Upp på våran gård där står en gammal (hyrd) ford

Idag tyckte vår bil att det skulle vara roligt att stanna på E4an så mycket riktigt stannade den. Så just nu bor det en liten Ford hemma hos oss. (Det var inte jag som körde sönder Chevan)

Men nu taggar jag för megadunderjippo som kommer att hållas på fredag och som Lia förklarade det för alla som inte kommer från Ramvik så är det ett krångligare ord för fest.


Ant-arn


Anton du och jag hade en gång ett liv i cafeterian och idag klagade du bara. Nej men Anton du är en väldigt bra vän!


;PpPppPPpPp

Jag är supermegaglad! Jag har precis skrivit klart mitt PM till svenskan.

First tell them what you are going to tell them,
then tell them,
and then tell them what you have told them.

Jag har också get bort min vänstra skrivbordslåda till en behövande person, det känns väldigt bra.

Imorgon tycker dom äldsta i det här huset att vi ska ha en kurs i hur man stänger dörrar. Vadå? Jag kan ju inte rå för att jag råkar tappa dörren ibland…

Nu ska jag plugga lite mer och hoppas att energin räcker så att jag orkar plugga hela kvällen och inte avslutar med att se en film eller något annat dumt. Grupper på Facebook talar sanning! Polaren ringer: "har du ett liv?", "ja", så är man NV-elev ;PpPppPPpPp. Till skillnad från alla andra som tycker att dom där grupperna är jätte jobbiga så skrattar jag varje gång jag ser en ny.


Matmatmat

Oliver gör verkligen mig glad. Jag får en sån pirrig känsla i magen, det känns ungefär som att jag har startat ett hotell för fjärilar. När jag hade suttit och pluggat i flera timmar var jag bara tvungen att gå ut till köket och äta lite oliver. Mmm vad gott det var!

Jag har även ätit en blåbärspaj som Pelle bakade, eller jag sa att han skulle smaka åt mig också… Han sa att den var god och jag litar på Pelle.

Men nu ska jag hjälpa till och skära grönsaker. Det serveras snart tacos här hemma.

En sista sak, vattenslangen gick sönder då jag skulle tvätta en bil idag så det såg ut som att jag hade badat flera gånger om. Jag fick verkligen allt vatten på mig!


00.00 Arbetslös

Nu är det dags att skratta. Jag skrev upp allt skolarbete jag ska göra under veckan som kommer. Så här ser det ut:

Prov Farmakologi
Svara på massa frågor om alternativmedicin Farmakologi
Skriva en rapport om Raoul Wallenberg Historia
Hålla en PowerPoint redovisning om Taizé Svenska
Diskutera om PowerPoint redovisningarna Svenska
Lämna in Projektarbetet (kommer inte att hända)

Men jag blickar framåt istället och tänker på studenten, hur läskigt det än är… Då står jag på egna ben och ska själv bestämma vad jag ska göra med mitt liv. Hittills har man ju blivit tillsagd precis allt man ska göra. Men allt kommer att lösa sig.


jobbigt för vem?

LESS är ordet! Jag fixar så att det ska passa alla men ändå är det någon som tycker det är jobbigt. Jag åker fram och tillbaka hela tiden för att det ska bli lättast för alla andra. Men nej det passar sig inte, tro vad som händer om jag slutar vara så omtänksam eller rättare sagt elak mot mig själv som jag är?


jag gillar inte rubriker så mycket...

Jag har verkligen ett konstigt sätt att skicka vykort på… Först skriver jag vykortet (okej det börjar normalt) sen lägger jag det i min väska utan frimärke därefter följer det med mig hem medan misshandlar min väska det. Väl hemma i Sverige börjar uppackningen, då återser jag min vän vykortet… Vad kommer här näst? Jo, personen ska ju få det också, det skedde idag, jag sträckte fram min hand och personen i fråga tog emot det. Nu har vykortet äntligen hittat till adressen det var menat till.

Efter den lilla händelsen tränade(?) jag och Joakim. Eller jag kom fram till att vi har kommit in i en vårdepression vilket gör så att vi inte alltid kan träna. Idag var verkligen en sån dag, Joakim lekte actionhjälte och slog ner mig i slowmotion, det svåra var att ramla ner från bänken i slowmotion. Men jag tror jag fick godkänt. Efter det lilla äventyret gick vi till Joakim där jag umgicks ett tag med hans mamma och sen tittade vi på TV. Efter ca 15 min in i ett program sa jag att en viss person var väldigt lik en mormor i programmet innan. Joakim tittade väldigt konstigt på mig och sa att vi fortfarande tittade på Desperate Housewives (jag trodde vi tittade på Ugly Betty).


"you're the winner of all the hearts"

Jag vill tacka min kusin som orkar prata i telefon med mig. Hon svarar fastän hon vet att det kommer sluta med att jag har pratat 95% av tiden.

Tack Erica!

prinsessa, kyssar och två poäng!

Nyss gick jag in till köket där mamma och Pelle satt och fikade. Pelle kom på att han skulle göra en varmmacka på den skulle det vara korv, ost och sen skulle han lägga på räksallad… väldigt konstig blandning! Men varken jag eller mamma blev så förvånad eftersom vi har sett han äta en macka med gurka och kaviar. Men nu sa han att blodbröd med ketchup är hans gräns, han tror att det är äckligt.

Imorse vaknade jag klockan 11.40, det var längesedan jag klev upp så sent! Man jag har mina skäl till varför jag kunde sova. Igår gäspade jag mig genom hela sista lektionen och sa då att jag skulle gå hem och sova ett tag. Men då var jag tvungen att gå ner på stan med mamma för att köpa en jacka, jag hittade en för 1600kr men den var nedsatt till 1200kr och både igår och idag var det 25 % rabatt på allt i butiken så jag fick den slutligen för 900kr. Efter det gick vi och fikade, då lovade jag att följa med på en promenad på ca 1mil. När jag kom hem hade jag skavsår mellan mina tår, väldigt skönt! Sen skyndade jag mig till Moa där halva klassen väntade, andra halvan var sjuk, borta eller osociala. Men vi hade det trevligt ändå vi gjorde i ordning dom som skulle klä ut sig och vissa dansade fågeldansen. Jag skulle klä ut mig men eftersom jag inte hade tänkt att gå ner till Svenssons var jag så snäll att låna ut Perlas kläder till Viola. Men vinddraget var så starkt när resten av klassen började vandra ner mot stan så varken jag eller Amanda kunde stå emot.

Väl nere på Svenssons kändes det mer som att vi hade hyrt lokalen tillsammans med media för att ha en gemensam klassfest. Men lite senare droppade det in några fler. Sen började väntan på att domarna skulle bestämma sig för vinnaren. Medan vi väntade hann Martin sätta sig på ett bord så att det sjönk ihop. Törnrosa hann få massor av pussar av både känt och okänt folk, hon låg där så fint på ett bord och sov och dom flesta tyckte nog att hon borde ha vaknat därav alla pussar. Sen började det dra ihop sig och dom började presenterade vinnarna. Ett poäng till Snövit (Linnéa i Mp07) motivering: likheten var slående. Två poäng till Törnrosa (Malin Nv07a) motivering: hon har ju legat och sovit hela kvällen! Tre poäng till Rafiki (Marie Nv07b) motivering: hon har gått med rumpan bar hela kvällen (jag kan tala om för er att det inte var hennes riktiga rumpa, jag kände efter och den var gjord av gummi). Detta betyder att vi har fem poäng och att vi ligger väldigt bra till, antingen på delad förstaplats eller på andraplats har vi gissat på.


 


Önskelista

Eftersom jag snart fyller år (13 maj) så har jag tänkt lite på vad jag vill ha i present och nu har jag äntligen kommit på det. Jag vill ha en klocka som man kan stoppa och när den stoppas så stoppas hela världen, allt utom jag. Men om jag vill kan jag väcka en person som kan få uppleva den tidlösa världen med mig. Om jag inte minns fel har det funnits ett barnprogram som handlade om just en sån klocka. Så en klocka som stannar världen är min högsta önskan. Nu vet ni vart mina tankar brukar sväva ibland.

Idag har jag kört åt Mini-line transport AB. Jag skjutsade först hem Christoffer från hallen (ca 200m) sen skjutsade jag Christoffer från Joakim (ca 500m). Innan och mellan det har jag hunnit tränat och ätit god mat hos Joakim. Sen tvättade jag bilar som ska transportera fångar imorgon. Jag kan säga att jag inte hade världens bästa kväll… Ingen i hela världen har sett mig så sur som jag var nu ikväll. Som tur är så har det gått över.


Fast-girl

Nu har jag varit hos tandläkaren men innan det hann jag göra inbrott och sno ett par skor. Jag knackade på och ingen öppnade, då hittade jag en nyckel och öppnade dörren, gick in och hämtade ett par skor. Om jag har tur har jag nog en framtid som inbrottstjuv. Men som sagt har jag varit hos tandläkaren och mina visdomständer ligger helt rätt så jag behöver inte dra ut dom. En väldigt glad Line låg där i stolen och stirrade in i lampan. Jag hade inte heller något hål och dessutom fick jag beröm för mina tänder. Men sen frågade hon om jag brukade vakna upp med huvudvärk, alltså huvudvärk på grund av att gnissla tänder. Jag skrattade till och sa nej, undra varför!? Innan jag hann ut därifrån frågade Jens mamma vart jag brukar hålla hus under vintern, det fick mig att tänka på alla saker som måste hinnas med under sommarlovet (sommarlovet som jag egentligen inte har).

Sen gick jag ner till taxi och tvättade några bilar. Sen gick jag hem och åt och nu är klockan åtta, jag är fast-girl!

Mitt nästa inköp.


13 dagar sedan

Idag, idag… idag, idag har jag varit på skolan, gick på två lektioner och fick sedan sluta tidigare för att någon samhällsklass är i Prag med vår svenska lärare. Väldigt skönt att få sluta tidigt för en gångs skull. Efter lunchen träffade jag Caro, vi kollade priser på flygbiljetter till Frankfurt. 99kr på Ryanair. Oj just det jag glömde allt tillägg, fast 1000kr tur och retur är inte dyrt. Och det bästa är att vi kommer bo hos en kompis så vi behöver inte betala för mat eller för boende. Man ska utnyttja dom kontakter man har!

Och nu försöker jag skriva om min historia uppgift till ett svenska PM. Varför ska det vara så svårt att skriva uppgifter till skolan och så lätt att skriva inlägg till bloggen? Men jag kommer ändå inte hinna skriva så länge för klockan tre ska jag vara nere hos tandläkaren. Jag brukar aldrig vara orolig för att gå dit men nu vill jag verkligen inte dit! För jag har märkt att mina visdomständer i överkäken inte är riktigt som dom ska… så jag vill verkligen inte höra att jag måste dra dom. Jag vill inte vara blå och uppsvullen i hela ansiktet, så håll tummarna för mig!

Jag tänkte rita en bild på hur mina tänder ser ut, men kom sen på att jag inte är lika duktig som vissa andra på att rita i paint.


Cyklooxygenas... ja... eller va?

Som sagt allt går inte som man tänkt dig (sig).

Medan jag var i Frankrike spelade E-pojkarna Sundsvalls cup. Dom vann alla fem matcher! Dom killarna måste ha bra tränare.

Idag hade vi farmakologiprov eller resten hade det, jag låg i nv-rummet och sov (jag har pratat med Johanna och jag ska göra det nästa vecka). I alla fall så skrev Moa en väldigt bra sak på facebook som förklarar vad jag har att vänta mig. Farmakologi. Ett litet exempel på extracellulära receptorer: Acetylsalicylsyra har en antitrombocytaggregerande effekt som utövas genom hämning av cyklooxygenas i trombocyterna och förhindrar därmed bildning av prostaglandiner och tromboxaner i trombocyternas membraner, därmed minskar trombocyternas förmåga att aggregera... Jag tror alla förstår precis vad texten handlar om, för det gör inte jag!


Taizé

Oj nu har den här bloggen inte sagt så mycket under väldigt lång tid. Men som sagt har jag varit i Taizé, en liten by i Frankrike där det finns ett kloster massa baracker och ännu fler tält. Medan jag har varit där har funderat på om jag ska bli nunna, tankarna har funnits i mitt huvud sedan vi satt på en buss i när jag konfirmerade mig. Fast nej jag ska verkligen inte bli nunna även om Linnéa tycker att jag ska bli det.

Vad gör man i ett kloster hela dagarna då? Jo man vaknar alldeles för tidigt för att gå till kyrkan. Sen äter man frukost efter det har man någon syssla att göra allt från jobb till samtalsgrupp. Sen går man i kyrkan igen sen är det lunch efter det gör man sin andra syssla sen är det middag och kyrka och tillslut är det Oyak som gäller. Det låter grymt tråkigt jag vet, gå i kyrkan tre gånger om dagen och bara jobba eller prata om bibeltexter.

Men nu ska ni få höra hur mina dagar har sett ut under dom här dagarna. Först vaknade jag gick till kyrkan och gäspade mig genom hela gudstjänsten sen gick jag och Hanna förbi hela matkön för att komma in till köket där våra väldigt fina förkläden hängde… Vi tog på oss dom och väntade på att vi skulle få hämta den underbart goda frukosten som bestod av en baguette, två chokladbitar, lite smör och (ljummen) varmchoklad. När vi hade ätit upp gick vi in i köket till the Big-Washing-Up-Team där diskade vi jättekastruller, jättevispar, jätteslevar mm. Och den nya diskmaskinen som diskar lådor heter Line Dance Evolution 72, jag måste ha diskat över 1000 lådor. Tänk er den här veckan var det ca 4500 personer i Taizé det betyder mycket saker som ska diskas och allt diskas utan maskiner. Men i alla fall när vi var klar med frukostdisken duschade vi och sen hann vi ta det lite lugnt. Sen bar det av till kyrkan igen och efter det gick vi förbi kön igen och slängde i oss maten och började diska lunchdisken.

Sen gick vi på bibel instruction med brother Simon från Senegal en rolig man som inte gillade klockor eller skor för den delen. Sen gick vi till våra smågrupper. Min bestod av en(!) tysk, några portugiser och fyra fransmän varav en fransman kunde prata engelska. Men vi lekte och hade det trevligt ändå. Men sista dagen tyckte Simon att vi skulle få gå till en by som låg enligt han ca 1 km från Taizé. Den låg ca en timmes gångavstånd därifrån… Vi gick och gick och gick, Hanna klagade hela vägen och när vi väl kom fram gick vi in i en kyrka sjöng en sång och fortsatte till en fotboll/basketplan. Då tittade jag på klockan och insåg att vi hade väldigt bråttom tillbaka vi sa att vi var tvungen att gå tillbaka, då undrade han om vi inte ens hade tid att vänta på teet (som smakar utspädd honung), vi sa nej. Sen började vi den länga vandringen hem igen. Men vi hann inte långt då kom det en annan broder och frågade om vi ville ha skjuts, såklart vi ville! Vi var framme på några minuter.

Sen väntar middagen, all mat är en gegga i olika färger. Men jag är inte så kräsen så jag tycker att det mesta är ganska gott. Sen är det kyrkan för sista gången under dagen och efter det är det Oyak. Oyak är ett ställe där man pratar leker, köper mat och godis. Sen är det god natt.

Oj bussresan på 36 timmar enkelväg höll jag på att glömma. Resan ner har jag redan förträngt. Resan hem började redan på Oyak, jag hade sedan en lång tid bestämt att jag inte skulle lära känna någon ny eller försöka att inte lära känna någon ny i alla fall. Men när vi stod där sista kvällen började Julian prata med mig och han var ju trevlig men som tur var hann jag inte lära känna han så mycket så det var inte så jobbigt att säga hejdå. När vi satt på bussen och vinkade till alla utanför började grinklaset, jag klarade mig från tårar men vissa grinade väldigt länge… Jag blundade och försökte sova medan jag intalade mig själv att jag inte alls mådde illa. Tillslut bad jag ändå om en åksjuketablett men eftersom den inte hjälpte på två minuter så jag gick fram och satte mig bredvid busschauffören. Han var lite läskig, jag var nästan lite rädd att han skulle stanna på en rastplats. Men då log jag för mig själv och sen somnade jag till ett tag sedan gick jag tillbaka till min plats.

Två färjor senare var vi i Sverige, bara en natt kvar på bussen. Den natten låg jag inklämd mellan några säten på golvet. Jag har aldrig känt mig så stor i hela mitt liv… Jag fick knappt plats.

Det var mina dagar i stora drag.
Och här kommer mina dagar i bilder.


                                                  Welcome


Matkö

Blompojken                                 Pucko

Have you signed the paper this year?




Oyak

Kyrkan


The-Big-Washing-Up-Team




"Jag älskar dig Mimmi"- Lucas






Tystadalen


Samtalsgruppen utan portugiserna

Bykyrkan

Jag och Malte

                                                  Brother Simon





En bild på den underbara taletten får avsluta min berättelse om Taizé.
Ursäkta röran med bilderna men det blir inte alltid som man tänker dig...


Glad påsk

Det luktar fjällvandring i mitt rum. Anledningen är den att min ryggsäck luktar just det. Jag brukar packa i sista sekund och varför bryta den trenden tänkte jag. Så jag började lite smått igår, jag bar upp ryggsäcken från källaren och konstaterade att alla våra luftmadrasser är ute i stugan… Så nu när väskan nästan är färdigpackad och redan överfull så är jag på luftmadrassjakt. Det är inte lätt ska jag säga. Men det löser sig och i värsta fall får jag sova på ett liggunderlag. Man är ju van efter alla äventyrsresor, blåmärken på höfter och så vidare av bara av att sova.

Nu har jag trollat fram en luftmadrass. Under tiden jag trollade var jag nära på att köra på en postlåda… Det hade ju blivit en bra avslutning innan jag lämnar Sverige. Men nu måste jag börja göra ett litet fotoalbum som sa heta The best of Sweden. Det är en del av presenten Malte (en tysk) ska få resten kommer att bestå av godis och trocadero.

Förmodligen kommer jag att ta massvis med bilder nere i Taizé. Snart åker vi och som jag har längtat, jag har längtat i ca ett år.

Någon här hemma i Sverige kommer le minst en gång om dagen, men det blir en överraskning som kommer avslöjas innan jag kliver på färjan i Helsingborg. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!


Gråta bör man annars dör man

Rödgråtna ögon efter bion vill jag lova. Den var jättebra och alla som inte ser den går miste om något!

Nu till något helt annat. Igår när familjen satt och åt middag diskuterade vi efternamn och lite annat. Hur som helst kom vi fram till att vi ska byta efternamn till Goode. Anledningen är att Johnny ska kunna skriva Johnny B. Goode på papper.

Nu ska jag se en film tror jag och vänta på bättre tider. Man ska ju ändå inte ha så roligt på långfredag har jag hört.


Kom ihåg mig.

Idag har jag städat, tvättat och städat lite till… Jag provar på livet som hemmafru tror jag.

Men ikväll blir det bio, Remember me. Jag har hört rykten om att den ska vara lite sorglig, så jag och minst en till kommer nog sitta och grina ikapp ikväll. Waterproof mascara är det bästa! Om man inte grinar så badar man eller så regnar eller snöar det. Och jag är ingen Jönköpingsbo som har vattenkrig i vitt linne och tonvis med mascara (Taizéskämt).

På tal om Taizé, jag packar in mig i bussen imorgon kväll. Så om någon vill ta farväl får man ta chansen nu. Klockan 00.30 på söndag går bussen från Högsjö och vid lunchtid på måndag kommer vi fram till Taizé. Det första man möts av där kommer vara den vidrigaste maten som serveras under hela veckan.

Bra dag, eller hur?


Lov

Lov! Kycklingen på skolan som faktiskt var godare än förväntat. Film på historian. Jag fick även åka taxi från skolan ner till First Hotel, Pelle tyckte jag skulle flytta dit. Så hejdå mitt hus, nu tar jag mitt pick och pack och flyttar!

Som ni ser kommer jag ha jättefin utsikt.

Jag hittade även en jättebra låt på spotify, här är den.