Lördag

Klockan tio imorse så vaknade jag av att min värdkille hoppade i min säng. Han ville bara varna mig att han hade en kompis så dom skulle förmodligen leva om. Sen kom han in och klagade på mig att jag sov länge, för han hade viss vaknat klockan fyra! Vad är mest normalt då, sova till tio eller fyra på morgonen?

Fredag

Nu har jag kommit hem från en filmkväll med några fina flickor. Roligt att göra annat än att äta ute eller gå på Starbucks! Men nu är jag trött så jag ska sova och vila upp mig inför morgondagen, så får vi se vad den har att bjuda på (jag hoppas inte på regn).
.
PS. Eftersom det är lördag nu (klockan är 01.38) så är det bara fyra dagar kvar till Fredric kommer hit! DS.

Onsdag

Onsdagar betyder Au Pair-möte! Trevligt att få träffa nytt folk och alltid ha något inplanerat. Idag kom jag dit och det var ingen dit så jag stod utanför på gatan och väntade och då kom det fram en helt okänd tjej och började prata med mig för hon väntade också på sällskap, då blir man helt plötsligt lite gladare.
.
Innan jag åkte iväg på mötet så var jag på target för min sista chans att hitta en bikini innan jag åker till Miami! Jag har varit på alla butiker i New Jersey känns det som, jag var dödstrött på att leta och jag hade egentligen gett upp men så såg jag en enda bikini på target som jag skulle kunna visa mig offentligt i så jag tog med mig en lagom storlek för att prova, large och small. Överdelen satt bra men trosorna skulle en tre åring kunna ha tror jag. Jag gick nästan i taket där inne i provhytten för det fanns nämligen bara två trosor kvar en small och en x-large... Men så envis som jag är så styrde jag stegen mot de största trosorna för att se hur mycket större de var. Det visade sig att de inte alls var mycket större plus att man knyter dom i sidan så det hela slutade med att jag köpte en bikini i storlek, large och x-large... Känns inte så bra men den sitter bra och jag har inte gått upp så mycket i vikt så när jag kommer tillbaka till Sverige till normala storlekar så kommer jag fortfarande kunna ha small/medium på ALLA mina kläder, så det så!
.
Under min lediga tid under dagen så var jag på ett mall för att leta efter en bikini, vilket jag såklart inte lyckades med, eftersom jag köpte min på kvällen. Däremot så kom jag hem med ett par jeansshorts, ljusa och lie hög i midjan.

Tisdag

Just nu väntar jag på att två tjejer ska komma och hämta mig, Viktoria och Cajsa. Vi ska till ett diner och umgås, kanske att Hanna hänger med också vi får se om hon har tid.
.
Idg åkte jag till ett mall för att köpa jeans eftersom alla mina jeans håller på att gå sönder så är det ganska akut. Men jag kom endast hem med det här (tröjan och ringen) plus ett par flip flops! Bild nummer visar en tröja och ett halsband som jag köpte förra veckan.

Måndag

Lördagen spenderades i New York och på Staten Island med Johanna. Vi kollade in området där min släkt har hyrt ett hus, dom kommer nämligen hit 1-14 augusti! Det såg lite skabbigt ut i början men sen blev det bra ju längre bort från Manhattan man kom, som vanligt.
.
Söndagen var jag med några andra tjejer på Jersey Gardens Mall. Vi spenderade sex timmar där och jag köpte nästan ingenting. Innan jag åkte iväg så slängde jag ur mig att jag hatar människor. Med det menade jag att jag inte tycker om att shoppa om det är mycket folk runt om. Sen åkte vi till IKEA för att äta mat och känna oss lite hemma. Tyskarna kände sig till och med hemma!

Fredag

Idag blev det brunch med två tyskar och sen la jag mig ute på gräset och solade.
.
Kvällen bjöd på middag hos Sanne med en Holländare, Fransyska, Tysk, Svensk, Svensk och Jag. Vi skrattade och pratade in på småtimmarna, klockan var halv ett och vi stackars Au Pairer höll på att somna ståendes.
.
Hur som helst så pratade vi mycket om dialekter, så här har ni en kul video.

Hej mamma, jag brände mig igen.

Idag har jag och Johanna sprungit (läs gått upp för ett berg, sen orkade vi inte springa så det blev en promenad istället). Sen åt vi pannkakor a la Sweden med en touch av Amerikat, lönnsirap. Sen satt vi ute i solen och brände oss medan vi löste korsord.
.
På tal om annat så är jag inte ensam i mitt rum längre! Spindlar och andra kryp har flyttat in i mitt rum. Det tillhör nämligen den här säsongen, en månad till sen får jag vara själv på mitt rum. Jag brukar inte vara rädd för insekter alls men dom här är stora och dem ser inte snälla ut! Den här insekten ser jag mest av (bild), den här veckan har jag hittills dödat tre stycken och nu har jag slut på tidningar så jag måste låna några av min värdmamma, helt klart bästa vapnet!

Tisdag

Ops, ni kanske undrar om jag lever eller inte. Det gör jag, jag njuter bara av det fina värdet!
.
Sedan jag skrev sist har jag ätit frukst, lunch och middag md fina vänner. Bränt mig i solen (oroa dig inte mamma, det är bara lite), bowlat och träffat lite nya människor.

Väder

Vädret har varit för bra för att jag ska ha tid att skriva något här. Det har nämligen varit så varmt att hela Härnösands befolkning hade trängts på Smitingen (Härnösands havsbad). Riktigt härliga dagar med värme som påminner om svensk sommar när det är som bäst.
.
Men idag är det mulet och det sägs att det ska komma lite regn. Men jag och Johanna trotsade kylan (ca 10 grader) och tog en springtur. Vi sprang lite sen gick vi och sen sprang vi lite igen på slutet, helt perfekt för då hinner man prata lite också.
.
Jag hade tänkt att lägga ut en bild på en dansk tjej som hade shorts och en tunn tröja på sig klockan 12 på natten. Det var faktiskt så varmt att man inte behövde ha mer kläder på sig. Hur som helst så ligger bilden fortfarnade på kameran där den inte gör någon nytta.

Söndag

Nu har jag läst igenom hela Umeå universitets hemsida, jag försöker nämligen komma på vad jag vill göra med mitt liv efter USA. Jag kanske blev lite klokare, eller kanske inte. Förresten så har vi nu ställt om klockan så nu ligger Sverige bara fem timmar före.

25 dagar kvar...

Ikväll satt jag och tjejen och spelade ett spel och då säger hon till mig: "Can't you stay for like three years?" (kan inte du stanna tre år?). Det värmde i hjärtat!

Lördag

Igår var jag lite överallt på kvällen först Red Mango (som är ett frozen yohurt ställe) med Elin och några tyskar. Sen hämtade Ida och Hanne upp mig och vi åkte tilll Cheesecake Factory där vi satt ett bra tag.
.
Nu har jag precis tittat på melodifestivalen med Fredric, tänk vad mycket man kan göra med internet.

Kony!

Detta är en video på 30 minuter som är värd att titta på.

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.


Onsdag

Måste bara berätta att jag ska äta lasange ikväll, gjord av en Italienare och ingredienserna kommer direkt från Italien.
.
Idag har jag varit med Johanna, vi tog en promenad i Millburn Downtown och avslutade det med frozen yogurt. Det var ju faktiskt 17 c här idag och bättre väder väntar imorgon!
.
Här spelar barnen! Det såg ut som att dom  var mellan 2 och 6 år, hur små som helst!
Zabou.
Det är inte en riktig match utan onyttig mat!

Tisdag

Nu kommer överraskningen, Hanna blev bjuden på hockey av hennes värdbarns tremänning (syssling) och hon fick ta med sig två kompisar, jag och Zabou blev det! Så idag såg vi New Jersey Devils- New York Rangers. Hur roligt som helst dock så förlorade New York Rangers.
.
Det blev bara tre bilder för efter det så gav min dator upp... Jag får försöka senare.

Måndag

Idag har varit en helt vanlig dag med en liten tvist nämligen ett litet kalas som inte fick glömas bort. Trevligt var det och min present var uppskattad.
.
Jag fick också paket idag av min mor och min bror. Johannes han kan om han vill, kortet han hade gjort var väldigt gulligt även om texten löd så här: Glad alla hjärtans dag Line, från Johannes. Har inge riktigt att säga så... Det gulliga var att han hade skrivit texten i en hjärtform.
.
Mid middags bordet ikväll pratade vi, Italienska, Svenska, Engelska, Amerikansk teckenspråk, Svenskt teckenspråk, Spanska, Franska, Spanska, Grekiska, Tyska och sen hittade vi på lite Japanska också.

Överraskning

Jag har en överraskning til er också men det får ni inte veta än! Ibland har man tur helt enkelt!

Söndag

Idag var jag inne i New York med tre tjejer. När jag hoppde på tåget själv så hittade jag Ida och hennes två vänner så jag satt med dom och pratade sen visade det sig att hon som satt bredvid oss också kom från Sverige och var en Au Pair i min grannstad. Sen skildes vi åt och jag var ensam igen tills mina Westfield kompisar kom, egentligen så bor en i Westfield, en i Scotch Plains och en i Mountainside. Vi gick runt i massor av second hand butiker och på vägen stötte vi på det här (bilden nedan). Jag har inte riktigt orkat brytt mig om det förut när jag har passerat med nu stannade vi verkligen och tittade vad det var för något.
Mulry Square är ett ställe längs 7th ave där det hängs upp keramikplattor till minne av poliser och brandmän som hjälpte till undet 9/11.

Lördag

Jag kollade nyss mina mail och såg ett mail från Au Pair in America (Skandinaviska Institutet, onganisationen jag åker med) och dom skrev att jag måste börja tänka på vilken dag jag vill åka hem! Jag kan inte förstå att tiden har gått så fort. Jag tror jag har en liten aning om när jag ska åka hem men det berättar jag inte.

Fredag

Två födelsedags middagar i rad, en igår och en idag, jag är helt slut! Matkoma kanske? Det är i alla fall skönt att man inte behöver jacka, en tröja räcker.