Tyskland

Onsdag: Resan till Tyskland började den 14 juli klockan 08.30 hemma hos mig. Jag skjuts till Caro med en taxi, vi fick skjuts till Sundsvall med en Volvo därifrån åkte vi buss till Hudiksvall för att byta till tåg. Tågresan gick bra förutom att det slog lock för mina öron… eller vänta det var den värsta tågresan jag har varit med om! En bit innan Uppsala hörde vi i högtalarna att tåget skulle bli stående ett tag och vi som redan hade lite bråttom när vi skulle komma till Arlanda. Så vi gick till Bistron för att kolla vad som var fel och om vi skulle hinna. Vi ringde massor av samtal och tillslut var det en som skulle möta oss på Arlanda och peka åt vilket håll vi skulle springa. Så vi satt oss på våra platser och höll tummarna. När vi kom till Arlanda möttes vi av två långa rulltrappor det var bara att lyfta väskorna och springa, vi sprang och sprang och tillslut nådde vi incheckningen precis i sista sekund. Vi kunde äntligen andas ut och se oss omkring i taxfreen. Efter ca 15 min märkte jag att jag hade nio stycken mindre allvarliga skärsår på låret. Under vårt konditionspass hade jag skurit mig på handväskan. Men vi hann med planet och landade tryggt i Frankfurt.

Det var 34 grader och en för stor flygplats det tog ett tag innan vi hittade Adrian, hans tjej Leo och hans syster Nora. Men tillslut efter att ha åkt ett antal rulltrappor och en tunnelbana/ berg och dalbana kom vi fram till bilen som var olidligt varm. Då berättar dom att det inte fanns någon AC! Vi vädrade och satte oss motvilligt i bilen och började vår två timmars tripp till Bonn. Vi hann inte långt innan vi upptäckte att himlen var alldeles svart och sen blev den gul och det började regna, åska, blixtra och blåsa. Dom pratade om någon tromb och tornado, kul bemötande. Men vi kom fram utan en skråma även om vi var lite rädd längs Autobahn.

Torsdag: Vi vaknade, åt frukost och begav oss till bussen som tog oss till centralstationen i Bonn. Därifrån åkte vi tåg till Köln (vi plankade), tittade på den enorma kyrkan, lekte turister, åkte spårvagn (vi plankade) och besökte Chokladmuseet. På spårvagnen började jag och Caro prata om att det var varmt och då var det en man som räckte fram en solfjäder till mig och frågade om jag ville låna den, han frågade på svenska. Han kom från Stockholm och hade bott i Tyskland i 20 år.

Fredag: Vi åkte till poolen för att bränna oss väldigt extremt mycket och bada. När vi kom tillbaka till deras hus åt vi middag sen bar det iväg mot staden. Vi stannade till vid en glassbar, jag och Caro delade på en After Eight glass. Sen gick vi till en park där det var fullt av människor, det var mest studenter där men på grusplanen hittade vi även några äldre människor som spelade boule. Det var en riktig trevlig park, Härnösand har något att lära. Sen började det regna så vi cyklade tillbaka till värmen.


Lördag: Vi åkte till Lidl för att möta upp några kompisar till Adrian. Sen bar det av mot en flod där låg vi och solade på stenar, badade i strömt och lågt vatten, grillade sen råkade jag somna. Efter några timmar var jag och Caro less på stenarna och ville tillbaka till ”vårat rum”. Det tog ett tag men sen fattade även de andra att stenarna inte alls var så sköna att ligga på. Vi åkte tillbaka, åt mackor till middag och gjorde oss klara för fest. Det var en tjej som hade huset för sig själv och vi var bjudna, vi var tvungna att tacka nej till en fest i Köln för att kunna följa med på den i Bonn. Hur ofta blir man bjuden på två fester i Tyskland? Hur som helst så blev vi bjudna på öl och andra alkoholhaltiga drycker så fort vi gick innanför dörren för i Tyskland är det värden eller värdinnan som köper och bjuder. Medan timmarna gick blev det allt trevligare och vi började prata med invandrarna, vi var ju invandrare själva så… nej men festen får betyg 4/5 den var väldigt rolig. Men enligt tyskarna kunde det inte kallas fest. Sen cyklade vi hem, jag hoppas att det inte är olagligt att cykla styres(ratt)full i Tyskland.



Söndag: Vi såg staden Bonn. Vi såg universitetet, en kyrka, Beethovens hus och drack äcklig öl. Det var Adrians pappa som hade planerat dagen. När vi kom tillbaka till huset hade vi tråkigt så vi gick på en promenad för att se oss omkring lite. När vi hade gått en bit möter vi en person vi känner, hur ofta händer det?

Måndag: Jag och Caro gick på stan själv för att titta på kläder och skyltdockor. Sen åt vi middag ute på stan och det var första gången vi drack gott vatten! Sen packade vi lite smått och somnade. Innan det var vi vid poolen också utan att bränna oss.

Tisdag: Vi packade klart och begav oss till Frankfurt. Sen finns det inte så mycket mer att berätta, vi kom hem hela och trötta.

PS. Jag har fortfarande inte packat upp helt… DS.


Tyskland... eller nä.

Jag lovade Caro att jag skulle skriva om Tyskland nu men det får vänta för jag är trött och ska sova.

Tröttheten beror på att jag har varit på Rotsidan större delen av dagen, ätit mig mer än mätt på Mem´s, gått på bio med Malin och sen gått på en promenad med Malin.

På rotsidan hade vi picknick och låg och solade. Ja vi solade, vi hittade solen! Inte för att det var många minutrar men det spelar ingen roll vi solade i alla fall och det är huvudsaken.

När vi var på Mem´s beställde jag nummer 5, en kyklingsoppa som tydligen skulle vara god. Vi tog med oss bestick och satte oss vid bordet ch efter ett tag kom jag på att jag inte kan äta soppa med kniv och gaffel så jag gick och hämtade en sked. Då kommer Toni ut efter någon minut och berättar att nr. 5 är slut så jag fick äta nudlar med kykling istället. Tur för mig att jag inte hade gått tillbaka med kniven och gaffeln.

När vi åkte till stan skulle jag lämna av Caro på busstationen vilket jag höll på att glömma bort så vi fick ta några extra varv i rondellen. Sen gick jag och Malin på Knight and Day, en riktigt bra film som helt klart är värd att se. Något som kanske inte ens är värt att nämnas är att jag för första gången tyckte Tom Cruise såg... bra ut. Han är ju lika gammal som min mamma! Ett annat klipp som borde ses är det här på en liten kille som sjunger så otroligt bra. Jag vet att det var längesedan det här klippet lades ut men om det är någon som har missat det eller glömt bort det så har ni det här:

Skrattmås

Igår var jag hemma hos Pelle för att hjälpa han med hans Au Pair ansökan, det gick ju sådär.

"someday you are going to open your heart, and you are going to play it again"

Jag visste att jag brukar grina till filmer men det var längesedan jag grinade så här mycket. Under första timmen var allt frid och fröjd med efter den började det sorgliga och sen slutade det inte förrän filmen var slut. The Last Song heter filmen, en film man bör se om man gillar drama.



Whiskey Lullaby

Jag läste i ens blogg om den här låten och det är verkligen den sorgligaste låten jag har hört! Den berör, den är bra och den är helt underbar. Jag hade hört låten innan men då hade jag varken lyssnat riktigt på texten eller sett videon och det är verkligen ett måste! You Tube länk: Whiskey Lullaby

Idag var vi som sagt hemma hos Malin, vi åt tacos och efterrätt och pratade i flera timmar. Sen skulle vi dra oss ner mot stan och då kom det några väldigt unga killar och började prata och sen visade det sig att en av dom hade varit mitt lägerbarn på Aspnäs. När vi väl kom ner på stan nyktra som vi var och såg alla stupfulla föräldrar kände vi oss väldigt mogna. Sen gick vi in på Big Boy för att värma oss och där satt det ännu mindre ungar som precis har gått ut 6:an. Sen när vi skulle in på Bittens behövde vi inte ens visa leg! Under studenten kände jag mig väldigt liten men ikväll kände jag mig väldigt gammal.




Eftersom jag kände mig så gammal idag så måste jag ju tänka tillbaka på gamla minnen också.

fredag

Igår fyllde mitt körkort 1 år.

Idag ska jag och några fler till Malin och äta gott sen ska vi ner mot stan. Ses där, dock inte inne på stadsfesten.

Tyskland skriver jag om senare, för just nu känns det som att jag fortfarande är kvar där efersom jag inte har packat upp. Eller det lilla jag har packat upp det ligger på golvet...


landet där speedos är inne

I onsdags landade vi tryckt i Tyskland. Sen kom det en storm eller snarare en tornado, men Autobahn stár emot allt!

Men nu ska vi till hálet av Bonn, stället där alla uteliggare háller till...

Bonn

Tyskland nästa!

jag tycker inte om knort!

Gårdagen började uppe på Sela med lite sol och trevliga människor. Men efter ett tag försvann solen på grund av att vi just hade valt att vara på Sela som ligger mitt i skogen, alltså var granarna för höga och för täta för att låta oss behålla solen. Då solen hade gått ner kom det otrevligt besök, knort. Det var inte lite heller tänk er att ni går in i en dimma och att ni inte ser någonting framför er, så mycket knort var det. Jag överdrev lite men det var i alla fall en knortdimma där. Så vi bestämde oss ganska snabbt för att förflytta oss, vi hamnade hos Mattias. Men innan hann några ta ett dopp och njuta av bastun.

Hos Mattias bjöds det på en Hajen-film, gitarrspel med allsång, fotboll samt några avsnitt av Solsidan. Så kvällen blev lyckad trots allt.

När jag vaknade imorse såg jag att det var sol ute så jag åt frukost och gjorde mig klar för en dag på Snibben. Men hur mycket jag än solar så kommer jag nog alltid vara lika blek… Men jag tror att jag har kommit på varför mitt pigment inte fungerar som det ska. När jag var 1år var jag brun som en pepparkaka alltså blev mitt pigment söndersolat då. Eller så får jag bara acceptera att jag alltid kommer vara blekast på stranden. Men jag ska göra ett till tappert försök imorgon för då åker jag till Smitingen.


Lång dag!

Jag klev upp tidigt för att jobba i 1,5h. Malin och Lia kom till mig på morgonen så att vi kunde göra sällskap ner till Taxi, där satt vi ute medan vi väntade på den otroligt sega Markus! När han väl hade pallrat sig till jobbet var jag snabbast på att välja bil så jag tog en V70 disel. Då bar det av i raketfart mot Kramm men på vägen hann vi med att tuta på några välbekanta ansikten och slänga av Lia på vägen.

När vi väl kom tillbaka till Härnösand gick jag och Malin på Dollar för att köpa "Amerikanska plastmuggar" sen fortsatte vi mot stan för att kolla lite på H&M, jag köpte en jeansjacka! Jag vet att jag är lite seg men samtidigt är jag väldigt glad. Det fanns två storlekar kvar en 34:a och det finns inte en chans i livet att jag skulle kunna få på mig den men det var en till som gömde sig där och det var precis i min storlek! Efter våra äventyr hittills blev vi väldigt hungriga så vi gick och åt på ett midre uppskattat ställe! Sen började vi äntligen cykla hemåt, klockan var endast 11.30...

När jag kom hem började jag packa och sen bar det av mot stugan. Jag glömde den största saken hemma, en hel madrass... När vi kom hit började vi sola på en gång och sen badade vi länge! Under kvällen har jag blivit mätt och ung, eller i alla fall i fjol...

Men nu tar fåglarna sin sväng på sjön vilket betyder att jag ska gå och lägga mig.

yr.no

Nu har jag varit inne på min favoritsida för den här veckan, yr.no. Med hjälp av den har jag konstaterat att en grupp trevliga människor ska samlas på Sela nu i helgen för att parta(?). Men jag har också listat ut att jag och Caro kommer att avlida av värmeslag nästa vecka när vi kommer till Bonn i Tyskland, tempraturen ligger över 30 grader! Jag som precis börjar vänja mig vid 22 grader.

Igår cyklade jag och Joakim till Judesjön för att bada och helt plötsligt dök det upp några till. Så lite senare tog vi oss till Anton för att titta på Tyskland-Spanien. Men ett getingbo och probmlemlösningar var mer intressant än själva matchen, eller iallafall tills Spanien gjorde mål. Efter det hatade alla Bläckfisken Paul.

Men nu ska jag till Snibben. Sol+Bad=Försöka vänja sig till Tyskland.


Helgen

Fredag: Jag och Joakim följde med pappa ut till stugan för att äta grillat och bada i havet, 14,5 grader inte riktigt min grej men jag doppade mig i alla fall. Sen cyklade vi hem.

Lördag: Världens bästa Malin Ekholm kom hem! Vi träffades nästan hela klassen nere på Hamnkrogen och åt gott. Sen åkte vi till Magnus där vi umgicks senare gick vissa ner på krogen och roade sig, jag gick hem!

Söndag: Jag har tittat på 4,5 filmer…


Au Pair

Åh jag har en till sak att berätta, referenserna börjar ramla in! Nu börjar min Au Pair ansökan ta fart på riktigt!

Om man läser mitt första inlägg så står det att bloggen skulle vara till för min Au Pair ansökan och själva tiden i USA men jag har inte hållit mig så till det tycker jag. Ansökan stod still när studenten närmade sig p.g.a alla läxor mm. sen stod den still igen under studenten p.g.a sena kvällar och fullspäckade dagar. Men nu är det bara en regnig sommar som kan stoppa mig.

Två hjul...

Nummer 1 på min sommarlista har varit/ är att cykla. Jag har cyklat till Hälledäl, Judesjön, kyrkan, från Härnösand till Utansjö, folketshus, Joakim och idag ska jag cylka från stugan i Ådal, Nordingrå till Utansjö.

Och nu smids det planer inför nästa helg, hör av er om ni vet att ni kommer vara lediga!

Jag fick precis ett sms av Bea där det stod att hon hade bokat bord på Hamnkrogen imorgon. Malin kommer hem över helgen från sitt "hem" i Karlstad, det betyder klass reunion! I do like summer!