Roadtrip

Som sagt så har jag Amanda och Moa varit på en roadtrip i två veckor, vi kom hem i lördags.

Dag 1: Jag och Amanda lämnade Härnösand (Moa hade redan tagit tåget till Örebro). Vi visste inte riktigt vart vi skulle åka men vi åkte söderut längs E4:an. Det slutade med att vi kom hem till en kille vi träffade i Åre. Lars heter han och bor i Stodvik utanför Gävle.

Här är Lars med min kära vän Sandra under nyårsafton,



Dag 2: Vi flydde Lars välstädade lägenhet tidigt på morgonen och begav oss mot Örebro för att hämta upp Moa på vägen dit picknickade vi lite frukost längs vägkanten. Men då blev vi meddragna på stan och sen hem till dom för att äta middag, se film, fika och sova. Det åskade riktigt mycket den kvällen så det var tur vi inte behövde sova i tält!



Dag 3: Vi lämnade Ruborgs villa efter frukosten, det blåste och var inte den finaste dagen i vårt liv. Vi begav oss då mot Mariestad för att fika på en brygga och se oss lite omkring. Efter ett tag blev vi less på det blåsiga vädret så vi satt oss i bilen och styrde kosan mot Karlsborg. Vi körde in genom fästningens murar och där inne tog vi lite kort på byggnader man inte får ta kort på... Det slutade med att två millitärer kom springandes efter oss. Sen blev vi omringade av änder då tyckte vi inte att Karlsborg var något för oss så vi åkte vidare till en gräsplätt i Tibro där vi la ut en filt och somnade för att ta vara på solen och för att vänta på Fredric som skulle komma till Skövde någon timme senare. Efter vilan åkter vi vidare mot Skövde, handlade lite och åt en glass på McDonalds. Sen hämtade vi Fredric på tågstationen och sov sen i hans lägenhet en natt.



Fortsättning följer...

Godkänd!


Planen kraschade lite

Uppdateringen kom lite senare än väntat med allt har en bra förklaring.

Jag, Amanda och Moa ska åka på en roadtrip imorgon och två veckor framåt. Fordonet vi vill åka i är en S60 och färgen vi vill ha på den är svart. Men den hade Hertz hyrt ut till Umeå så där stod den och såg fin ut medan vi befann oss i Härnösand. Jag ringde Amanda och berättade hur läget var och efter ett tag bestämde alla tre att vi inte ville ha den guldiga bilen! Då sa jag till Amanda att man kan ju åka till Umeå för en dag, gå på stan och sen ta hem bilen. Men Amanda fick en annan idé, Kalle Rickard skulle ju åka från Karlsborg på måndag. Så tillslut hoppade vi in i en bil med Kalle, Aron och Fredric. Jag och Amanda liftade men vi fick köra hela vägen helt själva. Under bilturen hade vi allsång med Amandas blandkassett, svensktoppen med dansbandslåtar och smurfhits, jag körde ett varv runt i en rondell med en ölburk på taket och vi skrek på grund av Amandas bilkörning samt höll andan när jag bromsade.

När vi kom till Umeå spelade vi Yatzy och hade det trevligt, dagen efter gick vi på stan, Amanda höll på att ta död på oss. Sen promenerade vi till Hertz med ett ex antal skavsår. Vi kom dit. Ringde. Dom kom dit. Dom insåg vilket misstag dom hade gjort. Dom hade hyrt ut bilen enkel väg till Luleå. Vår svarta S60! Efter många idéer, diskussioner och efter att både jag och Amanda hade blivit erbjuden var sitt jobb tog vi en säljbil från bilbolaget. Men då var vi så sura och trötta att vi åkte hem till Kalle och Fredric igen och åt tacos, så det blev en till dag i Umeå. Dagen efter slängde vi in oss i bilen och åkte till Örnsköldsvik för att byta bil och fortsätta till Härnösand med en liftandes Kalle och en Fredric.

Idag har vi tittat på studenterna och njutit av solen vid klubbsjön och på min baksida.

Ikväll ska vi hämta vår guldiga S60, den fick duga ändå.


Hej Umeå, Rickard, Norsken och den andra killen.

Snart kommer Amanda hem från Edsås dalen då ska hon duscha och äta sen blir vi hämtad av tre killar. Vi vet namnet på en och vi vet att en är norsk, resten får vi ta reda på då. Dom kommer i alla fall köra oss till Umeå där vi ska sova hos Rickard tills imorgon då vi ska gå på stan och sen åka hem igen... Det verkliga syftet med resan det får ni reda på imorgon!


Dumpa honom!

"Bokens budskap är enkelt: Du är värd bättre! Om mannen du är förälskad i inte ger dig den repekt eller uppmerksamhet som han borde ska du dumpa honom. Du ska inte finna dig i ointresse eller dåligt bemötande! Och du ska sluta bortförklara hans dåliga uppförande."

Denna text är tagen från Louises blogg, hon tog studenten, jobbade i Turkiet över sommaren och en bit in på hösten, åkte iväg som Au Pair ett år i Albany, NY, bodde hemma i tre månader och flyttade sedan tillbaka till turkiet. När jag började men min ansökan läste jag hennes blogg och den peppade mig till tusen!

He's just not that into you! Svart på vitt, varför ser man inte det tidigare? Jag är en sån som bortförklarar andras beteenden, på gott och ont.

I'm forever keeping my angel close.

Chris Medina verkar vara en underbar människa och det är nog många i världen som vill tänka och agera som han. Jag grät när jag såg dom här klippen och idag hörde jag att dom pratade om det på radion. Alla verkar gråta för det är en sån fin historia! Men andra gråter säkert av dåligt samvete, tänk dom som själv har delat många år av sitt liv tillsammans med någon dom älskar som sedan är med i en olycka som gör den personen helt annorlunda både fysikt och psykiskt. Hur många är det då som har ork och vilja att stanna kvar som Chris Medina gör? "Cuz what kind of guy would I be, If I was to leave when you need me most?" Hur många av dom som har lämnat sin man, fru, pojkvän, flickvän, barn, far, mor eller kompis, hur många av dom tror ni orkar höra dom orden?


Intervju

Idag åkte jag till Örnsköldvik för att möta upp en tjej som heter Klara. Jag kom dit någon minut försent på grund av allt vägbygge längs vägen och till råga på allt hittade jag inte riktigt vart jag skulle. Men efter att ha pratat med henne i telefon två minuder såg vi varandra. Då gick vi till ett café och började med intevjun. Först ställde hon några frågor på svenska som påminde om en anställningsintervju sen började vi prata engelska och jag fick svara på några lättare frågor vilket gick förvånansvärt bra. Sen skulle jag fylla i sant eller falskt på 260 dumma och mindre dumma frågor. Efter det pepprade jag henne med frågor om hennes år i USA, det var riktigt trevligt måste jag säga. Nästa steg blir till att vänta på ett polisutdrag som jag sen ska skicka iväg till kontoret i Malmö och efter det kan familjerna höra av sig.