Tisdag

Idag försov jag mig, pinsamt! Men det gick bra ändå dock så blir det ju lite jobbigare att försova sig 10 minuter när man bor på sin arbetsplats. Så när min värdmamma ropade på mig flög jag ur sängen med orden "oh sorry, sorry, sorry!". Det var ju bra gjort av mig att svara på engelsa i panik.

Måndag

Igår var vi ett gäng tjejer hos Zabou, en trevlig tysk tjej. Hennes namn brukar skapa viss förvirring, tjej eller kille? kommer hon från Sydafrika? mm. Vi tittade på Oscars galan och hade en liten tävling, vi fick en lapp var och på den skulle vi skriva ner vilken vi trodde skulle vinna alla olika kategorier. Det gick hel okej för mig i början som ni kan se, ner till nummer 14 så hade jag samlat på mig 7 poäng. Sen gick det utför, rättare sagt så dök jag ner på botten och låg där, 0 poäng! Förresten så kan ni se att jag är ganska duktig på att räkna också, vart tog nummer 7 vägen? Sen vann Hanna med 11 poäng, hela 13 dollar kammade hon hem, vi var 13 tjejer som lade i en dollar var i en skål.

Söndag

På vägen hem från Zabou så kom jag på tre saker att berätta om bilar.
.
1. På roadtrippen så var vi tvungen att tanka fem gånger (ca 230kr för en hel tank!). Första gången var lite jobbig dock, hur gör man när man nu igen när man tankar? Jag hade nästan helt glömt bort för i New Jersey är det olagligt att tanka själv. Anledningen till det är att det är mycket miljövänligare på något vis men själv så tror jag att skon klämmer på ett annat ställe. Nämligen att det kostar så mycket pengar att sanera efter alla som spiller bensin när de tankar.
.
2. Min bil luktar ruttna ägg ibland, varför?
.
3. Här slår trafiklysena om till rött när man kommer fram till dom, även fast det inte kommer en bil från andra sidan. Riktigt irriterande när det händer i fem av 10 trafiklysen.
.
Varför jag var hos Zabou får ni reda på imorgon för nu måste jag sova och be för ett skypesamtal mitt i natten.

Roadtrip

Nu borde jag nog ta tag i det här, så här kommer hisorien och min och Ellens roadtrip.
.
Dag 1: Vi tog flyget till Kansas City för en snabb mellanlandning innan vi lyfte mot Los Angeles. Vi tog bussen till Hertz för att hämta vår superbil (Nissan Versa), vi fick hämta ut den hos Hertz Gold Club, det tackar vi för! Sen ställde vi in GPS:en på Isla Vistla, mot Jens Berlin, Robin Berlin, Alfred (som inte var hemma) och Petter. Det tog några timmar xtra att komma dit eftersom GPS:en var inställd på inga stora vägar. Väl framme hörde Ellen Petter prata då blev hon besviken, EN GÖTEBORGARE! Men det visade sig att han var trevlig och efter några fina kommentarer från Ellen så umgicks dom som helt vanliga människor.
.
Dag 2: Efter lunch med killarna på en Diner begav vi oss mot Las Vegas, inte så mycket att se när man inte är 21... Men på vägen dit ick vi se en spökstad och ett stort fängelse mitt i ingenstans.
.
Dag 3: Efter att vi hade smugglat med oss lite fika från hotellet åkte vi mot Grand Canyon via Route 66. Väldigt fin väg att åka, precis som i filmerna! Vi satt i bilen och låg på vägen och solade i shorts och t-shit tills vi kom till Grand Canyon där vi möttes av snö... Frusna fortsatte vi mot Los Angeles, vi hann inte hela vägen för då hade jag redan kört 13 timmar den dagen så vi tog in på ett hotel för att sova.
.
Dag 4: Vi trängdes med bilarna på väg in till Los Angeles. Vi såg stjärnorna på gatan och Hollywood skylten samt Venice Beach sen åkte vi hem.
.
Resan var helt otroligt lång fast kort. Kan det bero att vi sov väldigt få timmar?

Fredag

Klockan är 02.53 och jag har precis kommit hem efter en helmysig kväll hos en tjej. Vi var 13 tjejer i källaren och vi satt bara och pratade hela tiden från åtta till två.
.
Hur läskigt ser inte det här ut att vara? Jag och Ellen körde fel och hamnade där...

Onsdag

Hemma från en snabb Roadtrip på västkusten. Jag har kört så mycket bil att jag har skavsår på händerna.

Torsdag

Packning steg 1: slänga allt på golvet!

Whitney Houston

Whitney Houston ska begravas i Westfield på en kyrkogård som jag kör förbi varje gång jag ska till Westfield.
.
Nu ska jag fixa massor av saker inför Los Angeles.

Skidresan

En snabb sammanfattning av skidresan.
.
Vi åkte tidigt på morgonen med en buss från Mountainside, till vår förväning var det tre stycken i vår ålder med på resan och några runt 30 sen var resten 45+, men alla var trevliga och vi åkte tillsammans med en gammal gubbe och dom som var 30. På hemresan fick vi ett snack, ost kex, chips, saltapinnar mm.
.
Om man tittar noga så ser man att snön inte täcker backen till 100% där nere. Det var ca 3 cm riktig snö, resten var gjord med snökanoner.
Så går det om man lånar sin värdmammas täckbyxor! Hanna åkte i tajta byxor från 80-talet, hon var så fin så!

Tisdag

Ännu en lång dag, datta har jag hunnit med:
Vaknat
Jobbat
Sett på Paradise Hotel, finalen!
och nu säger jag godnatt.
.
Hej min söta lillebror som har växt om mig helt och hållet under de sex månaderna jag har varit borta.

Måndag

Jag ska berätta om skidresan men inte nu, känns som att jag skjuter upp allt nu för tiden! Men nu måste jag få er till att läsa detta! Klicka här. Det är en Amerikan som bor i Stockholm som förklarar hur dejting/icke-dejting går till i Sverige, eftersom vi väldigt sällan går på dejt så tyckte denna bloggaren att det var lite konstigt att det faktiskt görs barn i Sverige. Här kommer alltså en klockren förklaring på hur det går till!
.
Annars har jag varit hemma för vård av sjukt barn, så vi har myst i soffan idag. Om jag vaknar upp med feber imorgon blir jag inte överraskad. Jag är dålig på att vara rädd för baciller därför hamnar jag alltid nära sjuka människor. Men jag blir ändå inte sjuk mer än andra människor, så det så!

Lördag

Igår åt vi middag sen försökte vi se filmen The Vow men den var slusåld så vi åkte till ett Diner istället. Mycket trevligt!
.
Idag var jag tillbaka på tågstationen i Skövde, lite så kändes det i alla fall. Jag sa nämligen hejdå till Fredric som åker till Kina och Thailand i tre veckor så jag kommer inte höra från han varje dag som jag är van vid. Vi har ju faktiskt pratat varje dag i lite mer än åtta månader, tiden går fort!
.
Nu står väckarklockan på 04.20 för jag ska kliva upp klockan 04.45 (lite tid att snooza), för att ta mig till Mountainsides County Club. Eftersom bussen till Pennsylvania går därifrån med oss fyra tjejer och massvis av pensionärer.

Fredag i Härnösand

Så här livat är det i Härnösand 00.30 en fredags kylig natt. För er som inte känner till staden Härnösand så ligger Svenssons krog på vänster sida mellan det vita och det mörkare huset. Där ser man lite folk si så där två vakter och tre besökare. Sen på hörnet av det sista huset man ser ligger det en pub vid namn Bitten's där ser man ca tre människor. Livat måste jag säga! Skulle vara roligare att se detta runt två tiden då dom stänger. Se alla mindre nykra människor vandra hemmåt. Men det får bli en annan gång för vid den tiden så jag jag precis beställt en Chicken Burrito. Det blir mexikanskt denna afton tillsammans med Svennegänget, Johanna, Elin, Hanna och Ida.

Torsdag

Det är bra att ha städerskor, inte bara för att dom städar huset men innan dom kommer måste jag plocka undan i mitt rum. Jag tycker inte det är kul att ha stökigt när dom är så snälla och städar. Usch vad jobbigt det kommer bli att komma hem om ett halv år och dammsuga, jag har inte tagit i en dammsugare sedan jag kom hit...

Onsdag

Lill-lördagen firades på Starbucks i Westfield med massor av fina vänner, folk droppar in lite då och då, så sjukt mysigt! Jag åkte dit och kom hem med Juleskum som jag fick av Christin plus att jag bestämde mig för att åka till Pennsylvania på söndag för att åka skidor. Så gick det med att spara pengar, men jag känner att alla mirakel är med mig nu så det löser sig! Jag har så mycket energi så jag kan åka överallt nu. Jag pratade med min värdmamma idag om hur kul det skulle vara att tågluffa i Europa, någon som vill följa med när jag har råd?
.
Sen tänkte jag bara berätta att Christin är en speciell person för mig, hon är min rumskompis. Vi bodde tillsammans i Stamford och kom till familjerna samtidigt, vi kommer alltid ha våra upp och nedgångar samtidigt. Det är något speciellt med en rumskompis!

Bilder


Måndag

Mina dagar går ut på att boka resor och fixa och med träningsvärken jag har från igår är inte det det lättaste måste jag säga. Jag, Johanna, Hanna och Elin var och klättrade igår och då änvänder man alla muskler man inte visste fanns! Ska försöka få in bilderna på datorn imorgon.

Lördag

Jag är lite för trött för att skriva nu, jag kom precis hem ifrån ett besök i New York City. Klockan närmar sig midnatt och jag måste vila upp mig innan jag ska klättra imorgon med några vänner.

Resa bokad

Nu har jag och Ellen bokat flyg till Los Angeles. 18-21 februari.
.
Gjorda resor och planerade resor sedan januari 2011:
Resa #1: Åre med Amanda, Sandra, Moa, Malin och Bea. Februari 2011.
Resa #2: Åre med Amanda och Sandra. Mars 2011.
Resa #3: Stockholm men Amanda och Moa. April 2011.
Resa #4: Roadtrip med Amanda och Moa. Juni 2011.
Resa #5: Turkiet med Fredric. Juli 2011.
Resa #6: Flytt till USA (vet inte om jag ska räkna det men ibland käns det som en semester). Augusti 2011.
Resa #7: Kanada med Jenny och Johanna. Oktober 2011.
Resa #8: Los Angeles med Ellen. Februari 2012.
Resa #9: Miami med Fredric. April 2012.
.
Sist jag flög med Ellen var på väg till USA, 15 augusti 2011 kl. 09.10.