Happy New Year!

Nu ska jag göra mig klar för att fara in till New York. Med andra ord så ska jag ta på mig mycket kläder så det blir ingen nyårsklänning här!
.
Nyårspuss!

Fredag

Idag vaknade jag, skypade insåg att jag inte hade så mycket att göra så jag sov lite till och väntade på att Elin skulle höra av sig. Jag sov några timmar extra och nu har jag energi så att det räcker och blir över!
.
Jag och Ida sitter och skriver om alla saker man kan göra efter USA, åka till Tanzania, vara reseledare, bara resa eller hitta på något roligt i Spanien. Sen slängde hon ur sig, "jag kommer ju leva så här till jag är 40, då kommer jag på att jag har glömt att plugga, hitta en man, skaffat barn och hus." Men vilka minnen sen!

Torsdag

Igår var Ida här och vi åt middag och tittade på Sverige-Schweiz. Kul kul!
.
Idag har inte riktigt varit lika kul, jag har tvättat! Men jag har också planerat lite inför nyår som kommer att spenderas i New York. Se filmen New Years Eve så förstår ni, vi kommer inte befinna oss mitt i smeten men vi vill ändå känna energin. Vi har ju bara en chans att spendera nyår där.
.
Eller ikväll så har jag varit på en hemlig middag. Trevligt var det, ni får veta mer sen.

Tisdag

Lite text och en bild för varje dag jag missat, så se till att läsa hela inlägget. Bilderna på slutet är de bästa!
.
Julafton firades med Ida, julsånger och pussel.
Juldagen spenderades hos Jennys värdfamilj, där jag fick träffa en äkta liten ballerina. Förresten så firar amerikaner julen på juldagen.
.
Igår bjöd jag på middag här, det blev en middag på sex timmar. Vi kunde bara inte sluta prata.
Idag sa jag och Sara hej då till Jenny på flygplatsen, alla grät utom vår chaufför (Jennys äldsta värdbarn).

God Jul

God Jul, Happy Chanukah, Happy Holidays or whatever. Så säger man här i USA, ingen vet riktigt vad som ska säga.
.
I torsdags var jag ju i New York med Johanna och hennes familj. Trevlig familj! Jag kommer besöka Smålands djupa skogar ofta i framtiden. Dock så missade vi tåget på väg hem... New Yorks gator och avenyer är enkla men istället för att springa höger så sprang vi vänster och hamnade på 5th ave mitt i julhandeln så där klockan 22.30, smockat med folk! Vi sprang och sprang, jag i högklackat. Svettiga kom vi till Pennstation ca en minut för sent... Så istället för att komma hem klockan 24 så kom vi hem klockan 1. Jag har fortfarande träningsvärk i låren så här två dagar efter, bra träning att springa i högklackat, det rekomenderar jag starkt.
.
Detta julkort fick jag av Amanda. Tack så väldigt mycket och god jul på dig med!

Torsdag

Snart ska jag in till Downtown för att äta lunch med Elin. Sen blir det lite jobb innan jag och Johanna åker iväg till New York för att äta middag med hennes familj som kommer på besök. Helt otroligt, hon som har gått och längtat i flera veckor och idag är den stora dagen!
Det här är Elin.

Onsdag

Igår var jag och Johanna på target och fick se en kvinna med pjamasbyxor och en tjocktröja som han hade tagit på sig ut och in. Snacka om att ha panik i Chanukka shoppingen.
Idag skulle jag göra en sak med det blev framskjutet tills på fredag så jag har inte gjort så mycket mer än att titta på Alla vi barn i Bullerbyn och Julkalendern. Vipps så blev jag ett barn igen!

Måndag

I brist på annat så hittade jag den här listan. Nu ska jag försöka få kontakt med Sverige via Skype sen ska jag åka till Starbucks.

Vill du ta ditt ex tillbaka?
Inte för att vara taskig, men nej.
Civilstånd? Nog har jag någon jag tycker lite extra om.
Har du någonsin förlorat en nära vän? Ja.
Något är fel, den första personen du vänder dig till? Mamma är alltid bra.
Hur många kan du berätta allt för? För dom som kan berätta allt för mig.
Beskriv dig själv med ett ord? Omtänksam, om jag inte visste det förut så vet jag det nu!
Har du något som hör till ditt ex? Nej.
Har du någonsin kysst någon av det motsatta könet? Nej.
Fullständigt namn? Fanny Line Tallberg.
Första kyssen? Det var ett tag sedan.
Sista kyss? Fredric.
Första kram? Förmodligen mamma eller pappa.
Senast kram? Ett av barnen i huset.
Senaste meddelande från? Jenny Olsson.
Vem jag berättar allt för? Anton Forsberg litar jag på till 100 %.
Lång? 160,5 cm kort.
En hemlighet? I fredags när jag skulle till Ida ringde jag på hos hennes granne.
Hur mycket bryr du dig om ditt liv, 0-10? 10.
De flesta minnen med? Sedan jag kom till USA är det med Johanna Andersson.
Människor har du nyligen blivit mer "nära"? Alla Au Pairer.
Vem förväntar jag mig att känna för evigt? Min familj.
Vem jag älskar mest? Det är många, även om jag är dålig på att säga det.

Lördag

Idag var jag väldigt lycklig på ett par sridskor! Vi hade möte med vår Au Pair-grupp, hur kul som helst! Jag hade skrattrynkor efter.
Den här videon är till för Fredric, vad säger du om det?

Fredag

Nu har jag slutat för dagen. Snart bär det av till Ida i Warren, 20 minuter på en väg med trafiklysen varje kilometer, minst! Men som sagt så kommer Ida från Njurunda så hon är i alla fall van sånna vägar.
.
Kan ju fortsätta med kategorin finnar... Svenskarna som flyttar hit till USA upplever att dom får mer finnar medan tyskarna har slät hy. Hur kommer det sig, dom ändrar ju också matvanor. Så nu har vi två alternativ kvar antingen så är det vattnet eller luften eller båda.

Torsdag

För ett tag sedan ficka jag ett paket skickat till mig av min kära mor. Det innehöll godis, skorpor, tidningar mm. tyvärr så hann jag inte ta kort på det för det mesta har redan försvunnit... Men nu sitter jag och försöker lösa en konstig Sudoku.
Sen kan ni ju ta en titt på mitt ansikte, första bilden är från i somras. Då var min hy nästan helt ren från finnar, dock så är bilden så rolig så ni skulle dö av skratt om jag inte hade klippt till den lite. Andra bilden tog jag nyss men min webkamera, så det är inte så bra kvalitet men man ser några röda prickar och det där är min bästa sida, andra sidan är mycket värre... Aja finns ju ändå ingen att imponera på här så det kvittar.

Julkalender á la 1991

Det här är formodligen det roligaste avsnittet av Sunes Jul.

Måndag

Dagarna rullar på precis som vanligt, jobb, gym jobb och fritid. Gymmet är ju en historia för sig... Jag börjar starkt undra om jag har en förföljare och Johanna tror på fullaste allvar att det finns en mördare där vid namn Kurt. Sen pratas det mycket om svenskar och om författaren Henning Mankell.

Min fina helg

Jag har träffat en ny svensk tjej och vi har en gemensam vän (inte en jätte nära vän, men ändå) John Nordin kan känna sig träffad.
.
Jag och Johanna har ätit frukt, doppad i vit choklad, kex och brie ost! Medan jag skrattade till filmen Det finns i känslor i rymden.
.
Jag och Jenny har vandrat runt i Downtown.
.
Idag pratas det om bio, vi får se hur det blir med den saken. Men det skulle vara mycket trevlig. New Years Eve ska vi se isåfall.
.
Bilden är tagen innan Thanksgiving Parade.

Tisdag

Gårdagen var helt underbar, middag med Njurunda-Ida. Precis vad jag behövde!
.
Nu blev jag dock lite mer ledsen, jag kikade in på Johannas blogg och hittad video nr. 1, sen blevjag betydligt gladare när jag såg video nr. 2!

Söndag

Nu har jag inte skrivit på ett tag. Jag vill bara säga att jag mår bra och att jag och Johanna var inne i New York i lördags och tittade på Christmas Spectacular Show och såg alla andra saker man bör se under juletider.
.
Det var helt otroligt mycket folk på 5th ave!