Onsdag


Tisdag

Tiden går segt nu... Idag hade vi Au Pair möte, det blev mycket prat, skratt och gråt. Nu ikväll har jag umgåtts med massa tyskar och sett Victoria's Secret Fashion Show.

Helgen

Jag har inte gjort ett dugg, eller jag har sett på film och skypat lite. Johanna var i Washington, Jenny och Sara var i Philiadelphia, några tyskar jobbade, några andra var inne i New York och såg Christmas Spectacular Show och någon hade besök från hemlandet. Så jag tillbringade min helg på mitt rum, dvs i min säng.
.
Igår när Johanna kom hem ringde jag henne och vi pratade länge plus att vi bokade biljetter till Christmas Spectacular. På lördag ska vi gå, jag längtar otroligt mycket!

Härnösand

Hemma snöar det och här kan man gå utan jacka. Kolla på det här så ser ni fina Härnösand, klicka på meningen. Inte lika mycket julstämning här som det verkar vara hemma även om dom började julpynta för ca två månader sedan.

Macy's Thanksgiving day Parade

Utsikten över Time Square från hotellet där vi var.

Happy Thanksgiving

Just nu är jag för lat för att lägga in bilderna på datorn så jag tar det imorgon.

Onsdag

Nu ikväll hade vi lite pepptalk på Paneras, jag, Johanna och Gesa. Jag kom hem lite gladare.
.
Imorgon bär det av mot New York tidigt på morgonen för att se paraden.

Tisdag

Idag åkte jag till ett mall direkt efter jag hade lämnat av barnen så jag kom dit 08.40. Jag fick alltså sitta och vänta tills dom öppnade butikerna, medan jag satt där i soffan ser jag hemmafruarna gå på en powerwalk i mallet. Träningskläderna på, svänger med armarna och så går dom några varv... Äkta hemmafruar. Jag hittade i alla fall en klänning att ha på Thanksgiving och till den klänningen passar faktiskt mina skor som jag tog med mig från Sverige så det blev riktigt bra. Sen hittade jag en till sommarklänning.
.
I söndags var vi på den svenska julmarknaden och när vi kom in dit sa dom "hej och välkommen" sen pratade alla som jobbade där svenska. Det var lite svårt att hålla tårarna borta, det var så mysig känsla. Alla gick runt i folkdräkter och marknaden hölls i en äkta svensk hembyggdsgård förutom att dörrhandtagen var runda...
.
Jag har varit här 100 dagar!

Ångest

Usch vad det här är jobbigt... Jag har lite ångest för på torsdag är det Thanksgiving och jag vet inte vad jag ska ha för kläder! Det är så att jag ska följa med min värdfamilj till New York, där vi ska äta lite och se på paraden... Det är klädsel inga jeans... Jag vet ju inte riktigt vad som väntar det är det som är jobbigt. Jag vill ju inte komma för uppklädd eller tvärtom. Men jag måste alltså hitta en klänning eller kjol, men då måste jag köpa nya skor och strumbyxor. Eller så kan jag ju köpa ett par finbyxor men då måste jag köpa ett par skor och en tröja. Eller så kan jag göra det enkelt för mig och stanna i Westfield i mina mjukiskläder.
.
Idag började jag i alla fall det omöjliga, jag åkte till Menlo Park Mall där jag köpte en klocka, sommarkklänning och en tjocktröja. Alltså inget jag kan ta på mig på torsdag...
.
Jag slänger upp lite bilder imrgon.

IKEA

Idag var jag, Jenny och Johanna på IKEA. Jag kom hem med några fotoramar, choklad, colasnören och pepparkakor. Sen åkte vi till Jersey garden som är ett outlet så det är billigare där än i andra affärer. Det var så mycket folk så det enda jag köpte var alcogel och en bodyscrub, för att få bort all död hud. För jag kan lova här död huden! Jag hade en idé om att alla hudceller dör vilket ger mig starkare naglar och längre hår. Mina naglar är stenhårda och mitt hår växer som ogräs.
.
Nu märks det att jag är trött... Jag har precis kommit hem från Johanna, vi försökte se en Twilight film för att förbereda oss inför den nya filmen. Det slutade med att vi pratade, gjorde yogaövningar och tittade på Youtube mm. Nu ska jag sova för imorgon ska vi på den svenska julmarknaden i Montclair. Det är en riktigt svensk helg!

Skype

Dessa töser gjorde min dag! Dom fick också prata med en av killarna och min värdmamma. Efter sa värdmamman till mig: It must be nice to have your frinds in your room (Det måste vara bra att ha dina kompisar i ditt rum). Hon har mer än rätt! Det gör allt så mycket lättare, helt underbart!
.
Idag jobbade jag lite konstiga tider.
06.30-09.00, ledig till
13.30-17.30, ledig till
19.00-23.00.
Vilket gjorde att jag stod över Twilight premiären (ja den visas senare här konstigt nog...). Jag skulle egentligen jobba imorgon istället, med dom frågade om jag kunde byta för dom ville se filmen och jag känner att dom faktiskt ställer upp så mycket för mig så jag ville vara lite snäll mot dem.

Fin video

Tredje inlägget för idag men det här var så fint.
.
En tjej som heter Nathalie hade varit här i USA i åtta månader och skulle för första gången få träffa hennes pojkvän sedan hon lämnade Sverige. Hennes plan var att följa med sina kompisar till IKEA på lördagen och dagen efter plocka upp hennes pojkvän Fredrik på flygplatsen. Men hennes kompisar hade tillsammans med Fredrik en överraskning, han kom en dag tidigare. Ni kan se här när hon blir överraskad. Jag fick tårar i ögonen när jag såg filmen, så fint!
.
Fredric (min Fredric) du kan ju vara så snäll att överraska mig imorgon.

Svensk julmarknad


Torsdag

Idag vaknade jag upp och märkte att jag hade ont i halsen. Så på gymmet gick jag på löpbandet och läste en bok samtidigt. Jag är inte ensam om att göra det, folk står till och med på crosstrainern och läser. Sen köpte jag täckbyxor och handskar allt för 67 dollar, ca 469 kr.
.
Nu ska jag sova bort den här dåliga dagen.

Princeton

Idag åkte jag och Jenny till Princeton för att lämna en kavaj och skjorta. Nödvändigt? Ja! Vi passade på att se lite av universitetet och starbucks.
.
Här sitter jag och skriver glatt om mina dagar i Westfield utan att egentligen veta om vilka som läser eller vad ni gör. Värför inte lämna en kommentar lite då och då bara för att säga hej?
.
Bloggar jag läser:
Anna Danielsson, en modig tjej som precis har flyttat ner till Lindesberg.
Alfred Samuelsson, en kille som lever livet på college i Santa Barbara, CA.
Carolin Vesterlund, har nyss varit i Tyskland en månad, nu väntar Österrike innan säsongsjobbet i Åre.
Ellen Backåkers, tjejen jag flög med hit till USA.
Ida Åkebrand, tjejen från Njurunda (Storuman), skönt att höra lite norrländs dialekt även i USA.
Jessica Persson, 19 år, förlovad, snart sambo och lycklig.
Jenny Olsson, hon lämnar snart Westfield för ett lagomt liv i Ljungby, Småland.
Johanna Andersson, min andra hälft på YMCA (gymmet).
Lia Olsson, Au Pair i Spanien. Vet inte riktigt om jag får länka till hennes blogg.
Oscar Eriksson, en fotoblogg.
Perla Fares, Kramforsbo skriver lite då och då om hennes tankar.

New York

Igår var jag och Johanna i New York men jag tänkte börja med att berätta om fredagskvällen som tillbringades i Elizabeth, ett fattigare område än Westfield utanför New York.
.
Jag och Johanna hämtade upp Jenny och Sara, alla svenska tjejer från Westfield i en och samma bil. Vi försökte ta oss till huset men kom till ett industriområde och förstod att vi hade hamnat fel så vi ringde till han som hade festen och han mötte upp oss och lotsade oss till rätt hus. Vi hade en trevlig kväll och det var precis som i filmerna!
.
New York... Vilken energi! Det var 1,5 månader sedan jag var där sist och jag märkte verkligen hur mycket jag hade saknat den staden. Helt otroligt vilken energi, svårt att inte tycka om den staden. Vi tog tåget in och gick till New Yorks Public Library där filmen The Day After Tomorrow spelades in. Det var väldigt mäktigt att gå in dit men det var inte så stort som vi trodde det skulle vara.
.
Sen vandrade vi vidare mot Central Park och strosade lite där ett tag innan vi gick till T.G.I Fridays för att äta middag. När vi hade satt oss ner tog det inte lång stund innan två kvinnor blev placerade bredvid oss, två skåningar! När vi hade ätit upp middagen skulle vi gå till Sockerbit, en svensk godisaffär. Vi går tysta ett litet tag och sen frågar Johanna mig en sak, då vänder sig paret som går framför oss och säger "Hej". Efter några gator till möter vi en kille som frågar sin tjej "Ska vi gå in på Macy's eller?". Det finns ett antal svenskar i New York.
.
Efter besöket på godisaffären inser vi att tåget går om en minut och vi är ca 25 block ifrån Pennstation. Så vi suckar och inser att vi måste ta tåget 21.07. Vi går med raska steg för att försöka glömma bort att fötterna värker. Vi hoppar på tåget och sitter på våra plater och väntar i ca 25 minuter innan vi får reda på att vi ska byta tåg. Då kommer vi in sist på tåget så vi får trängas med ca 10 personer till mellan vagnarna. Tåget rullar och alla applåderar. Då kommer det en kille till och ställer sig med oss, efter ett tag så ramlar han mellan vagnarna. Han står med fötterna på golvet och lutar sig ut, det ser precis ut som att han tittar ut. Men efter ett tag så är vi några som tar tag i armen och drar in han igen. Det visar sig att han somnade eller svimmade eller något. Så man kan ju säga att vi räddade livet på han.
.
Sen bytte vi tåg och där sätter sig en kille från Lettland bredvid och och en millitär som precis hade kommit hem från Afganistan efter fyra år. Han berättade några historier, fy vad han hade varit med om... T.ex. så berättade han att folk hade räddat han och tagit kulan själv. Sen berättade han också att han bara hade skjutit män och att han mår mycket bättre än de som kommer hem i vetskapen om att dom har skjutit kvinnor och barn. Men där satt han berusad och drack en öl och skulle för första gången på fyra år träffa sin familj, hans familj skulle alltså få träffa han full efter fyra år av väntan. Krig förstör liv, inte bara dom som dör utan dom som bor i krigsdrabbade områden, dom får se allt som händer och dom kommer förmodligen aldrig kunna leva ett normalt liv igen och dom kommer inte bli erbjuden psykologhjälp. Sen alla deras anhöriga deras liv kommer inte heller bli sig likt. Alla millitärer som ser allt som händer och kommer hem helt förstörda till en familj som har saknat dom. Familjen kommer inte få tillbaka samma millitär som åkte och dom kommer sörja över det. I många fall känns det nog som att dom förlorade sin son i kriget även fast han kom hem fysiskt. Usch han påverkade mig så mycket med sina historier och jag svävade iväg lite för mycket kanske men det kändes så verkligt på något sätt.
Julstämning vart man än går!
Rockafeller center.
Central Park.
I New York kan man hitta alla olika sorters människor sa Johanna precis innan vi hittade denna kyckling sittandes på en parkbänk.
Central Park.
Hästkaravan.
Sockerbit 7th ave Christopher street åt west
Newark, där vi byter tåg.

Lördag

Imorgon ska jag berätta om den galna kvällen/natten i Elizabeth och om den ännu mer galna dagen/kvällen i New York. Att det kan hända så mycket på en dag!

Memory

Dagen har bjudit på träning och jobb. Nu har vi en välorganiserat lek- och pyssel-garderob. Där inne hittade jag ett memoryspel om Sverige, väldigt kul att titta på bilderna måste jag säga.
.
Snart ska jag iväg till Johanna för att äta tacos och göra mig klar inför kvällen/natten. För ikväll åker vi till Elizabeth(?) på ett riktigt houseparty! Vi får se hur det blir.
.
I memoryspelet så fanns det bilder från ställen där vi roadtrippade i somras. Magiskt!
Sen var det meningen att det skulle finnas fler bilder också men så smart som jag är så gick jag ifrån datorn och glömde helt bort vad jag höll på med. Så jag åkte till Johanna och hittade i alla fall inlägget i utkast. Snart blir det tacos, väntar bara på att Johanna ska ta sig ur duschen.

Torsdag

Nu har jag kommit hem från gymmet och en tur i Downtown för lunch med Johanna.
.
Igår åkte vi till Summit för att kolla på en jacka, den var svindyr så den fick hänga kvar där i affären. Sen stannade vi till i Mountain side för att titta på utsikten innan vi tog en tur till ett college i Cranford. Så nu har jag nämnt några städer dock så var jag i betydligt många fler, man märker liksom inte riktigt när man kommer in i en ny stad.
Efter att jag hade sönderredigerat denna bild så ser man tillslut New York. Det var lite för mycket dimma...

Downtown

Inte för att göra en avundsjuka men dag hade jag inte höjt på ögonbrynen om jag hade sett en människa i shorts och linne. Minst 25 grader i solen!
.
Här kommer några bilder från Westfield Downtown.

Böcker

Ja... En vanlig måndag. Måndagar brukar vara min slappdag, jag kliver upp jobbar, gymmar, sover, jobbar, läser en bok på brottningen, åker hem och tittat på Ensam mamma söker och kanske något till program.
.
Idag på min siesta ringde Amanda på Skype, hon och Sandra hade kokat ihop en idé. Sandra har en kamera på sin dator med ingen fungerande mikrofon och Amanda har en mikrofon men ingen komera. Alltså starade vi ett grupp samtal, så jag både såg och hörde dom. Det var ett väldigt bra samtal måste jag säga och jag blir lite sugen på ett Umeåliv. Ska bara försöka övertala de inblandade. Dock så är det ju ingen brådska än så länge.
.
Annars så är brottningstiden väldigt skön. Jag tar med mig en bok och läser i ca 45 minuter innan jag kan åka hem. Under den tiden hinner man rensa huvudet lite och man är utvilad när man kommer därifrån.
.
Böcker jag har läst.
Dear John: En bra kärlekhistoria för Au Pairer eller andra som har sin älskade på andra sida jorden. Med det bästa citatet, I fell in love with her when we were together, then fell deeper in love with her in the years we were apart. Dom blir kära två veckor innan han ska ut i krig och försöker hålla kärleken vid liv.
.
Maskrosungen: Denna bok är en sann berättelse om ett maskrosbarn, ett barn som har föräldrar som är missbrukare. En bok som var jobbig att läsa men väldigt bra skriven och författaren delar verkligen med sig av sina tankar och döljer inget.
.
Små citroner gula: En tjej som har allt, jobb, sambo, vänner och släkt. Hon flyttade från sin hemort för att slå igenom inom restaurangbranchen i Stockholm. Hon lyckades men sedan rasar näst intill allt. Man får följa hennes resa från toppen ner till botten och sedan strävan efter att komma upp på fötterna igen.
.
Veronika bestämmer sig för att dö: Jag har inte läst klart den men det visar riktiga sidan av ett mentalsjukhus i Slovenien. Veronika har hittat bästa sättet att ta sitt liv men vaknar till sin fasa upp på stadens mentalsjukhus. Hon får där veta att hon har ca en vecka kvar av sitt liv. Man får följa hennes tankar och några andra korta historier om de andra patienterna. Denna bok rekomenderar jag minst.

Helgen

Igår var jag, Johanna och två New York (staten) bor på Menlopark mall. Jag gick runt som en zombie på grund av huvudvärk. Sen lagade vi tacos och då blev jag glad igen.
.
När vi kom till Johanna så fick jag syn på något vid dörren. Något grönt. Med ett posten märke på. Jag sprang till dörren och skrek till Johanna: Sverige! Du har fått post. Det är grönt kolla! Jippi! Lyckan av att få post från hemlandet, tänk om det ändå hade legat vid min dörr... (känn ingen press min kära familj och mina underbara vänner).
.
Idag så har jag tagit en promenad mitt i promenaden. Först gick jag på en promenad med Johanna och under den prmenaden så kom Jenny för hon ville ta en långpromenad. Sen gick jag och Johanna hit och tittade på film sen bjöd hon på en bagel när jag körde hem henne.

Där

Igår hade en tjej som heter Theresa avskedsmiddag. Imorgon flyger hon till sin nya familj i Seattle, Washington. Innan hennes middag umgick jag med Jenny och Josefine, den enda dansken här omkring.

Körkort!

Idag åkte jag och hämtade upp Johanna direkt efter jag hade lämnat barnen på skolan. Hon följde med som stöd när jag skulle göra teoriprovet. Jag fick göra provet och jag klarade det, jag klarade det på sista frågan. Provet var lätt förutom alla dessa onödiga frågor och hur mycket man får betala i böter om man gör det eller det. Vem bryr sig egentligen, man lär sig väl om man får bötern. I alla fall så satt jag och skakade när jag skulle svara på dom två sista frågorna. Det är nämligen så att när man har svarat får man se direkt om man har klarat den eller inte. Man får 50 frågor och måste klara 40, om man känner att man inte kan svara på en fråga så kan man bara trycka på nästa så kommer den frågan i slutet. Jag satt där och såg att jag behövde svara rätt på båda frågorna jag hade kvar. Jag chansade på båda och fick rätt!
.
Sen kom det där problemet med kortet, usch! Jag ser osminkad ut, finnig, röd, slickat hår och till råga på allt så ser jag ut som en köttbulle.

Onsdag

Idag har det hänt lite saker, inte mycket men lite mer än de två dagarna senaste dagarna. Det började med att jag och barnen såg en bilolycka. Sen tog jag influensasprutan, tränade och åt lunch med Fredric via Skype. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, en himla bra uppfinning! Något mer har egentligen inte hänt. Jag har precis tittat på bonde söker fru och nu borde jag kanske plugga lite till teoriprovet som jag ska göra imorgon. Eller jag ska åka dit och hoppas på att jag får göra provet.

Dagen från h... 2

Jag slänger först in några bilder från igår och sedan några från idag.
.
"I have never seen snow on Halloween before!"
Snön lämnar sina spår.
Lite mindre glada jag.

Tisdag

Klockan är kvart i nio och jag har redan tagit min andra dusch för dagen... Jag misstänker stark att någon av barnen torkade av sig tandkräm på min handduk igår.
.
Förresten, den där konstiga kvinnan till vänster kan man klicka på om man vill följa min blogg på bloglovin.

Dagen från h...

Igår sov Ida här för hennes hus är utan ström så det var svinkallt hos henne. Nu har dom fått lånat en generator så att dom i alla fall har värme.