Snögubbar på Halloween...

Sedan jag kom hit har jag hört denna mening ett antal gånger: Det här har aldrig hänt under tiden jag har bott här, aldrig! Först var det jordbävning, orkanen Irene och nu denna snöstorm.
.
Igår trotsade vi snön och åkte till Johannas familj för att gå på Halloweenparty som hennes värdbarn hade. Min värdpappa körde oss dit och tur var det för jag hade aldrig hittat dit eftersom vägarna var avstängda eller enkelriktade. Elledningarna låg över vägen och det låg träd överallt. Det blixrade till när ledningarna gick av och det small på taket när det landade grenar där. Allt detta bara för att träden fortfarande har löv kvar. Snön lägger sig på löven och träden orkar inte med den tyngden samt att det var snöblandat regn vilket gör det ännu tyngre. Men partyt var i alla fall roligt med sång, lekar och bakverk.
.
Ps. Nu ligger bara Sverige fem timmar före eftersom vi inte har ställt om klockan än. Förmodligen så görs det första helgen i november. Så en vecka kvar. Ds.

Snö

Det snöar! Ganska klockren bild med snö och Halloweenpynt.

Ångermanlänningar vs. Smålänningar

Jag och Johanna diskuterade myter om varandra igår. Johanna hade myter som: Vi har en lugn inställning. Vi är socialdemokrater. Mina myter om dom: Dom vet inte alls hur det är i norra Sverige. Dom har inte rest runt lika mycket i Sverige. Det var ungefär det vi kom fram till plus lite mer. Hur som helst så har jag varit i alla landskap utom fem och Johanna har varit i ungefär fem landskap, så jag hade lite rätt där.
Dom gråa landskapen har jag varit i.

Sandra Karlström

Idag har jag haft en playdate med kusinerna till barnen, det var livat! Sen åt jag den obligatoriska fredagsmiddagen med Johanna. Det fick bli på Wendys, det är typ som Max eller Sibylla, godare än Mc Donalds. Vi försöker testa så mycket ställen som möjligt på ett år borde det bli ganska många. Sen avslutade vi kvällen på Dairy Queen.
.
Sen har jag en väldigt bra vän hemma i Sverige, i Umeå rättare sagt, Sandra Karlström. Jag hörde att du blev lite avundsjuk för att Amanda fick ett eget inlägg. Här har du ett också bara för att jag tycker att du förtjänar det, ses snart Sandra. Saknar dig!

Körkort?

Nä inget körkort idag heller... Jag gick dit men jag fick inte ens göra provet för man behövde ett bevis på att man bodde på en speciell adress, detta hade jag. Men tydligen så behövde man ett kuvert som var skickat genom den amerikanska posten med rätt namn och den Amerikanska adressen på. Så när jag hade väntat klart på min tyska vän (som klarade provet) så åkte vi till postkontoret och jag skickade ett tomt kuvert till mig själv. Men nu vet jag ju hur jag ska göra nästa vecka.

Ops

Nu är klockan mycket och det blir inget inlägg om Philadelphia idag heller... Jag har pluggat på körkortet, pratat med mamma, Amanda och Fredric. Jag saknar dom ännu mer när jag pratar med dom! Fast jag saknar ju så klart alla andra med. Hur som helst så ska jag skriva upp imorgon, det får bära eller brista. Körkort eller ej, det är frågan.
.
Fredric: Vad heter din nalle?
Jag: Nalle.
Fredric: Vilken fantasi du har, ska din barn heta Barn också?
Jag: Om det bli en tjej så får blir det en Barna och kille så bli det Barn och andra killen får heta Barnbarn.

ABBA

et är ganska trevligt att se Volvo bilar och höra ABBA på radion då vet man att Sverige inte är så osynligt ändå.
.
Nu ska jag plugga lite inför körkortet. Ja, jag måste ta ett New Jersey körkort och ja, jag kör redan bil här. Nej, jag kör inte olagligt.
.
Philedelphia får jag berätta om imorgon.

Söndag

Nu har jag kommit hem från Philadelphia. Jag har ont i huvudet och ligger redan i sängen. Sov gott!

Lyckan av att få vakna bredvid dig.

Imorgon blir det en dagsutflykt till Philadelphia.


Fredag

Igår hade jag och Johanna filmkväll, vi hade till och med köpt chips och dipp dock så smakade ite dippen något... Var ungefär som att doppa chipsen i varm creme fraiche med lite lite smak i. I alla fall så har jag och Johanna helt olika smak på filmer, Johanna är killarnas dröm, hon tycker om action och jag är killarnas mardröm eftersom jag gillar drama och kärleksfilmer. Vi kunde tillslut samsas om en film Number 23, den var inte så bra men den fick duga.
.
Nu ska vi iväg på Apple and Pumpkin picking.

Kamera, nej...

Ibland blir man så sur på sig själv när man inte har kameran med sig. Ungefär som när jag och Fredric var i Turkiet, standard kommentaren från mig var: "åh nej nu glömde jag kameran igen...". I alla fall så har det regnat konstant hela dagen idag tror jag.
.
Om några timmar ska jag på Starbucks och träffa min roomie sen kursveckan.

Allt eller inget, välkommen till USA

Nu har jag prcis kommit hem från promenaden med Jenny. Det hände inte så mycket alls vi gick mest bara om pratade. Men så kom vi ca 300 m från hemmes hus då låter det och jag ser något ca 3 meter ifårn vi hoppar mot Jenny, skriker och greppar tag i hennes arm. Hon skriker också och stelnar till. Sen ser vi tre rådjur på sidan om vägen och vi skriker lite till... Rädda tjejer! Sen går vi och skrattar åt det som hände och hinner ca 150 m sen börjar något larm gå och sen hör vi en röst som säger: Detta är ett säkerhetslarm, bla bla bla, lämna gården direkt!
.
Inte nog med att det finns Grizzlybjörnar (som Jenny sa, egentligen var det en tvättbjörn) nära Jennys hus det finns också rådjur och inbrottstjuvar.
.
Dessutom lär jag mig mer och mer om Sverige. Både Jenny och Johanna kommer från Småland så dom pratar och är lite annorlunda. Dom vet inte vad Zeunerts är (kanske inte så konstigt), dom vet inte vad Trocadero är, dom säger speta istället för sticka och dom säger kramp istället för senadrag. Jag som trodde jag lärde mig mycket under roadtrippen i somras, men icke sa nicke.

Tisdag


Amanda Bolander

Nu slogs jag av riktigt hemlängtan. Jag fick för några dagar sedan ett mail från min kära vän Amanda om uppdateringar i hennes liv. Det händer så mycket och jag åfr inte vara med... Mycket har hänt i den lilla staden Härnösand också. Sen fick jag en urgullig text av Fredric, så han saknar jag också lite mer. Sen kollade jag mitt schema och jag ska jobba kvällen då det är Halloweenmiddag i Hoboken med massor av tjejer. Det gjorde ju inte dagen så mycket bättre. Men det är bara att ta nya tag imorgon.
Jag saknar dig!

En dag som Au Pair

Nu sitter jag här blåslagen och helt slut efter ett hårt pass på gymmet.
.
Jag tänkte att någon kanske är intresserad av att veta hur en dag som Au Pair ser ut.
.
06.30- 09.00 Jobb
Ledig
14.30- 19.00 Jobb
.
Så ser en typisk dag ut för mig. Men detta är ju för mig som har barn mellan 6 och 8 år. Jenny t.ex. hennes hostkid är 15 år så hon kör runt henne på massor av aktiviteter, tvättar och lagar mat. Hon behöver inte passa hennes barn som jag behöver göra men deremot jobbar hon längre på kvällarna eftersom hennes aktiviteter håller på längre på kvällarna. Sen är ju allt olika i alla familjer men det vanliga är att man jobbar på morgonen, är ledig på dagen och börjar sedan jobba igen på eftermiddagen.

Studera, mera.

Tack för svaren, jag försöker fixa felet. Eller jag har gett upp och skriver lite här och där och ser om det är någon som förstår vad som händer. Jag kan ju lika gärna skriva här och se om jag har ett datasnille till läsare. Det är så att min gamla stilmall inte försvinner hur mycket jag än raderar och nollställer. Den ligger liksom kvar utan att man kan se den. Dock så är det bara så här i Firefox och Google Chrome... Jag har spenderat väldigt många timmar till det här nu och jag har lärt mig väldigt mycket saker men tyvärr inte det rätta.
.
Annars så har jag pluggat lite körkortsteori idag. Det är nämligen så att jag ska ta ett New Jersey körkort. Jag kommer alltså köra bilen helt själv till... dit jag ska, vet inte vart, det ligger i alla fall i ett otrevligt område har jag hört. Sen kommer jag skriva ett teoriprov, förhoppningsvis kommer jag klara det och sen kommer jag köra därifrån med ett tredje körkort i min börsh (plånbok). Mitt svenska, Amerikanska och Internationellakörkort.

2 månader!

Igår firade jag två månader i staterna med en ledig dag. Så jag oh Johanna åkte till Menlo Park mall, jag kom hem med två tröjor, en halsduk, ett halsband och en mätt mage. Vi åt nämligen på Cheesecake Factory.
Här kör jag och Johanna lite fel. Så går det om man inte lyssnar på GPSen...

Fråga

Det inte alls bra för mig... Hur många ser den här designen och vilken webläsare har ni?

Bloggdesign

Jag försökte mig på att göra en ny design. Ibland kan jag se den och ibland ser jag bara en konstig version av min gamla. Vad ser ni? Den nya eller den gamla?

Per Östberg

Oj vad det blir mycket inlägg nu på en gång... Men när jag väl var ute och spanade på YouTube så hittade jag ett guldkorn, har ni en dålig dag så kanske den blir lite bättre efter att ha tittat på den här videon.

Video

På väg till skolan kör jag genom olika områden. Alla områden har sin egna charm.
.
Först kör jag där det bor vita, där allt har med staus att göra, störst, bäst och vackrast och flest anställda.
Sen svarta, där sitter alla utomhus och pratar och har det skoj.
Efter det asiater, där alla springer runt som yra höns.
Vita, när jag kommer dit känns det som att vara i England (detta område är med i filmen, samt lite av nästa område).
Svarta, husen blir mindre och det syns att folk bor i dom, det ser lite mer socialt ut helt enkelt.
Vita igen,  tillbaka till England.
.
Detta är min uppfattning jag har fått från bilen, så det är inte säkert att det stämmer men i det stora hela stämmer det nog ganska bra ändå.

Torsdag

Igår var jag med Ida, tjejen från Njurunda. Vi såg filmen What's your number, den var rolig och förutsägbar, precis som jag vill ha det.
.
Här har ni en bild på väg till skolan, ni kan se att hösten är på ingång.
Halloween närmar sig.

Vilse i pannkakan

Jag körde lite vilse två gånger idag! En gång när jag skulle till Jenny, då använde jag GPSen när jag knappt visste vart bak eller fram var. Andra gången var när jag skulle därifrån, då klarade jag mig utan GPS! Hittills har jag alltid tagit olika vägar till henne, det är tänkt att vara samma väg men det blir inte riktigt så... Aja snart kan jag minsta lilla gata fram till hennes hus.
.
Vi tog en promenad till Downtown och pratade, riktigt skönt! Dagen har varit så lång så det behövdes verklligen.

Måndag

Nu väntar jag på att städerskan ska bli klar i badrummet så jag kan ta en dusch för att sedan äka förbi Subway och köpa en macka. Sen ska jag mysa till det i solen och sätta min i en park och läsa en bok. Är man ledig mitt på dagen så har man tid för såna saker.

Söndagsmys

Tjejen gjorde en frisyr på mig, talang!

Lördag

I augusti nästa år flyger jag hem till Sverige, det är tio månader och några få dagar kvar och jag har redan börjat planera vad jag ska göra då. Jag kanske ska bo lite så där i södra Sverige (nu får Johanna spunk då jag säger södra Sverige) och bjuda hem två blonda, galna tjejer på en middag och för att prata minnen. Sen tar jag mig en tripp ner till Smålands djupa skogar och ser hur livet är där. Det sitter jag och funderar på under mina lediga dagar här. Jag funderar inte alls lika mycket på vad jag ska börja plugga eller om jag ska jobba lite eller så utan jag funderar mer på vilken middag jag ska bjuda på om ca 10 månader.

Nomahegan Park

Cirka 25 grader i solen skulle jag gissa på och det har ryktas om att det skulle bli 30 grader den här helgen.
.
På kvällen åkte jag och hämtade Johanna (jag jobbar extra som taxichaufför) vi åt middag och sedan gich vi till Starbucks och träffade några andra tjejer.

Fredag

Jag tänkte bara säga godnatt, istället för att sitta här och stirra på ett inlägg utan betydelse så kan ni klicka er inte på Johannas blogg och läsa ett inlägg om skillnader mellan USA och Sverige, något som disskuteras för fullt här. Klicka på bilden.
Förresten så måste jag bara klistra in min facebook status som Jenny skrev när vi var på Starbucks nu ikväll. "What do you call these? Negerboo no no we call them winnerbröd, oh no you don't, tack vare Johanna fick vi uppleva detta moment ikväll, så där lagom pinsamt en fredag kväll." Helt underbart! Vi alla älskar Familjen Andersson, Rudolf Andersson, Karin Andersson, Anna Andersson, Sune Andersson, Håkan Andersson och sist med inte minst Johanna Andersson.

En weekend i Kanada

Time Square?
Kallt som tusan!

Torsdag

Idag har jag jobbat precis som vanlig, skjutasat barnen till skolan hämtat dom, fixa middagen och sett till att dom ska bli klar inför sängen. Under mina timmar på dagen var jag inte hemma en sekund! Jag började med att gymma med Gina och Johanna, duscha på gymmet, åka till Shop Rite i Clark för att köpa en macka, äta den hos Johanna, åka till Westfield och träffa två nya Au Pairer och äta glass.
.
Under en vanlig dag brukar jag vara i några olika "städer". Allt sitter liksom ihop.
Westfield
Springfield
Marplewood
South Orange
West Orange
Garwood
Clark
.
Det är några städer jag besöker ofta, tar cirka 45 min så har man åkt igenom alla.
.
Grattis Amanda!

Because we're family now, and family is forever

Jag och Johanna såg Dolphin Tale istället, Jenny blev lite skjukis under vårt äventyr i helgen så hon ville inte sitta och hosta under hela filmen. Så vi bestämde oss att se en annan film eftersom det var hon som förmodligen ville se den mest. Så det fick bli en väldigt film film istället. Det hade inte alls varit lika bra om den inte hade varit sann, men nu var det nästan svårt att hålla tårarna borta.

Onsdag

Kanada tog verkligen all energi! I måndags gjorde jag ingenting på dagen och sen simmade jag lite på kvällen. Igår tränade jag på dagen och gjorde ingenting på kvällen. Idag har jag hittills tränat och pratat med Fredric och ikväll ska jag, Jenny och Johanna på bio. Jag är fortfarnade helt slut men jag tvingar mig göra alla jobbiga saker, så som att skypa, det är nog det jobbigaste (observera ironin)!
.
Vi ska se på Dreamhouse, den ska tydligen vara lite läskig. Jag stängde i alla fall ner trailern när jag tittade på den... Vi får se hur det går utan att ha en underbar kille att hålla handen med.

Kanada

Nu är det kanske dags att ta tag i det här. Här kommer berättelsen om Kanada.
.
Vi började resan i Westfield, New Jersey tog tåget till New York, New York och tillslut bussen till Niagara falls, Ontario, Canada. Vi invigde duschen på hotellrummet och gick sedan och åt på Hardrock Café.
.
Lördag morgon vaknade vi pigga och glada klockan 08.15, vi skulle ju åka buss ca 700m till vattnet. Därifrån tog vi Made of the Mist (en båttur) mot de båda fallen, hur vackert som helst. Den dagen bjöd på mer än en vacker utsikt nämligen svensk kyla. Fy vad vi frös! Vi värmde oss med en dyr kopp kaffe på Starbucks innan vi synade alla butiker. Vi gick till rummet, somnade, vaknade och gjorde oss ordning för ännu en middag. Kött stod på menyn, underbart gott. Sen avslutade vi kvällen med pariserhjulet.
.
Söndagen vaknade vi vid samma tid för att packa ihop våra saker för att sedan hoppa in i bussen för en trevlig tur på ca 12 timmar. När vi såg New York sa vi: äntligen är vi hemma! Känns lite konstigt att känna så om New York, staden man alltid har sett på film.
.
Jag har alltid sån tur när jag ska lägga upp bilder, det går inte den här gången heller!

Sega jag...

Nu ska jag åka till gymmet, sen ska jag försöka lägga ut bilder och skriva om Kanada.
.
Men för tillfället kan jag berätta att jag har varit här 50 dagar, alltså ungefär 1/7. Jag har inte rikitgt bestämt mig för om tiden går snabbt eller långsamt. Men som tur är så har en erfaren vän berättat för mig att tiden går ganska långsamt de första två-tre månaderna sen flyger tiden förbi till sjätte månaden och sen börjar det gå lite långsamare. Men då har jag ju bara våren och sommaren kvar. Alltså kommer detta året gå ganska fort och bra. Min erfarna vän heter Jenny, klicka här så kan ni kika in på hennes blogg.

Hemma!

Hemma från en riktigt trevlig helg i Kanada. Trött som tusan är jag så jag skriver lite imorgon istället.