Ensam.

Igår gick jag ner på jobbet för att tvätta några bilar det hela slutade med att jag städade två minibussar invändigt och åt lite tårta sen var jag klar med tvättningen. Sen hittade vi en bil som har varit borta, den hade på någon konstigt vis hämnat i Sollefteå så jag och Johnny tog på oss att hämta den.

Vi åkte i varsin bil till Kramm för att lämnade en buss.
Vi åkte tillsammans vidare till Nylands flygplats.
Vi tankade en bil där.
Vi åkte tillsammans hela vägen till Shell i Sollefteå för att hämta en bilnyckel.
Vi åkte tillsammans till Volvo i Sollefteå.
Vi åkte i varsin bil ill Kramm.
Vi tankade en bil där.
Vi åkte i varsin bil till Härnösand.
Vi lämnade en bil där.
Vi åkte tillsammans till Midlanda.
Vi åkte varsin bil tillbaka till Härnösand.
Jag bytte till en ren bil och lämnade den på Länsstyrelsen på vägen hem.
=6h i en bil.

Sen sprang jag hem hämtade ett par skor och ett par shorts. Sen satte jag mig i en bil och tog mig till Hälledalshallen för att vara med på det första handbollsträningen. Jag kom 30 minuter sent. Det var första gången jag tränade med klister men det gick förvånansvärt bra så jag är väldigt nöjd. På slutet skulle vi spela, då vi delade in oss i två lag så fick jag vara med dom "gamla" alltså var jag med i det så kallade "mamma laget". Jag har lite träningsvärk. 

När jag var på väg hem fick jag ett sms där Pelle äntligen berättade att jag skulle bli av med han om en månad. Han flyttar till USA... Så för att börja det långa avskedet så följde jag med han till Dodi för att titta på film.

Idag har jag bokat en bussbiljett till Stockholm. Jag, Malin och Lia ska ner för att fira Caro som kommer vara där med sin familj. Malin och Lia åker ner redan på torsdag, Caro åker tåg på fredag och jag kommer att få åka buss själv på fredag klockan 7.00. Förmodligen så kommer jag att få åka hem själv också eftersom alla har planerat att åka hem olika tider då också... Det blir lite konstigt ibland, vi skulle åka ner för att umgås tillsammans men vi åker ner på olika sätt, vi kommer sova på olika ställen och vi åker hem på olika sätt också. Men vi kommer i alla fall att ses där både på fredag och på lördag.



Ärlighet varar längst

Igår var jag ärlig då jag skrev att jag ringde till mamma för att jag var rädd. Idag ska jag vara ärlig igen. Jag har inte förstått det där med B-rudar, jag trodde faktiskt att det var någonting Magnus Näätsaari hade kommit på.

Men i alla fall tjejer här har vi ett exempel på hur vi inte ska ragga för att skrapa ihop poäng.

Om det mot förmodan är någon annan som inte har sett videon.

Monster!

Det var så dålig stämning hemma under middagen så jag bestämde mig för att ta med mig Diva ut på en långpromenad. Vi gick in i skogen och vek sedan av mot stenarna längs vattnet vid Sälsten, det blev mörkare och mörkare. Efter ett tag sprang Diva in i skogen igen, hon skällde till några gånger och kom sedan utrusandes mot mig. Eftersom jag är så fjantig som jag är ringde jag till mamma bara för tt ha någon att prata med där i mörkret. Vi pratade och pratade och jag kom närmare civilisationen men jag hade fortfarande en bit kvar och då berättar mamma att det går runt en björn och smyger på Härnön. Väldigt kul! Två saker som jag är rädd för det är mörker och vilda djur.


Pursuit of happiness

Jag har prcis sett en film, pursuit of happiness heter den eller jakten på lycka som den kallas på svenska. Den fick mig att inse vilka underverk ett leende kan göra.

Man ska få minst 16 kramar varje dag för att kunna klassa sig själv som lycklig. Jag tror att det hjälper lika bra med skratt så om man skrattar minst 16 gånger under en dag så kan man förmodligen känna sig lika lycklig. Men det bästa är nog att blanda kramarna och skratten. Båda är någonting jag uppskattar väldigt mycket!

Detta är utan tvekan någonting alla bör ta till sig och testa både för att göra sig själv lycklig men också för att bidra till andras lycka.




Kvällen med stort K!

En helt underbar kväll! Klassen tog sig till Amanda för att ha en trevlig kväll tillsammans. Det började med att vi tittade lite på TV medan vi pratade massor av strunt sen togs det fram några tekoppar, ölflaskor och kaffekoppar. Efter ett tag flyttade hela gänget in till köket och pratade lite mer sen såg vi på ett bildspel från våra år tillsammans, bildspelet kan beskrivas med kärlek! Sen stod alla ute i hallen och pratade, myste och skrattade. Sen flyttade vi oss återigen till köket för att runda av med lite mer ölbrurkar och vinflrasor. När stämmningen var på topp gick vi ner mot stan och Härnösands alla krogar.

På vägen ner fick jag en lektion om hur man njuter av livet. Filosofen heter Magnus Rudström. Vi tog oss hela vägen till Svenssons innan vi tog oss till Krysset för att bli bjudna på gratis kladdkaka av några väldigt snälla människor. När vi senare gick hemåt kom vi på att vi ska fylla några bilar och ta oss ner till Malin i Karlstad. Norrland ska ta Karlstad med storm! Vi ska stötta Malin eftersom hon inte längre känner att hon tillhör eliten i Karlstad efter sina två år här med oss i Nv07a.





Bingo!

Igår var det e-pojkarnas tur att hjälpa till på bilbingon i Ramvik och eftersom dom har så underbart snälla tränare så ställde vi upp. Så jag och Anton tog oss dit och det gick hur bra som helst dock med lite hjälp från Perla som fick stå istället för Anna som för tillfället äventyrar med Barn och Fritid ute i Aspnäs i några dagar.

Först satt jag och sålde block andra bingosaker, efter tre år på natur har man helt glömt bort hur man räknar med huvudet... Det blev lite hjärnsläpp ibland, men då är det bara att be om hjälp från pensionärerna. Sen stod jag, Perla och Anton ute och kontrollerade dom som fick bingo. Jag hade väskan med alla pengar! Jag skulle alltså vara den första någon skulle slå ner. Jag delade ut 10 250kr! Jag tänkte nästan springa därifrån.

PS. Det verkar vara blåsornas tid nu. Amanda och Malin har jättemycket blåsor som dom klagar på hela tiden och nu har jag fått en riktigt stor. Det positiva är väl att jag nu har en anledning till att sova mycket. DS.

Mot Birsta med sega bussar!

Jag och Malin var i Birsta idag. Vi köpte någonting i varje butik vi gick in på. Vi skrämde Fredrik Melander så mycket så att han nästan satte glassen i halsen och sen började han grina, han är nog redan i chock. Sen var vi så trötta så vi gick till IKEA för att prova sängarna, vi kom bara till sofforna. Sen kom Japan dit och när jag väl hade kommit till en säng så tror jag att dom tog en bild... Malin hittade sitt drömkök.



Paint är bäst!


Att vara eller inte vara i skolan det är frågan

Undra vad alla i klassen gjorde idag då?

Kräftor

Malin och jag besökte Caro för att sno några kräftor. Jag var usel på att skala kräftor så nästa gång jag ska förtära dessa underliga varelser så ska jag flirta till mig någon som skalar dom åt mig. Men det hela slutade med att vi alla var mätta och glada. Vi åt kräftor, sallad, grekiskpaj, mackor och hallonpaj. Kräftorna stod för ca 4% av maten.

Lektion 1 i hur man pratar i telefon medan man äter kräftor.

Lektion 2. Tro det eller ej men det ligger en telefon bakom skålen.


Malins kräfta hänger på som rätta ställena, just nu live från vinglaset.


Jag saknar Christoffer och Anton!

Jag och några tjejer har ju gjort en lista med saker vi ska göra nu under sommaren, jag kan tyvärr inte avslöja vilka punkter som finns med på den listan. Men här har ni en annan lista. 

1.Gjorde du någonting den här sommaren som du aldrig gjort förut?
Ja.
2. Ångrar du det? Det finns inte mycket i livet man bör ångra, man ska göra det bästa av det istället.
3. Har du varit full i sommar? Ja, bästa utgången var helt klart i Tyskland.
4. Har du pussat någon i sommar? Ja.
5. Rökte du? Skulle aldrig få för mig att göra det!
6. Snusade du? Samma här.
7. Vad skiljer det här sommarlovet från förra? Jag har inte varit med Christoffer och Anton lika mycket den här sommaren, vilket gör mig väldigt ledsen!
8. Grillade du mycket i sommar? Nej, men Mem är skyldig mig pengar!
9. Åkte du vattenskidor? Nej.
10. Blev du tillsammans med någon? Nej.
11. Fick du någon ny kompis i sommar? Ja, Anton.
12. Sårat någon? Ja, dock omedvetet.
13. Förlorat en vän?
Vad hände med dig M?
14. Kysst en främling?
Ja, tysken (1p på listan).
15. Haft en
sommarflört? Ja?
16. Gråtit? Såklart.
17. Varit vaken en hel natt? Sagan om ringen maraton. Fast jag somnade men jag räknar det ändå.
18. Haft ett förhållande? Ja.
19. Gjort dig riktigt illa? Nej, eller jag hade en traumatisk upplevelse på Arlanda.
20. Badat näck? Oja! 
21. Solat naken? Jag är stolt över min vita bikini, så nej.
22. Fått utegångsförbud? Det skulle aldrig hända mig.
23. Pussat någon utav samma kön? Nej.
24. Kysst någon i på stranden? Ja.
25. Kysst någon du inte borde? Nej, inte enligt mig.
26. Tappat rösten? Nej.
27. Bränt dig? Yes, kräfta in my heart.
28. Varit utomlands? Ja, Tyskland.
29. Vad kommer du sakna mest? Att få träffa klassen efter sommarlovet.
30. Har du planerat någon resa framöver? Stockholm 3-5 september och idag pratades det om att åka till Göteborg lite senare under hösten eller Stockholm igen. Sen USA som Au Pair plus att jag ska försöka åka med mamma, moster och kusin till utlandet för att sola och bada.

Efter att ha svarat på dessa frågor har jag kommit på att jag saknar Christoffer och Anton, jag vill förstå vad som hände med M, det går snabbt att ändra uppfattning om vissa människor, jag har underbara kompisar. Men framför allt så har jag haft en väldigt bra sommar med både ledsna stunder och perfekta dagar. Helt otroliga äventyr helt enkelt.


Handboll

Jag letade efter bilder som jag kan använda till min ansökan och jag hittade några riktigt fina bilder på ett helt underbart handbollslag.



Ett steg närmare!

Nu har mitt sommarlov slutat för nu har jag tagit tag i ansökan på riktigt. Jag har skannat in massor av papper, fixat och donat med det ena och det andra, pratat i telefon och ställt massor av frågor så snart är jag redo för att gå på mötet. Mötet där dom ska godkänna mig, intressant...

Så här ser sidan ut där jag lägger upp mina referenser, bilder och annat som ska vara med för att ansökan ska vara komplett.

Förmedlingen jag använder är skandinaviska institutet.

sextonde augusti

Natten till söndagen vär väldigt bra. Det tackar jag sällskapet för.

När jag vaknade åt jag frukost och efter bara ett litet tag ringde som från jobbet och sa att jag skulle jobba. Det var bara att åka ner illa kvickt. När jag var klar med den första bilen såg jag på klockan att hon var halv tre, jag skulle alltså komma ner till stationen innan 14.55. Så jag hann ta farväl av Anton innan han flyttade till Stockholm. Det sista jag skulle göra det var att köra en bil till Kramfors och ta hem en annan. När jag hade parkerat på Kramm insåg jag att det inte fanns någon Hertzbil på parkeringen. Jag var alltså fast i Kramfors... Som tur var bor Hanna där så jag umgicks med henne ett tag tills min bror kom och hämtade mig.

PS. Jag och några till tjejer har gjort en lista med saker vi ska göra under sommaren och jag kan glatt meddela att jag för tillfället ligger väldigt bra till. Den som har flest poäng då sommaren är slut vinner. DS.


tiden rinner iväg

Tiden går fort det är bara att acceptera.


Livet leker!

Iförrgår kom Pelle hit och vi spelade ett parti Othello, jag var färgen vit, jag vann. Sen splade vi monopol, han vann.



Livet är helt underbart ibland! Igår var en sån dag jag låg i sängen till klockan två... Om man inte somnar riktigt förrän halv åtta så får man ligga kvar så länge! Min chef ringde klockan halv tio och skrattade för att jag sov då, hon skulle bara veta när jag klev upp på riktigt.

Sen gick jag ner på jobbet vid tre, åt en bit tårta pratade lite och sen började jag tvätta. Jag höll även på att sälja en tvättning för 1000kr. Sen väntade jag på Johnny så åkte vi och lämnade en bil i Kramfors och sen körde jag en V70 tillbaka. Dom sega bilarna var inte lika seg som jag trodde, jag tycker om mitt jobb väldigt mycket när det går 140km/h. När jag väl kom hem åt jag tacos till middag sen bastade jag ett tag med tända ljus och musik, sm sagt helt underbart.

Idag har jag varit ute och gått i tre timmar och en kvart. Väljer man dom jobbigaste vägarna så får man ju skylla sig själv.


Birsta förra lördagen.

Äventyr varje dag

Fredag: Familjen åkte en sväng till Ö-vik för att köpa lite kläder, äta tillsammans och klippa sig. Jag köpte två tröjor. Jag, Johannes och mamma åt på Subway resterande familjemedlemmar åt på ett annat ställe. Jag, Ida och Johannes klippte oss. Sen åkte jag, Ida och Johnny till stan.

Lördag: Jag hade sovit två timmar under natten så jag var lite lagom trött när jag satte mig i bilen för att skjutsa några kompisar till Birsta. Det slutade med att jag kom hem lite tröttare, två tröjor, ett par jeans, ett nagellack och en tavelram rikare. Sen somnade jag i soffan.

Söndag: Jag vaknade, insåg att det regnade, blev glad och kom på att jag skulle ut och gå milen. Sen satt jag i soffan och halvtittade på tv medan jag löste korsord. Jag hann även med att städa lite under dagen så nu blev jag äntligen av med min matta som har legat på golvet allt för länge...

Måndag: Joakim ringde och jag berättade för han att vi skulle cykla från stugan på kvällen. Han sa till mig att det inte var så bra väder men då lovade jag att det inte skulle regna på kvällen. Så han gick med på det så jag åkte och hämtade han, vi lastade på cyklarna och begav oss mot Gallsäter. Vi åt god mat och insåg att det inte regnade sen bytte jag om då började det såklart spöregna! Men tappra som är gick vi mot cyklarna och började trampa. Det blev mörkare och mörkade och allt mer grodor vågade sig ut på vägarna tillslut blev vi tvungna att cykla slalom. När vi kom upp på E4:an skrek jag till, jag blev rädd för en grävling som låg upp och ner i ett dike... När jag kom hem vred jag ur vattnet ur kläderna som genast blev 7kg lättre.

Tisdag: Idag hoppas jag på mindre regn för idag blir det en cykeltur till stan.


Sola och bada i Piña Colada

Igår började jag packa eftersom vi skulle ha några familjedagar ute i stugan. När jag endast hade börjat fylla väskan med tanken ringde dom från Hertz och undrade om jag kunde köra en bil till Kramm. Jag tog tag i packningen på riktigt och sen kom Markus och hämtade mig och vi åkte ner och hämtade bilen jag skulle ha sen bar det i väg till Kramfors i en väldans fart. På vägen hem släppte Markus av mig i Lunde för där skulle Johnny hämta mig. Eftersom det regnade så gick jag in på macken, jag gick runt lite och kollade men sen blev det lite tråkigt så jag började prata med killen i kassan istället. Det är konstigt hur lätt det kan vara att bara börja prata med någon.

Sen kom Johnny då var jag tvungen att lämna min kompis och nu sitter jag här i stugan. Det enda jag har gjort idag är att sola och bada, men såna dagar behövs ju också. Jag fick även en kommentar av min bror som sa att jag var brun i jämförelse med mitt hår. Jag tar det som positivt!


sömnmaraton

Igår fick jag ett väldigt trevligt sms av Pelle, om du får tråkigt ikväll kan du få vara med och se film med mig, Anton och Stefan. Det var två fel i det där smset.

1. Emil var också med.
2. Dom skulle inte se en film utan dom hade bestämt att dom skulle ha Sagan om Ringen maraton! Hur kan man glömma att såga det?

Så just nu är klockan 07.44 och jag har precis kommit innanför dörren. På vägen hem lyste solen och alla var på väg till jobbet. Det känns ju i alla fall bra att kunna säga att man tog en promenad så tidigt. Men den enda filmen jag kommer ihåg något av det var första för sen sov jag lite då och då.

Tack och hej, trött tjej!

söndag

Lata söndagar. Jag vaknade vid 10.30 men låg kvar i sängen till 14.30. Jag blev kvar där bara för att jag hade datorn bredvid sängen så jag såg slutet på en film sen fixade jag den fina filmen på Pelle. Sen klev jag upp jag struntade i att äta frukost (eller lunch) för jag tog ju en macka när jag kom hem vid 04.30. Sen gick jag ut och hämtade lite kläder och då såg jag att min lampa och blomma höll på att ramla ut genom fönstret... Korsdraget är inte att leka med! Och det är inte heller rötmånaden. Rätt vad det är så har man kylskåpet öppet lite för länge och då hoppar Rötarna in och förstör maten. Bara en fin förklaring som kom upp när vi åt middag.

Sen gick jag och Ida till Vårdkasbacken och körde ett rejält träningspass uppför backen. Jag redan lite träningsvärk i vaderna! Helt underbart med andra ord.

Men nu ska jag gå till Malin sen ska vi ta oss till en Pizzeria. Som sagt har jag redan ätit middag idag men vad gör man inte för sina kompisar?


hämnden är ljuv

Igår samlades några kända och okända i ett hus på någon gata uppe på berget i Härnösand. Vi njöt av solnedgången, slogs med mygg och spelade Rock Band sen gick vi ner mot staden och in på dom folkfyllda klubbarna... fast det var som vanligt mer folk ute på gatan än inne på krogarna. Sen njöt jag av soluppgången också, jag kom hem 04.30 då var halva familjen vaken konstigt nog.

Pelle lovade mig att jag skulle få publicera en liten film också.