Bildchock

Igår var det Joakims fördelsedag. Jag och Malin var snabbast i världen ändå hämtade vi upp Joakim 15 min senare än det var tänkt. Vi tryckte in cykeln hans i bilen och körde hem till han för att äta Pizza, roa oss och umgås.

Det första paketet han öppnade var från Chirstoffer och det var en autograf från Dolpf Lundgren.

Dom andra fyra paketen var från mig och Malin. Vi hade lite dålig humor på vägen till Joakim så vi hittade på en liten saga.


Tabletter.


Tuggummi.


Kondomer.


Presentkort på Media Markt.

Man skulle kunna tro att jag och Malin försökte att rimma ihop texten men misslyckades rejält.

Mycket hände under kvällen så mycket att mina strumpbyxor gick sönder, tacka vet jag nagellack.

Kvällen innan tände jag ljus på mitt rum, efter det var jag tvungen att byta sängkläder...

Den kvällen hade jag även besök av en nyklippt Anton, han får också vara med på ett hörn.

Så nu har jag slängt upp alla mina nytagna bilder eller inte riktigt alla, jag har några väldigt fina bilder på Christoffer men om ni ska få se dom får ni köpa almanackan med Emmas drängars. Ni kan få ett litet smakprov.
100kr
Japp dom är nakna på framsidan.

Handboll

Jag visste att det skulle visas handboll på tvn idag men jag hade ingen aning om vilken tid så jag brydde mig inte så speciellt mycket. Jag fixade lite och väntade på Erica och Anton sen blev jag less och satte jag mig vid datorn och såg att alla ramvikare hade skrivit om matchen på facebook, den hade precis börjat för ca 30 min sedan... Så andra halvleken satt jag bänkad vi tvn och förljde matchen med stora ögon. Spännande var det kan jag lova! Men tillslut blev det vinst för Sverige.

Sista referensen

Jag har varit på resande fot hela tiden sedan jag kom hem från bebisen. Men nu ska jag berätta lite. Han var hur söt som helst och väldigt lugn, han skrek ingenting under hela tiden vi var där. Jag fick titta på när det matades, byttes blöja och andra trevliga saker allt för att jag skulle klara av det själv nästa gång. Vi får se hur det går. Men nu är snart sista referensen klar så att jag kan komma någon vart med min ansökan.

Bebis

Nu ska jag klättra ett steg närmare USA med att åka och hälsa på en bebis.

Vinna eller försvinna

Nu är måndagen snart avklarad och jag har hunnit haft sovmorgon, gått lös med symaskinen, jobbat ca två timmar, gått lite på stan med Christoffer, slängt i mig lite mat, lekt mamma och skjutsat upp fyra barn på träning och förlorat en handbollsmatch.

Vi förlorade matchen med 13-23 men jag är lika glad för det. Jag förstår inte riktigt det där med att vara en dålig förlorare. Man förlorar och det finns inte så mycket mer att göra åt saken än att skratta, så tycker jag men jag vet att Lia tycker helt tvärt om. Men jag ändå väldigt nöjd med henne, jag trodde hon skulle vara sur en lång tid efter matchen men bara några minuter efter såg jag henne skratta. Men i alla fall så gick det väldigt bra för oss ett tag så vi höll ganska jämna poäng med småflickorna. Men sen förvirrade dom bort oss totalt och drog iväg ganska rejält. Dessutom vill jag säga att jag gjorde ett mål från högerkanten, så jag är helt och hållet supernöjd.

Men efter matchen blev jag så sur att jag kastade flaskan i golvet och fick några tårar i ögat. Ja, jag var så arg så jag började gråta lite smått. Men nu har jag lugnat ner mig dock så vet jag fortfarande inte vad jag ska göra åt saken men förmodligen löser det sig helt själv.

Väder och vind

Eftersom jag inte har skrivit något vettigt på några dagar så drar jag slutsatsen att det inte har hänt så mycket roliga saker. Så jag kan istället meddela vad som komma skall till veckan.

Måndag: Match mot C-flickorna.
Tisdag: Träffa en bebis.
Onsdag: Anton kommer hem.
Torsdag: Anton är hemma.
Fredag: Jag har planerat att få äta tacos.
Lördag: Mysa.
Söndag: Sova en timme längre och säga hejdå till Anton.

Så här i förhand så ser veckan väl godkänd ut men det slutar förmodligen med ett mycket väl godkänt och en plus i kanten.

Förresten så började jag ett samtal med att prata om vädret bara för att jag inte ville sluta prata. Ensam och desperat? Svar: förmodligen.

Baronen Selma

Mormor ringde till mig och sa att jag skulle lyssna på en låt samt rösta på det Andreas gör. Jag förstod inte så mycket men nu har jag fått det klart för mig. Jag är Andreas kusinbarn och han sjunger och tillverkar klockor. Här kan ni se hans klockor.

Naken man och en god middag

Rubriken brukar beskriva inlägget ganska bra. Idag våldsgästade jag Pontus för att få med han ut och jobba, bara det att han inte hörde att jag kom så jag gick in för att leta efter han. Jag hittade han inne i badrummet iklädd endast handdunk. Bra jobbat Line, du har känt han ca en vecka. Sen kom jag hem och där serverades det en god middag dock fick jag äta helt själv eftersom jag kom hem sent.

Och jag har fått upp ögonen för The Sims igen, för min lillebror splade det idag. Jag ska nog spela imorgon om jag får några minuter över.

Mysmåndag

Jag, Joakim och Malin äventyrade lite i Kramfors för att få lite mat i magen och för att jag skulle få hälsa på Pontus och röra om lite i hans hjärna. Sen gick jag och Malin hem till henne för att titta på film och äta glass. Trevligt värre. Nu ska jag gosa med min GOSA-kudde från IKEA.

Längtar!

Jag har alltid tänkt att man inte ska längta till det man längtar till för då går tider så fort och man missar allt roligt man kan ha där mellan. Men nu känner jag att jag vill längta för jag gör ändå inget roligt på dagarna eller jag hinner inte göra någonting roligt. Jag blev deppad idag eftersom jag har varit med Pelle och han smittar av sig med sina sura miner.

Jag måste ju passa på att klaga på han nu eftersom han under hela oktober månad ska vara snäll mot mig. Men om han mot förmodan skulle råka säga någonting dumt så ska han ge mig en krona.

Det är ett under om någon förstår någonting jag skirver... Men jag är trött och ska sova.

Spontant

Jag och mamma gick en liten promenad med hundarna och tillslut hamnade vi på videoteket och kom ut därifrån med tre filmer och en påse godis. Vi gick hem och myste lite bland kuddar och filtar tills jag helt plötsligt fick ett sms från Malin. Jag gick upp till henne, vi år kladdkaka och sen gick vi ner till Svenssons lite spontant så där. Det blev en trevlig kväll.

PS. Det är isande kallt på mitt golv... Mina fötter är som isbitar just nu, jag kommer få köpa skor på barnavdelningen eftersom mina tår kommer att ramla av. Nu vet alla hur kallt mitt golv är för det kan vara bra att veta. DS 

Femtonde igen

Igår besökte jag, Tobias och Daniel Anton för att basta och ha det trevligt. Efter bastun spelade vi Mario Kart, jag kan glatt meddela att jag fick sammanlagt 0 poäng under dom första fem loppen. Men sen släppte det då jag bytte till Donkey Kong och till en offroader bil. Offroader bilen var ett lätt val eftersom jag aldrig befann mig på banan. Hur som helst så slutade det med att jag fick 23 poäng på dom fem sista loppen.

Femtonde oktober

Idag har jag och Pontus kört fram och tillbaka från Kramfors ett antal gånger. Vi räknade snabbt ihop milen och då konstaterade vi att sträckan vi hade kört skulle ha tagit oss hela vägen till Arlanda. Men mellan alla turer till Kramfors hann vi med att skratta och äta väldigt god mat på hamnkrogen.

Jag och Christoffer firar fem år idag. Dock så kan vi inte fira den här dagen tillsammans eftersom har just nu umgås med sin flickvän... (Christoffer visar sina skills i paint)

Avundsjuk

Jag är lite smått avundsjuk på min lillebror just nu. Tidigare ikväll frågade jag han vad han ville gå för linje på gymnasiet då sa han "där man inte behöver räkna så mycket matte". Då föreslog jag samhällsvetenskapliga linjen men det lät tråkigt så tillslut kom han fram till att han ville läsa på naturvetenskapliga linjen för att sen bli civilingenjör. Jag vill också veta vad jag vill bli...

Några minuter efter Johannes hade kommit på det gav Anton mig en matteuppgift som han tyckte att jag skulle lösa. Jag skulle räkna ut determinanten av matrisen:
2 3 4 5
9 8 7 6
3 6 9 4
2 5 4 1
Efter den är Johannes nu ännu mer taggad till att läsa till civiligenjör, det är faktiskt sant. Jag vill bara tillägga att jag inte klarade den här uppgiften men det var nära, bara det hade varit en lite annorlunda uppgift...

Sen skulle han träna på en låt som dom ska sjunga på skolan, så den här gick på repeat här hemma:



Liten och söt.

Blond.

Om man är blond så är allt mycket bättre sägs det. Eller Pelle och någon till säger det. 

Man får t.ex.:
...gå på hockey gratis.
...en värdfamilj innan man hinner blinka.
...en lägenhet i Stockholm.
...en macka och varm choklad på jobbet.
...gratis dricka på krogen.
mm.


PS. Jag fick det sötaste smset någonsin igår. DS.


"Alla är vi handikappade, för ingen klarar av allt"

Mamma fick mig att se ett avsnitt av Här är ditt liv. Det handlade om Lena Maria Klingvall som föddes 1968 utan armar och med det vänstra benet hälften så långt som det andra. För henne är ingenting omöjligt, titta bara på det här:

Som jag sa till mamma: "Alla som har ett handikapp eller har det svårt på något annat sätt borde ha en talang eller någonting som sticker ut lite extra. Jag är ju ganska vanlig och jag är inte bra på någonting, det är ju ganska rättvist tycker jag." Tanken var ju i alla fall bra.

Här kan ni se en film.


Rastlös

9/10-10 har varit den mest händelserika dagen i mitt liv. Jag har tittat på film, ätit, tittat på film, tittat på one tree hill, ätit och bara suttit vid datorn. Men jag känner mig för tillfället lite friskare och det är ju positivt.

Den bron åkte jag och Anton över i brist på annat att göra. (Från 2007 då jag, Ida och farmor var i Stockholm).


Kvällen

Nu har gästerna gått och dom har kommit hem också för jag har sett att två av dom redan har loggat in på msn. Jag är inloggad på msn... men hur mycket används det, det går ju inte alls att jämföra med tidigare då det var på grund av msn och apberget.se man satte sig vid datorn. På tal om det jag måste titta på en bild som finns på apberget, tro om jag fortfarnade hittar där...

I alla fall så är jag hur trött som helst just nu men jag har plockat undan disken och allt är klart. Det är skönt!

Vi åt tacopaj (det bjöd jag och Anton på i söndags också, tur att man inte blir less på det). Till efterrätt blev det päron, kiwi, hallon och björnbär med hackad choklad ovanpå som man värmer i ugnen, till det åt vi glass.

PS. Jag och Caro klarade av att göra efterrätten utan att bränna chokladen eller starta brandlarmet. Tummen upp! DS.

Halv åtta hos mig

I onsdags bestämde jag mig för att bjuda hem några vänner på middag. Då var jag frisk, nu är jag sjuk men energin är ändå på topp. Jag har redan städat, handlat coh förberett efterrätten.

Stockholm

Varför är det alltid så att reseinläggen blir sena? Men nu ska jag ta tag i det.

Jag åkte ner på torsdagen och kom fram ungenfär halv två. Så där satt jag på T-centralen och väntade på Anton sen åkte vi hem till han tog med oss Sam och gick på en promenad sen gjorde vi inte så mycket mer under den dagen. Dagen efter gick jag ut med deras hund själv eftersom jag var ensam i huset. Sam och jag gick och gick och tillslut kom vi fram till en skog så vi gick rakt genom den och kom tillslut fram på en väg som jag kände igen. Efter att jag hade fått lunch i magen satte jag mig på bussen och tunnelbanan in mot centrum. När jag var framme gick jag raka vägen mot ett café på gamla stan, jag köpte mig en varmchoklad och en bulle och till sällskap hade jag med mig en bok. Det var faktiskt väldigt mysigt att sitta där själv och ett tag var det fyra till som satt själv och läste en tidning eller bara satt där och tittade ut på ala människor.

På lördagen åkte vi in till stan för att gå på Östasiatiska museet där dom har ställt ut delar av terracotta armén sen gick vi och åt. Sen åkte vi Lidingöbanan bara för att. Sen gick vi på klassfest i ett stort fint hus. sen åkte vi hem. (Mitt tålamod börjar ta slut).

Söndag: Vi lagade mat och bjöd på.

Måndag vi klev upp tidigt och sa hejdå till varandra på tunelbanan.

Så det var Stockholm för den här gången utan bilder tyvärr... 


Glada kärringar

Jag har befunnit mig i Stockholm sedan torsdag kl. 13.30 och har därför varit väldigt offline. Jag kom hem igår vid middagstid och sen åkte jag till Hälledal för att spela match mot C-flickorna (dom är ca 13år och yngre...). Hur som helst så blev det 12-12 så nu har vi något att satsa på, vi ska vinna mot dom! Men oavgjort kändes som en seger igår.

-Vi vill tacka kärringarna och domaren med en varm applåd.
-Vi vill tacka snorungarna och domaren med en varm applåd.

Nu ska jag leka gymnasieelev ett tag. Berättar om Stockholm snart.