Hej Söndag!

Torsdag: Nu är jag hemma från Tärnaby. Vi lever, vi blev inte insnöade, vi låg inte inne i ett tält dygnet runt, denna resa summerar jag som en KANON resa. Jag och Viktoria fick nog den finaste lägenheten vi hade till och med tavlor, mattor och en elbraskamin!

Vädret under resan var relativt bra om man jämför med resten av resorna. Resa 1: Paddling, regn. Resa 2: Tur åkning i fjället, snöstorm. Resa 3: Höstvandring i fjällen, snö och storm. Resa 4 (nu): Fjällsemester, -30c varje morgon man vaknade. Alla dessa minusgrader slog till stort i vår stuga, en förfrusen kind, en haka och två näsor. Men vi behövde i alla fall inte sova i tält så vi är nöjda.

Medan alla andra stuggrupper festade så spelade vi sällskapsspel och tittade på OS. Vi sågs nog som väldigt tråkiga personer men icke då! Vi hade superkul ändå.












Innan vi åkte iväg sa Caro åt mig att ta smygbilder på människor i backen, så skulle hon kolla om hon kände igen någon. Mästerfotografen Line tog verkligen uppgiften seriöst och tog några bilder. Caro skrattade mest när hon såg bilderna, jag förstår inte varför…  



Söndag: Grattis Maria! Idag har jag och Caro varit ute i skogen och grattat Maria som fyller 20 år. Sen när jag kom hem tänkte jag att det är perfekt väder ute för en skidtur. Så jag tog på mig pjäxorna och gick till Högslätten. Precis som jag trodde var det helt perfekt skidväder men min förkylning gjorde sig påmind så det blev en lugn och kort runda… Jag som verkligen hade längtat efter att få åka skidor.


Vinster av alla dess slag

Idag spelade våra E-pojkar fyra matcher i Svevia cup. Vi gick därifrån obesegrade! Helt oväntat eftersom vi spelade en annan cup i höstas och då förlorade vi alla. Men allt det beror på en bra tränar insatts och ett gäng bra killar.

Kvällen fortsatte hos Maria med det gamla konfagänget, där blev det melodifestivaltittande, singstar och med andra ord. Mitt lag vann på både singstar och med andra ord. Tur spel otur i kärlek, vilken tur för mig då!

Men nu borde jag sova för jag har inte packat någonting… Imorgon klockan ett åker bussen mot Tärnaby, bra planerat Line! Fast jag har packat i huvudet i alla fall så jag har lite koll på vad jag ska ha med mig.

En sak jag märkte idag, det är väldigt halt på vägarna och det är inte alltid kul att köra automatväxlad bil i uppförsbacke just då.


Pyssel

Dagen på skolan har varit kort, sovmorgon till efter lunch, historia, klasstid sen var dagen slut.

Jag klev upp på morgonen (ca 10.00 om någon ville veta) pratade lite med mamma, gjorde lunch eftersom det var fisk på skolan. Därefter började jag göra mig klar inför skolan. Jag var i god tid! Men när det var en halvtimme kvar tills jag började var jag tvungen att ducha... Det kändes precis som att jag hade minst 40 graders feber så jag visste inte vad jag skulle ta mig till tillslut tog jag en kallduch och det gick över! Jag kom 10 min sent... men jag tror inte det gjorde något för på lektionen var vi bara fem stycken resten gjorde Matte E prov. Jag är så glad över att jag tog bort den kursen. Sen gick vi runt ett tag och sen var det dags för klasstid, FIKA! Mathias och Victor hade bakat, duktiga killar. Det blev en chokladkaka med touch av kanel och kärleksmuffins. Vi hade många punkter att ta upp bl.a. "den sista måltiden" och pizzabak hos Calle(?).

Vi hade så mycket inplanerat för klassen att vi beslutade oss för att gå till pysselrummet och göra en kalender. Vi klippte, ritade, skrev och lärde oss sjuans gångertabell iallafall upp till 7x4. Sen städade vi Nv-rummet, vi visste inte att det var ett så stor rum! Vi var riktigt förvånad allihopa. Sen mötte jag Anton i A-huset och vi gick och tittade på uppvärmningen till fotbollstuneringen sen gick bussen jag inte skulle med. Och jag slutade som sagt tidigt idag men jag kom inte hem förrän halv fyra ändå... så är det alltid! Jag förstår inte.


Äntligen hemma men nej! Då sparkade mamma iväg mig på härnöhallen för att handla. Äntligen hemma men nej! Då ringde Johnny och frågade om jag skulle jobba, självklart sa jag. Bytte om, gick ner till Taxi, satte sig i en bil, frös ihjäl eftersom jag lämnade mina handskar inne! Ett väldigt smart drag... Jag hann iallafall tvätta två bilar. Äntligen hemma men nej! Nu bar det av mot Amenta. Jag, mamma och Johannes gick dit för att fira min och Johannes födelsedag (jag fyllde den 13 maj och Johannes den 7 januari) sena familjen svar: Ja. Jag åt kyckling till huvudrätt och en vitchokladkaka men hallon till efterrätt. Gott var det! Äntligen hemma JA! Fast nu blir det till att sova.

Översocial

Jag är för tillfället väldigt social, jag har nog pratat med mamma så mycket ikväll så hon har sår i öronen. Jag försökte även ringa till mormor och fråga henne om hennes första jobb (historia uppgift) men det har varit upptaget i nästan två timmar... Då började jag fundera på om jag har ärvt min pratsjuka av min kära mormor. Eftersom ingen här hemma vill prata med mig längre satte jag mig ner och försökte skriva klart min sammanfattning i Hälsa, Harmoni och Rörelse, det är inte så roligt att diskutera så mycker med sig själv. Så bloggen kan man ju vara lite social med tänkte jag då. Inte för att jag har några som läser den än, jag har inte tagit mig mod till att berätta för så många än. Men det kommer, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Efter mitt 10:e inlägg då ska jag göra som alla coola människor det vill säga länka bloggen på msn. Direkt efter kommer jag springa och gömma mig under sängen, för hjälp jag tycker verkligen inte om när folk läser det jag skriver... Men jag måste ju lära mig och jag vänjer mig nog. 

För övrigt så har jag fastnat i ett horn idag hornet har tidigare suttit på en älg, ren eller något sånt men nu har den fått flytta upp till biologikorridoren i C-huset. Jag gick och drömde mig bort och helt plötsligt fastnar min tröja i något och som en ren reflex skriker jag HJÄLP! Det gick några ettor bakom mig just då, inte undra på att dom har respekt för oss treor vi beter oss ju som idioter. Efter mitt skrik börjar jag skratta som aldrig förr. Man ska ta vara på det roliga i livet!

En annan sak jag har att berätta är att vi har cup med E-pojkarna nu på lördag. Vi kommer spela 11.40, 12.40, 15.40 och 18.20 i Landgrenshallen. Kom och kolla om du vill.

Nu ska jag gå och basta sen ska jag skriva klart Hälsan efter det ska jag bjuda hem John Blund.

Planer, Planer

Jag har haft en plan i några år nu och den har gått ut på att jag ska fara och kolla på ”vårt hus” när det ska säljas. Dom som bor där nu ska inte få veta att jag har bott där utan dom ska få berätta utifrån det dom vet och det dom har upplevt där. Kanske jag t.o.m. skulle kunna köpa tillbaka det. För Macked är den byn jag växte upp i och det skulle jag aldrig vilja byta bort. Jag är verkligen fäst vid det stället.

Men nu har jag fått reda på att dom ska skiljas och sälja huset. Men nu är jag ju inte tillräckligt gammal för att vara en trovärdig spekulant. Så min plan har gått i kras! Tänk om dom inte får huset sålt då kanske det förstörs eller tänk om det är några som köper det nu och inte kommer sälja det förrän jag dör. Shit, det är många tankar som går genom mitt huvud nu.


Temat M

Gårdagen spenderades på the Norbergs Mansion, där vi firade Mattias 18-årsdag. Temat för kvällen var M. Tårtan var Mmm, Alla var utklädda till något på M, presenterna var M(umsiga) dock ser jag inte var en kamasutrabok har med M att göra. Hur som helst hade vi en Megarolig kväll. Tack Mattias!

Vi spelade massa olika spel också och vi började vårt firande av alla hjärtans dag med att spela straffpoker. När jag kom hem på natten märkte jag att man blir orange om man har samba olelek på kroppen, jag hade en fläck på magen det tackar jag Jens för.

Morfar och Mormor
Smält Glasstårta                           Morfar och Mormor
Musiker och en Mexikanare
Musiker och Mexikanare
Mimmmi Pigg och Musikern
Mimmi Pigg, Musiker och Mexikanare

Familjen Norberg Markus, Mattias, Maria och Mats

Magnus Uggla

Idag skulle jag och Joakim styrketräna. Jag värmde upp lite lätt sen hittade jag ett skönt ställe att vila på. Efter det testade jag att köra lite bänkpress, jag klarade fler än Joakim! Fast i och för sig hade han vikter också vilket jag inte hade. Efter det gick jag upp till badet och bytte om till våtdräkt för då var det dags för dykning, första träningen på några år. Jag blev riktigt överraskad över hur duktig jag var.

 


Gratis shopping

Igår var jag och några kompisar i Sundsvall och Birsta. Jag snurrade runt i butikerna själv och tyckte det var ovanligt rolig. Jag brukar bli less efter 3 min och 56 sek i vanliga fall men inte den här gången. Mina kompisar gick mest runt och larvade sig, vilket resulterade till att jag fick sitta på Willyparkeringen och vänta. Och tidspressad som jag var bar det av mot stan med en väldans fart. Direkt efter åkte vi mot Utansjö där jag skulle ställa bilen för att ta en bil därifrån till Ramvik för att jag skulle agera chaufför inne i Härnösand under kvällen och natten. Jag körde och körde och körde lite till. Men efter allt slit fick jag lite pengar som tack, sisådär 1000kr! Jag har tidigare hört folk som skryter med att dom har tjänat 500 och 600 hundra kronor under en kväll, men släng er i väggen för här fick jag en gratis shoppingdag.


Hej, Hejdå!

Nu gör jag det jag aldrig i hela mitt liv skulle göra, jag bloggar! Jag tänkte först att jag skulle starta upp en blogg när/om jag åker som Au Pair till USA men då var jag ju tvungen att lära mig först, dock tog inte det så lång tid så nu sitter jag här.