Hej hej!

Idag när jag bläddrade igenom min facebook hittade då två meddelanden som hade gått och gömt sig lite. Ett meddelande var från en tjej som ska flytta till New York och det andra var från en tjej som för bara ett litet tag sedan har flyttat till Westfield, alltså samma stad som jag ska bo i. Trevligt, trevligt måste jag säga. Men nu måste jag skynda mig lite för snart kommer Bea hit och hämtar mig.


Livet i en resväska

Sedan den 6:e juni har jag hunnit packa väskan för att åka till Umeå, På roadtripen, till Turkiet och imorgon ska jag åka ner till Karlstad med Bea och sova en natt hos Malin sen tar jag bussen till Skövde. Som sagt livet i en resväska.

När jag har gjort lite viktiga saker här hemma så ska jag cykla ner och hämta min Medical Form på Sundet. Då är dom papperna ur världen också, känns skönt att det händer något nytt varje dag, äntligen känns det att jag ska åka iväg på riktigt.


Bokat!

Idag har jag ringt några samtal och försökt att få en tidigare tid på Ambassaden. Det såg ganska mörkt ut tills jag kom hem, kikade in på hemsidan och hittade ganska många tider den 8:e alltså en vecka innan jag ska landa i New York. Jag kan ju hoppas på att jag får en ännu tidigare! Då bör allt vara lugnt. Men jag börjar bli lite spänd på om jag kommer bli godkänd eller inte, men det ska väl inte vara några problem heller.

Annars har jag roat mig i Birsta med Amanda idag. Helt okej dag men ingen av oss hade nog alla hästar hemma och det var nästan en mardröm att åka bil med Amanda. Hon trampade på bromsen istället för på kopplingen en gång, behöver jag säga mer!?


Ambassaden

Nu är det mindre än en månad innan jag flyttar och det börjar bli dags att besöka ambassaden. Idag blev jag klar med alla papper och sånt så då tänkte jag boka en tid men den tidigaste tiden dom har är den 11:e augusti och det är försent. Eftersom jag kommer lämna mitt pass i Stockholm för att dom ska kunna gå genom mina papper, godkänna mig och skicka tillbaka passet till mig, detta kommer ta ca en vecka. Alltså måste jag ha en tid innan 8:e augusti. Idag skickade jag ett mail och frågade om det finns chans till att få en sista minuten tid och imorgon ska jag försöka ringa.

Snart ska jag till Södra Sundet för att kolla om jag har Tuberkulos. Förhoppningsvis har jag inte det och då kan jag skicka in mitt Medical Form.

Resterande saker jag har att göra är:

- Gå på banken och betala Ambassaden.
- Gå på banken och betala Skandinaviska Institutet.
- Skriva ut ett kontoutdrag.
- Köpa frimärken för 67 kr.
- Gå på intervju på Ambassaden.

Bara för att jag tycker om min lillebror!

Fin resa

Jag hade en underbar vecka i Turkiet med Fredric. Vi solade, badade och hade det bara bra! Tillbaka till verkligheten nu. Jobb, papper som ska fyllas i, vänner som ska underhållas och maila Au Pair-familjen, det är det där jag hinner med och ändå vill jag så mycket mer. Snart är jag klar för en resa till Stockholm och ambassaden.



Turkiet

23.35 går bussen som tar mig till Arlanda, sen blir det några timmar där och 08.30 lyfter vi.


Roadtrip del 4

Dag 11:

Vi klev upp med tuppen och åkte till Ullared. Jag har någon gång i mitt liv sagt att jag aldrig ska åka dit men liks förbannat blev jag meddragen dit... Det var inte den bästa upplevelsen i mitt liv ska jag säga och när vi kom ut därifrån var jag surare och argare än någonsin. Ilskan det tog jag ut på en stol inne på restaurangen. Sen åkte vi tillbaka till vår kära lägenhet i Göteborg för en myskväll.

Dag 12:

Vi spenderade dagen på Universeum, det var trevligt och en maskin mätte mig till 163 cm. Det gjorde min dag! Senare på kvällen mötte vi upp Patrik Bouvin, en föredetta Hänösandsbo, för en fika. Sen tog jag tåget till Skövde och tillbringade 20 min ensam på tågstationen där innan Fredric hämtade upp mig.

Universeum:

Vi grillade på uteplatsen:

Vårt finfina stora bord:


Dag 13:

Jag fick se Skövdes berg och lite andra saker. Sen blev jag själv, då passade jag på att gå på stan och se mig omkring lite, jag gick inte vilse! Sen la jag mig i soffan och sov till en film. Det är ganska påfrestade att vara med några hela tiden och aldrig riktigt få den där egna tiden som är så viktig. Men det fick jag nu och det var guldvärt!




Dag 14:

När Fredric hade åkt på jobbet kom Amanda och Moa dit för att duscha och äta mat. Dom hade nämligen stängt av vattnet till lägenheten i Göteborg. Dom slängde ut mig ur lägenheten för att jag skulle handla sen tittade vi på en film under tiden vi åt. När allt var packat igen lämnade vi Skövde bakom oss och begav oss till Karlstad och vår älskade Malin. Där flyttade vi inte till Malins mormor och morfars lägenhet eftersom dom var i deras stuga.

Dag 15:

Midsommar! Vi åkte till ett ställe med mycket folk, där dansade vi runt midsommarstången och hade det trevligt. Sen lagade vi god mat hos Malins föräldrar med två av Malins kompisar, Malin och Malin.



Dag 16:

Hem ljuva hem!

Roadtrip del 3

Dag 7:

Torsdagen spenderades på Liseberg (eller Liseborg). Finns inte så mycket att säga om det förutom att jag och Moa åkte Atmosfear, den nyaste och högsta frittfall, medan vi skrek så gick Amanda och vann en nalle.

Så här ser Amanda ut när hon åker karusell:


Dag 8:

Fredric från Skövde kom och hälsade på i Göteborg. Jag följde med han och tittade på sängar sen kikade vi lite på IKEA också. Sen mötte vi upp Moa och Amanda för att handla lite och sen laga god mat.

Dag 9:

Vi packade våra väskor och flyttade ut ur lägenheten i Göteborg för att åka till Joel i Halmstad. Det är också en kille vi lärde känna lite smått i Åre, vi fick bo i hans familjs lägenhet mitt i Halmstad dessutom fick jag och Moa ett eget rum medan Amanda delade rum med Joel. På kvällen gick vi runt lite i stan och kollade på månniskor sen gick vi tillbaka till lägenheten för att se film.

Joel:


Dag 10:

Söndag i Halmstad, dåligt väder på förmiddagen men vi åkte ändå ut till Sandhamn för att titta på Per Gessles hus och till Tylösand. Sen blev det helt plötsligt fint väder och varmt som tusan! Då åkte vi till en Italiensk glassbar ute på landet. Senare på kvällen gick vi ut och åt en väldigt god pizza.

Tylösand:


Ute i skogen vid glassbaren:



Fortsättning fäöljer...

Roadtrip- del 2

Dag 4:

Vi packade ihop våra saker, lämnade Fredric ensam för att hälsa på en annan kille i Smögen. Marcus, han träffade vi också i Åre, rättare sagt när vi bodde en vecka hos Lars. För Lars och Marcus var lägenhetskompisar då båda säsongade där. I Smögen bodde vi i Marcus hem, det vill säga i en husvagn på ett industriområde utanför en taxistation. Hans tillfälliga hem.



Dag 5:

Vi kollade mest runt på Smögen och den kända smögenbryggan. Sen försökte vi sola lite, vi hittade ett ställe där det inte blåste storm där lade vi oss ner men efter ett tag låg Amanda i ändå i jeans och jacka. Jag och Moa pinade oss lite längre fast det dröjde inte länge innan vi la våra kläder som filtar över oss. Senare den kvällen gick vi ut, det var två krogar öppna men det var inte så väldans kul faktiskt. Det slutade med att vi åkte tillbaka innan dom stängde. 

På väg ner mot Smögenbryggan:





Dag 6:

Vi lämnade en trött Marcus i hans husvagn och åkte vidare mot Göteborg. Vi letade oss fram till rätt adress, en adress till en lägenhet som vi hade nyckel till. Vi fick låna en studentlägenhet av en föredetta Härnösandsbo. Vi flyttade in, vi började bli van att göra det nu, vi letade parkering, lagade mat och sov. Inte en så givade dag.

På en affär vi hittade längs vägen:


Fortsättning följer...


Host Family

Under tiden jag var på roadtrip kom jag i kontakt med en familj i USA som verkade rätt så bra. Vi pratade i telefon några timmar och när jag kom hem skypade vi lite och allt blev bara bättre och bättre, så på söndagen matchades vi. Så förmodligen lyfter planet mot New York den 14 augusti. Dock så ska jag bo 40 min utanför New York i westfeild, New Jersey. Familjen består av en mamma, en pappa, en dotter på 8 år och två tvilling pojkar på 5 år.