Resa

Har jag råd eller inte? Min flygarkompis Ellen frågade mig idag om jag vill följa med henne till Los Angeles. Så nu ska jag se över min ekonomi lite och förhoppningsvis använda alla mina besparingar och ta mig till västkusten.

Colorado Café

Det här gjorde vi på Colorado Café. Ni kan se början på videon och se lite vad USA handlar om eller så spolar ni fram till ca 1,5 minuter och ser lite av dansen. Det var verkligen en amerikansk upplevelse!

Söndagen i bilder

Först gick vi runt i butiker sen blev det mat på Vapiano, finns även i Malmö och Stockholm!
Italiensk pizza med tunn botten!
Johanna och hennes kompis Melanie hemifrån som också är Au Pair, ca 40 minuter ifrån oss.
Linedance på Colorado Café.
Parlinedance.
En klänning som jag köpte på H&M (ser ut att vara lika kort som en tröja på bilden...). Det är så otroligt lätt att köpa kläder på H&M...

Måndag

Imorgon ska jag skriva om gårdagen. Det har nämligen varit hantverkare här idag och fixat lite med golvet så jag kommer inte in till mitt rum och när jag hämtade alla mina saker som jag behövde under dagen så glömde jag sladden till kameran.

Tyskland vs. Sverige= Italien vs. Norge

Alla vet ju att Kinder choklad är tyskt, fast egentligen är det Italienskt. Tyskarna blir helt galna när man berättar det för dom, dom tror inte på det för fem öre. Så jag fortsatte min forksning och kom fram till att osthyveln uppfanns av en norrman.

Söndag

Det här har varit den bästa dagen på länge! Först åkte jag in till New York och sen hade vi ett clustermeeting tillsammans med tre andra cluster (ett cluster är alla Au Pairer som bor i ett och samma område, varje område brukar vara ca fem städer. Dock så sitter alla städer ihop här så alla bor ca 20 minuter ifrån varandra). På mötet så dansade vi Linedance, hur kul som helst! Jag ska skriva lite mer imorgon för nu är jag helt slut!

Lördag

Nu spelas det mix megapol uppe i köket, under middagen lyssnade vi på svensk radio. Det spelades en svensk låt under två hela timmar... Men jag fick i alla fall höra en ny låt från Takida, annars var det mest samma låtar som går på radion här.
.
Tidigare idag skypade jag och Fredric, det var helt klart det jobbigaste skypesamtalet jag har haft hittills. Vi letade och letade efter resor ner till Miami, det tog ett bra tag och jag kunde inte alls hålla isär alla olika resor! Men nu har vi bokat fem nätter i Brooklyn och fem nätter på South Beach i Miami plus flyg tur och retur. Så nu har vi bara en hotell natt att boka sen är det bara att räkna ner dagarna till den fjärde april.
.
Cheesecake Factory förra helgen.
Smulorna gömde vi! Det var ett bra ställe tills servitören kom och hämtade brödkorgen...

Mitt rum

Så här ser det ut när man står vid min dörr. Dörren rätt fram är en "nödutgång" och den till vänster är till min garderob.

Sen om man vänder sig till höger ser man detta.
Helt normalt Au Pair rum.

Onsdag

Idag bokade äntligen min pojkvän sin biljett hit! 4:e april kommer han hit och åker hem 15:e, jag berättar senare hur hela resan kommer vara upplagt, för visst har vi planerat. Han skulle egentligen komma den 6:e men det fanns inga bra flyg så han kommer alltså två dagar tidigare. Dock så vet jag inte riktigt hur mycket vi kommer kunna träffas de första två dagarna eftersom jag jobbar, men på något vis löser vi det. Annars för han se sig om i New York på engen hand.
.
Jag skulle också vilja veta om det är någon av mina läsare som funderar på att åka iväg till USA själv? Är det i så fall något ni vill veta eller tittar ni bara in för att få inspiration?
.
Sen har min kära vän Amada sagt att hon gärna vill komma hit och hälsa på i sommar. Det går bra nu!

Tisdag

Jag har en vana när jag kör bil. När jag ska växla till ettan så lägger jag först i tvåan, jag började med det för att vara säker på att jag verkligen hade lagt i rätt växel. Nu efter fem månader med automatiska växlar så gör jag samma sak. Det har verkligen satt sig i min hjärna att jag måste göra så, det första jag gjorde första gången jag satt mig i "min" nya bil var att just lägga i tvåan och sen ettan.
.
Förresten så var det tredje gången jag vaknade upp under min middagslur av att någon går omkring i huset. Hjärtat hoppar lite extra då tills man förstår att det är alla arbetare som gör lite av varje.
.
Nu kommer Ida snart hit så ska vi hitta på något skoj tillsammans.

Måndag

Igår blev det en övernattning med Amanda och Sandra. Dom hade skype på och jag hade skype på, synd bara att ingen av dom snarkade.
.
Idag hade barnen halvdag i skolan så vi spenderade många timmar i källaren. Jag låg på golvet och skrattade tills jag fick ont i magen. Först åt mig själv för jag klarade inte av ett moment på hinderbanan. Sen åt killen som gjorde väldigt underliga kullerbyttor, dock så bevisade han senare under kvällen på Tea Kwon Don att han visst kan göra kullebyttor.
.
Sen har jag pratat med min värdmamma om Miami, ser ut som att det blir en resa dit i april! Lycklig som få!
.
Bilden är tagen i början av samtalet, det slutade på 6 timmar, 58 minuter och 12 sekunder.

Söndag

Nu börjar det närma sig, snart kan Fredric boka sin resa hit! Sen om någon har en vecka över i februari så får ni gärna komma och hälsa på och kanske lite under sommaren också, gäster från Sverige är slltif välkomna.
.
Igår var jag, Gesa och Johanna på the Cheesecake Factory. Vi satt och pratade och pratade och tillslut gick Gesa på toan och jag och Johanna fortsatte prata engelska, vi tänkte inte alls på att vi kunde byta till svenska. Så lätt börjar det bli att prata engelska ibland, dock så hörs det ju fortfarande att vi inte kommer från USA...

Väntar

Jag väntar på Fredric, han skulle komma hem 19.30 för att skypa lite snabbt med mig.
.
Jag väntar på Johanna och Gesa som skulle komma hit och hämta mig 19.30.
.
Klockan är nu 20.00 och jag har inte hört någonting får någon av dom.

Snö

Ja, nu har det snöat... Vi som hade det så bra utan snö.
.
Igår var jag i South Orange och åt middag med två svenska tjejer, Sanne och Mathilda. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Det känns lite riskabelt att ta sig ut på vägen. Jersey drivers och snö är nog ingen bra mix och till råga på det så används inte vinterdäck här.

Sara

Ikväll hade Sara en liten hejdå middag (snacks), en väldigt trevlig sådan. Sex svenska tjejer, en dansk och en tjej från Panama. En av de svenska tjejerna var Saras ersättare, trvligt.
.
Ganska tråkigt inlägg men jag är trött och måste sova!

Ord

Det är så roligt hur man lär sig ord här. Mitt ordföråd i engelskan och svenskan är inte så stort så jag har så mycket mer att lära än vissa andra. Igår lärde jag mig till exempel att täcke heter comforter. Så här går det till när jag lär mig ett ord. Jag funderar och funderar på vad det kan heta, sen slår jag upp ordet eller frågar någon med ett större ordförråd. Efter att man har hört ordet en gång så hör man det många gånger och sedan sitter ordet!
.
Jag kom ihåg en gång, jag åkte alltid förbi en skylt där det stod: Bridge freezes before road surface (direkt översättning: Bron fryser före vägytan). Jag kunde inte förstå ordet surface hur många gånger jag än passerade den där skylten! Tillslut googlade jag det och det betyder ju såklart yta. Den veckan hörde jag det ordet minst tre gånger!
.
Idag träffade jag en tysk Au Pair från mitt nya område, en väldigt snäll och pratsam tjej. Vi satt på Starbucks i 2,5 timmar och bara pratade om allt möjligt. Sen skulle hon skjutsa hem mig, dock så var hon nästan helt inparkerad. Helt galet hur vissa parkerar! Det var en minilastbil som hade ställt sig bakom henne, den lastbilen var ju såklart lite längre än en vanlig bil så den stack ut ca 1,5 m extra, men med lite team-work så kom vi ut därifrån.
.
Mitt VISA foto och Internationella körkorts kortet.

VS

Jag har inte behövt kliva upp tidigt sedan i torsdags. Men imorgon blir det vardag igen med jobb och annat, tror ni jag kan sova nu (00.45)? Nej inte alls, jag har så ont i huvudet och det stramar så mycket när jag lägger ner huvudet på kuddden.
.
Dessutom har jag en sak att tänka på: Ska jag köpa den där mjukiströjan från Victoria's Secret eller inte?

Offentlig

Nu har jag tagit bort lösenordet från bloggen igen. Så för de som följer min blogg via bloglovin har nu några inlägg att läsa eftersom några inte kommer dyka upp där. Annars hoppas jag att alla har det bra, för det har jag!

Måndag

Idag lagade jag middag åt några människor. Runt matbordet satt det, italienare, en indie uppvuxen i England och en i USA, en tysk och jag, svensk. Så den självklara maträtten var Tacos!

Lördag

Usch, jag ät nyss en godis som smakade som trolldeg med för lite salt i... Jag börjar tro att Amerikanerna gör äckligt godis för att så många inte ska äta det för mycket av godiset här smakar tvål!
.
Ida skrev för ett tag sedan att hon hade börjat titta på Paradise Hotel Norge och nu är jag fast, perfekt för en ledig helg! (Förlåt mamma, jag vet att du inte vill att jag ska se på sånna program.)
.
Idag har jag och Johanna varit på ett mall, jag kom hem med en tröja för 7 dollar (49 eller 42 kr, har inte riktigt koll på dollarn nu).

Fredag

Jag har märkt att mina nya inlägg inte ens kommer upp på bloglovin så jag kanske ska försöka fixa så jag inte behöver ha lösenord ändå. Vi får se hur det blir med den saken.
.
Jag ska ta kort på mitt nya rum snart när jag har fått lite ordning för nu ligger det resväskor och påsar överallt.
.
Ikväll väntas bio med Gesa och Johanna, Johanna strulade till det riktigt mycket imorgon när vi försökte bestämma vart och vilken film vi skulle se. Hon pratade så mycket så nu vet jag inte vart jag ska ikväll men bio och middag blir det i alla fall.
.
Tjuvkika kan ni få göra i alla fall. Ett tränat öga kan se att jag har MALM byrån från IKEA.

Torsdag

Jag har gjort en rematch så jag flyttade en bit bort. Jag mår bra och allt känns bra. Det var den enkla förklaringen till varför jag packade mina väskor. Jag hoppas det var någon som trodde jag åkte hem till Sverige, det hade varit riktigt kul. Det lyckades jag nästan lura i Amanda och Sandra igår.

Lösen

Jag har från och med nu ett lösenord på min blogg. Dom som vill få tag på det kan maila [email protected]. (Jag tror denna text kommer synas på Bloglovin).
.
Jag ska snart skriva lite om varför jag har packat mina väskor.

Tisdag

Det där med att packa är inte min starka sida. Två väskor är redan fulla och nu sitter jag och tittar på min fåtölj som är täckt av kläder, hur ska detta gå?
.
Några av min bästa sidor... På väg upp till Umeå i juni.

Packar ner livet i en resväska- del 2

Igår var jag hemma hos Ida och lade pussel, precis som på julafton.
.
Den här bilden tog hon väldigt diskret, hon lyfte upp datorn och tog den med webkameran. Jag märkte inget alls!

Svenskar

Igår när jag och Sara var i New York hann vi stöta på minst sex stycken svenskar redan innan vi kom upp på gatan. Första var i tåget, när vi gick in fick jag en svenne-vibb av han och det blev bevisat när han tog upp telefonen och började läsa aftonbladet. Sen när vi står i kö för att åka rulltrapa up till Pennstation så står vi bakom en kille med ett blå-gult snöre och en svensk flagga på sin resväska. Antingen var han en tjuv eller svensk. Sen på väg mot exit så hör vi en familj prata om vart dom ska gå nu.
.
Sen på Sockerbit, den svenska godisaffären så är ju såklart killen bakom disken också svensk vilket jag inte alls var beredd på. Vår konversation lät så här:
.
Jag: Hi.
Han: Tjena.
Jag: HEJ!
Jag: Oj vad det här känns konstigt.
.
Jag fick verkligen tvinga mig till att inte börja prata engelska med han igen. Det är en sak att prata svenska med dom man vet är svenskar men helt okända människor så där det går bara inte. Dock så har jag samma problem med Elin, från Lindesberg också, jag vet inte hur många gånger hon har fått avbrytit mig i en engelsk mening.

NYC

Jag började dagen med inställningen: Det här kommer bli en lat söndag. Sen ringer Sara och frågar om jag vill följa med till New York, så klart jag vill det!
.
Vi har strosat runt mellan 47e gatan till Christopher street som är längre ner än 10e, om man lägger det på rad så skulle det nästan bli 100 gator vilket är ganska långt. Men det jämnade vi ut med att äta pizza och köpa svenskt godis.

Westfield, 17c och sol!

Igår var jag, Sara, Ida, Johanna och Elin (uper svenska namn) och såg The Girl With the Dragon Tattoo. I det stora hela så var filmen bra men det fanns vissa saker man irriterade sig på. Som Sara sa så kunde karaktärerna i filmen läsa sveska tidningar men inte prata svenska mm. Men det var riktigt kul att se svenska vägskyltar och påsar från ICA. Nu när man vant sig vid amerikanska skyltar och affärer.
.
Idag körde jag en bil där jag behövde växla själv! Det var ju fem månader sedan sist men det gick bra. Jag hade ett till sånt där hemligt möte idag som ni kommer få höra lite mer om senare. Sen åkte jag till Downtown i mjukiskläder (my just-hanging-out-by-myself-in-my-room outfit) för att luncha med Johanna och Gesa.

Onsdag

Vilka underbara vänner det finns här, tyskar som svenskar. Vi satt på Starbucks och pratade om allt möjligt och Sara tappade rösten när vi kom in på ämnet politik. Det lät ju som en kul grej att prata om... Men tro mig det var bara en av de miljoner saker vi pratade om.
.
Innan jag slutade jobba så virrade jag omkring på ett High School. Nästan alla skåpen var målade och då menar jag att det var konstverk på skåpen. Det var allt mellan KitKat till Marilyn Monroe, hur roligt som helst var det att gå genom korridorerna.

Tisdag

Nu ska jag ta tag i kragen och skriva lite.
.
Nyår spenderades i New York, i sju timmar stod vi och väntade bland massvis av folk. Så vi passade på att fira det tyska och det svenska nyåret där i folkmassan. Annars kan jag sammanfatta den kvällen som kaotisk, varm, lugn och kall. Allt i ett. Dessutom gick vi på toaletten under fin middagen på Subway. Jag låste dörren och satt mig ner då plötsligt en kvinna öppnade dörren, tydligen fungerade inte låset som det skulle... Jag tror nog hon blev lika rädd som mig för när dörren öppnades så skrek jag och utanför kunde jag höra mina kompisar skratta. Man måste ju bjuda på sig själv ibland!
.
Söndag, Johanna kom hem från kryssningen. Hon hade besökt Florida och Bahamas, inte alls avundsjuk... Jag har aldrig sett så blått vatten! Hon körde direkt från tågstationen för att hämta mig sen åt vi glass och berättade hur vå vecka hade varit.
.
Måndag, ledig under dagen, jobb på kvällen. Så jag passade på att gå till gymmet och sen luncha med Johanna och efter jobbet åkte jag till henne för att se filmen One Day.
.
Idag har det inte hänt så mycket mer än att Fredric berättade en väldigt bra sak. Han fick mig att tänka på annat, i vanliga fall brukar jag vanka av och an i huset, dörren, köket, dörren, mitt rum, dörren, vardagsrummet mm. Han har nämligen skickat en julklapp och jag har ingen aning om vad det är! Det tar på psyket måste jag säga.
.
I "kön" till Time Square så var det folk från USA, Sverige, Frankrike, Tyskland, Sydafrika och Kina bara runt oss.