar för tjejer som är smala som en sticka men efter att mitt hår stod rätt upp av all elektricitet hade jag hittat en. Men jag hängde tillbaka den eftersom jag skule ju kanske kunna hitta en bättre på ett annat ställe. Så jag fortsatte att strosa runt lite och när jag var på väg tillbaka till Bik Bok där min klänning hängde så började dom att stänga alla affärer... Jag missade alltså min klänning med någon minut. Men jag har tur för Pelle ska dig imorgon så då kan jag åka med han. Nu är jag glad igen.

Klassis

Japp jag har varit på klassmys med Amanda och lite Victor. Vi åt onyttigheter och tittade på Sex And The City, jag skulle säga att det var det bästa sättet att spendera denna kväll på.

Kul dag

Dag 10- Det här hade jag på mig idag

Det här är den punkten jag har längtat till, fast nej inte alls! Anton ringde och väckte mig tidigt på morgonen för att jag inte skulle försova mig. Vad hände då? Jo, vi pratade lite länge så att jag höll på att komma försent ändå... Sen tog jag på mig kläder för att gå ner på stan sen gick jag till jobbet för att hämta en bil så att jag skulle kunna åka hem och byta om. Sen jobbade jag på som bara den efter det kom jag hem då hann jag med nöd och neppe laga mat till familjen. Men mat i munnen slängde jag mig in i bilen för att åka upp till parkaden och jobba yttligare 8 timmar. Mitt huvud är som en enda stor gröt just nu!

Enda klädseln jag dokumenterade:


Julklappar...

Dag 9- Min tro

Oj, ja... Jag börjar på samma sätt som Lia. Jag är döpt, jag har gått på kyrkis, jag är konfirmerad, jag har varit konfirmationsledare i två år, jag har åkt till ett kloster fyra gånger, jag har sjungit i en kyrkokör och jag har varit inne i en av världens största kyrkor. Jag har fler meriter än många dock ser jag mig själv inte som troende innom kristendomen. Jag gick och tänkte på det där idag, jag tror att man föds och man dör däremellan lever man ett liv som man själv skapar utifrån sina förutsättningar.

Nog med att den här frågan var svår! Nu börjar det bli dags att fundera på julklappar, fundera på riktigt och helst köpa. Det enda jag har gjort hittills är att jag har köpt inslagspapper, lack och en stämpel. Sen har jag i och för sig börjat lite smått på Antons julklapp och planerat klart Pelles.

Facebook

Jag kollade runt lite på Facebook och helt plötsligt hittade jag min favoritbil! Den var i bakgrunden av en profilbild. KME 143, den röda V70n.


Sambos

Dag 8- Ett ögonblick

Idag när jag jobbade sa Cattis till mig att gå in till en av cheferna... Jaha tänkte jag nu får jag inte ha kvar jobbet och jag lugnade inte precis ner mig när jag såg hennes min. När hon hade satt sig i stolen började hon skratta och frågade om jag ville jobba onsdag-fredag nästa vecka. Då kommer allt ansvar ligga på mig. Jag kommer att få svara i telefon och ta emot bokningar osv. Jag kommer att styra Hertz!

Jag och Pelle pratade lite på Facebook.

Bästis- som på lågstadiet

Dag 7- Min bästa vän

Hmm mina bästa vänner det är många helt underbara personer! 

Christoffer Danielsson, vi har hållit ihop sedan vi blev tillsammans då vi var 14 år. Eller han tyckte väl inte om mig så mycket direkt efter vårt ca två månader långa förhållande men efter det har vänskapen bara växt.

Joakim Jönsson, ja en gång i tiden höll vi på att bli låtsas syskon. Sen gick vi i samma klass på Franzén och den största anledningen till att vi har så bra kontakt är nog Christoffer eftersom dom satt ihop ett tag. Jag och Joakim har haft många intressanta dagar tillsammans.

Anton Forsberg, vi har en speciell kontakt och han vet väldigt mycket om mig. Vi tänker på samma sätt och jag har vid något tillfälle sagt att Anton är som mig fast i killform.

Sen har vi ju tjejerna Lia, Caro och Malin. Lia och jag är som känt Lie tillsammans, det är vi som skrattar och blandar dom äckligaste dinkarna tillsammans. Caro lärde jag känna genom konfirmationen efter det har vi varit till Göteborg och Tyskland tillsammans. Mitt favoritminne av Caro är när hon somnade på min säng med fötterna högt upp i vädret lutade mot väggen. Malin har jag känt sedan jag var 12 år, vi har hittat på massa galenskaper tillsammans med det gamla Ramviksgänget. Nu bor hon väldigt nära mig så när jag är less på alla människor här hemma flyr jag till henne och när det ekar tomt i min garderob åker vi med ilande fart till Birsta.

Full rulle

Dag 6- Min dag

Jag kände för att ligga kvar i sängen eftersom jag har en sån underbart skön säng. Jag låg kvar till klockan 11 sen klev jag upp åt lite frukost och sen lade jag mig i sängen igen och läste en bok. Efter ett tag kom jag på att jag hade lite bråttom så jag sprang genom duschen och sen fort ner på stan för att gå på ungdomsmottagningen sen virrade jag runt lite på stan, det enda vettiga jag gjorde var att handla lite tillbehör till middagen och prata med Viktoria. När jag kom hem tittade jag in i Mamma och Pelles sovrum som är under reparation. Just nu sover som nere i vardagsrummet vilket är väldigt jobbigt, eftersom jag i vanliga fall har ensamrätt till nedervåningen. Efter att jag hade konstaterat att det kommer bli fint där gick jag ner och lagade lasagne, gott! Sen har jag jobbat lite och just nu ser jag ett tv-program medan jag skriver det här. Så det var min dag i detalj. Just det jag har haft så fullt up att jag glömde bort handbollsträningen... Jag kan inte beskriva hur sur jag är på mig själv!

-Tänk, tänk, tänk- Nalle Puh

Dag 5- Vad är kärlek

Ja, nu är klockan halv ett på natten och det finns en anledning till varför jag sitter och försöker skriva det här inlägget nu. Jag har funderat och funderat och jag tror att jag har kommit fram till att kärlek är någonting som förmodligen är helt omöjligt att beskriva med ord. Men dom som har haft ögonen riktigt öppna har noterat att jag har bytt status på Facebook (från singel till har ett förhållande), det borde ju betyda att jag vet någonting om kärlek men jag har inte fått träffa min käresta sedan den 7:e november så sannolikheten att jag har glömt bort vad kärlek är den är ganska stor. Nej förhoppningsvis har jag inte glömt bort, jag ska nämligen försöka komma på en julklapp till pojken också och för att komma på en bra klapp behövs nog lite känslor också. Mitt svar får bli: Kärlek är någonting obeskrivligt. 

Handboll

Dag 4- Det här åt jag idag

Till frukost åt jag en spisbrödmacka med smör och ost och drack en kopp med varmchoklad. Sen gick jag och tittade på handboll med Anton Forsberg plus några andra. Efter två matcher blev vi väldigt hungriga så vi gick ner och åt på SubWay. Jag åt en macka med kykling, någon sås, salami(?), tomat, gurka, ost, oliver och sallad. Till det drack jag lite fanta och åt en kaka. Sen gick vi tillbaka till Öbacka för att se sista matchen, efter den sa Mattias Norbergs mamma till mig att jag måste börja äta mer innan jag försvinner helt (jag åt en 30cm lång macka!). Jag vet jag att har gått ner ca fyra kg men jag tror att det är mina muskler som har försvunnit men man kan ng inte märka att man går ner i vikt eftersom som där fyra kilona har försvunnit under ca ett år.

Nu väntar jag på att Per Östberg ska komma och hämta mig för vi ska åka till Sundsvall med några andra människor.

P.S Brännan förlorade stort i båda matcherna! & Jag skrev under tidspress för nu är det bråttom! D.S



Adventskalender

Nu har jag hittat någonting sm kan bli kul. Jag brukar inte skriva ett inlägg varje dag men nu ska jag försöka. Tanken är att någon eller några ska få reda på någonting nytt om mig, vi får se om det lyckas eller inte. Eftersom det är den tredje idag så får jag klämma in allt det i ett inlägg.

Dag 1- Om mig
Dag 2- Min första kärlek
Dag 3- Mina föräldrar
Dag 4- Det här åt jag idag
Dag 5- Vad är kärlek
Dag 6- Min dag
Dag 7- Min bästa vän
Dag 8- Ett ögonblick
Dag 9- Min tro
Dag 10- Det här hade jag på mig idag
Dag 11- Mina syskon
Dag 12- I min handväska
Dag 13- Den här veckan
Dag 14- Det här får mig att börja gråta
Dag 15- Mina drömmar
Dag 16- Min första kyss
Dag 17- Mitt favorit minne
Dag 18- Min favorit födelsedag
Dag 19- Det ångrar jag
Dag 20- Den här månaden
Dag 21- Ett annat ögonblick
Dag 22- Det här upprör mig
Dag 23- Det här får mig att må bättre
Dag 24- Min bästa julafton
Dag 25- En vitlögn
Dag 26- Mina rädslor
Dag 27- Min favoritplats
Dag 28- Det här saknar jag
Dag 29- Mina ambitioner
Dag 30- Mitt 2010
Dag 31- Min bästa nyår

Om mig:

Jag föddes på Sollefteå BB och växte upp i en liten by mellan Kramfors och Sollefteå. Jag gick först på en skolan fram till 3:an sen på en annan skola till 5:an och sen bytte jag skola igen och gick 6:an där. Sen hade vi en väldigt stökig och grisig klass på Franzén efter det hamnade jag i en väldigt bra klass på gymnasiet. Hmm om mig? Jag tycker att ni kommer att få veta mycket om mig under alla andra dagar då jag skiver nog inte så mycket nu.

Min första kärlek:

Det var i lågstadiet och han hette Johannes och bodde i min grannby. Han var en väldigt söt och snäll pojke och svår att inte tycka om. Vi har på senare år sagt att det var kärlek vid första ögonkastet, dock kärlek på lågstadienivå. Johannes var ett år äldre än mig och när vi var med varandra brukade vi köra runt på trampbilar och traktorer, han lärde mig att backa med släpvagn. Vi brukade också bada mycket uppe i en sjö som heter Simsjön, vi brukade brottas om en boll. Han var mycket större än mig så han kunde slänga runt mig hur som helst och han brukade oftast vinna. När jag flyttade från Macked sågs vi inte en enda gång tills jag hittade han på den då moderna siten Lunarstorm. Vi började prata och det visade sig att han skulle spela en match i Ramvik så jag tog med mig mina kära kompisar för att titta på matchen som jag kommer ihåg att Ramvik vann. Sen sågs vi lite till och efter ett tag blev vi tillsammas och efter många händelser gjorde vi slut. För några år sedan flyttade han ner till Halmstad och om jag ska var ärlig så vet jag inte ens om han lever för jag har inte hört någonting från han sedan väldigt länge tillbaka.

Mina föräldrar:

Min mamma har jag börjat prata med mer och mer och jag har faktiskt förstått att man kan prata problem med mammor också. Jag tycker om min mamma!

Min pappa bad ett fyllo köpa ut alkohol åt han när han tog sina första klunkar. Jag tycker om min pappa!

Övrigt:

Igår jobbade jag lite på parkaden. Det var roligt och det var After beach-tema på firmafeten för ComHem.

Lockelilock, jobbilijobb

Jag har precis kommit hem från frisören. Jag lockade till mitt underhår lite eftersom det var spikrakt.

Ikväll ska jag jobba lite på Parken... Servera eller diska, jag har egentligen ingen aning om vad jag ska göra. Bäst att vila lite eftersom det fömodligen blir sent (bara en ursäkt för att jag ska kunna se Bonde söker fru).