Duschen

När jag och Johanna stod naken i varsin dusch med draperierna öppna gick det förbi två tjejer i 15 års ålder och började gapskratta när som hade gått förbi. Jag och Johanna tittade på varandra och undrade om vi skulle ta det som en komplimang eller inte. Vi valde att inte ta det som en kompimang för om mindre än ett år kommer vi hem med tre stora F. Feta, Finniga och Fucked up (helt j*vla störda)! Detta gav också oss ett gott skratt så lite tack ska dom nog ha ändå.

Söndagsmarknad

Mitt rum är som Sverige. Jag tittar på program som visas i Sverige, jag tittar på tvplay, tv3play mm, jag skriver och pratar på svenska och jag har sängkläder från IKEA. Sen tittar jag ner på folvet och ser en heltäckningsmatta då förstår jag ändå att jag är i USA.
.
I söndags var jag Johanna, Gesa och Jenny på höstmaknaden här i Westfield.
.
Det har slagit med att jag inte har ätit kött en enda gång sedan jag har kommit hit! Alltså jag räknar inte korv, kyckling eller något sånt utan en köttbit. Det får bli att äta på ett steakhouse någon dag framöver.
'
Till vår stora lycka har dom öppnat ett frozen yogurt ställe här i Westfield och dom ska öppna ännu ett till snart. Nu behöver vi inte åka in till New York varje gång vi vill har frozen yogurt. Här tar man glassen man vill ha, hur mycket man vill. Sen väljer man topping, frukt, kakor eller något annat som passar.
Sen vägs glassen och man betalar.

Skype

Skype är en himla bra uppfinning! Igår fick jag till exempel se Fredric sova och höra han prata i sömnen. Tillslut kom en av pojkarna in och hjälpte mig väcka han.
.
Hur mycket jag än skulle tycka om att få brev så föredrar jag internet speciellt när jag är så långt bort från alla.
.
Förresten så var det för varmt att ha jacka på sig i New York i fredags på natten och vi stod nere i tunnelbanan och svettades. Det var sommar varmt, ungenfär som en riktigt varm sommarnatt i Sverige.

Friday night in NYC

Jag kom hem halv nio imorse! Det började med att jag åkte till Johanna för att göra mig klar och titta på Björn Gustafsson (tack Anna, jag skrattade konstant!) och lyssna på svensk musik. Sen tog vi tåget till New York och det första som händer är att en kille frågar oss om vi är från London, för det lät som så på vår accent. Sen virrade vi runt inne på Penn Station för att hitta en toalett, alltid lika svårt. Innan vi kom rätt så besökte vi en mordplats, eller Johanna var helt säker på att det hade skett något mord eller liknande.
.
Vi mötte upp Ellen och en tysk tjej som heter Pia på Time Square, satt oss på McDonalds ett tag för att sedan ta tunnelbanan mot stället där vi skulle vara. Det var en club med tre våningar plus en våning på VIP. Personalen var väldigt otrevlig men det var kallt där inne så det vägde upp det hela. Även fast det inte var så väldans super duper roligt så var det klart mycket bättre än i lilla staden Härnösand.
.
Sen gick vi på McDonalds igen för halv fyra orkade vi inte vara kvar där inne och vi hade några timmar att fördriva. Så vi satt och pratade och kollade på alla konstiga människor. Sen tog vi en promenad på några kvarter (läs 20) med redan ömmande fötter. Vi gick på dom mest säkra gatorna och var hela tiden på vår vakt, så du behöver inte vara orolig mamma.
.
Klockan var 05.00 då vi kom till Pennstation, då hade vi bara 2 timmar och 7 minuter kvar att fördriva. Vi satt oss och där satt vi till klockan var 06.13 för då tog vi ett tåg till Newark bara för att dela upp tiden lite. Vi måste ändå byta täg där så ddet gjorde ingenting. I Newark skulle vi vänta ännu en timme så vi satt oss bland alla uteliggare. Jag somnade på stört och såv från och till i en halvtimme. Sen fortsatte jag sova på tåget och nu har jag precis vaknat upp i tjejens sovrum, för mitt håller på att målas just idag.

Planer

Jag och Johanna planerade den här dagen igår klockan 10.00:
Jobba, träna, åka till mallet, jobba, åka till City.

Jag och Johanna planerade om dagen klockan 22.00:
Jobba, åka till mallet, träna, jobba, åka till City.

Jag och Johanna planerade om dagen igen klockan 09.00:
Vi hade redan jobbat, vila, skypa, åka till mallet, jobba, träna, åka till City.

Vi får se hur dagen slutar.
Ibland blir jag så stolt över min bror, han har nu bytt efternamn på Facebook och heter inte namnet baklänges längre. Jag saknar han och hundarna.

Popcorn

Micra inte majs! Dom hoppar lika mycket som popcorn. Jag tänkte mig inte för och sen fick jag städa den. 15 sekunder och det var majs överallt.
.
Lika barn leka bäst. Jag har hittat killen som sköljer tandborsten med vatten både före han har tagit tandkräm och efter. Jag har hittat killen som skrattar lika mycket som mig och det viktigaste av allt, han har hittat mig också!

Imorgon

Ser ut som att det blir utgång i New York imorgon! Dock på en club för oss småungar, vi är ju för små för att förtära alkohol här så vi kommer inte ens in på krogarna...

Typiskt USA

Jag har ofta fått frågan av Amerikaner, vad är den största skillnaden mellan Sverige och Amerika? Det bästa svaret är nog att allt ser så gammalt ut här. Jag har flyttat tillbaka till mallan 50 och 80-talet om man bortser från gräsmattorna och bilarna för.
.
Jag ljuger inte en smula när jag säger att det ser ut så här.

Felkörning i USA

Idag körde jag lite fel och höll nästan på att komma till New York. Men som tur var kom jag till en tull och frågade henne vart vägen gick och hon kunde glatt meddela att den gick söder. Jag var alltså på väg från New York. Farligt att bo här ibland för om jag kör in i New York är jag helt säker på att jag aldrig kommer ut därifrån!
.
Snart ska jag iväg på mitt första möte med handledare och Au Pairerna från min förmedling. Men på grund av min lilla felkörning idag så har jag nästan ingen bensin kvar... och dom här bilarna äter bensin! I morse tankade jag för 15 dollar och tanken blev nästan halv (synvilla så där på slutet) men det är nästan slut nu... Tur att bensinen är billig. Fast om den skulle vara dyrare kanske det skulle vara mindre bilar på vägarna alltså bilar som folket kan hantera. Det vore ganska bra!
.
Nr 1: Här hämtade jag barnen från skolan och dom hade stängt av trafikljuset åt det hållet jag skulle. Så jag slog på GPSen och började köra.
Nr 2: Här var jag och snurrade runt...
Nr 3: Här är hem! Hit skulle jag.
Nr 4: Här är New York, fattar ni vad nära det var? Min puls var skyhög! Dessutom tog det ca 16 min från 2 till 3 och det är lika längt fågelvägen mellan punkt 2 och 4...
Vid punkt 2 var det såna här vägar.
Usch och fy för att köar fel här!

Westfield Area Y

Nu har jag precis kommit hem från gymmet, fjärde gången på en vecka plus en långpromenad i City. Tränar måste man nästan göra här med alla konstiga saker som händer med kroppen när man flyttar hit.
.
Förresten så gjorde jag tacos på kalkonkött igår, det funkade precis lika bra förutom att det inte delade på sig lika bra.

Tacos

Vi hade tacokväll här med svensk tacos(?), hur som helst tyckte dom om det! Det här har helt klart varit den enklaste dagen med barnen hittills, inte ett enda litet bråk!

NY

Igår var jag som sagt i New York så här kommer det lite bilder.
.
På time square medan vi väntade på Ellen.
Flawaboom!
Ground zero
Middag i Little Italy.
Tidsfördriv i New Ark. Vi missade tåget så vi blev sittandes där en timme. Under tiden åt vi chips och hummus.
Johanna: Undra vad det här är? Det har en ganska god smak.
Jag: Jag tror det är kikärtor. Japp här står det, kokta kikärtor.
Johanna: Usch! Jag äter inte ärtor!
Sen stängde hon burken och slängde den.

Chinatown!

Jag har precis kommit hem. När jag kom innanför dörren möttes jag av tre glada barn som ville veta allt, hur mina kalas var när jag var liten, vad vi åt och det hela slutade med att jag berättade att jag byggde en trädkoja (snarare ett slott) när jag var i deras ålder.
.
Dagen har varit riktigt bra. Jag gjorde mig klar inför en dag i City, alltså tog jag på mig joggingskorna. Hämtade Johanna, gjorde av med åtta quaters sen insåg vi att vi bara kunde stå där i fyra timmar så vi bytte parkering till en som var gratis... När vi kom ut från Penn station följde vi turisterna mot Time Square där vi mötte upp Ellen. Vi gick och gick som man alltid gör i New York. Huvudattraktionen idag var helt klart Chinatown och Little Italy. Bilderna får jag lägga ut imorgon för nu är jag allt för trött.

13 dagar

Allt är klart inför Niagra fallen den 30 september- 2 oktober. Jag ska bo med Jenny och Johanna och två tjejer som var på orientation med ska också dit. Ska bli kul att träffa dom igen!
.
Men nu måste jag göra mig klar för om ca en timme ska jag hämta upp Johanna, för vi ska in till New York och möta upp Ellen som jag flög hit med.

Ljuva kalla Westfield

Dom två senaste dagarna har varit riktigt tuffa. I förrgår fick jag en smäll på näsan (inte med en näve och det var dessutom inte med mening) och det gör fortfarande ont. Johanna berättade lite fakta för mig idag och tydligen så kan jag dö... Nej det är ingen fara, Jag lever och fryser. För här har tempraturen sjunkigt med ca 15 c från 30 till 15... Vilken chock att ta på sig Jeans OCH en långärmad tröja. Fast norrlänning som jag är gick jag runt i trekvarts.
.
Johannas kommernar på gymmet i förrgår är värd att nämna. "Undra om dom har planerat att lägga rummet med de fria vikterna bredvid tjejernas omklädningsrum, så att vi kan titta på alla snygga killar". Undra när du har drömt om dom snygga killarna här Johanna? Eftersom jag inte har sett en enda kille här som är snygg.
.
Ikväll var vi på paneras och åt sen gick vi på Starbucks och mötte upp några nya Au Pairer. Jag är inte nyast längre!
.
Jag har alltså haft det väldigt bra idag, mycket berodde nog på att jag somnade med ett leende på läpparna igår efter en fin kommentar jag fick från Fredric.

Hem ljuva Sverige

Jag och Ida, från Njurunda tog en lunch idag. Jag hade aldrig träffat henne innan jag åkte hit lisom alla andra människor jag har träffat här . Men ändå så bestämmer man träff och pratar som man känt varandra länge. Alla känner samma saker mer eller mindre och man har alltid någonting att prata om. Vem säger egentligen att man inte ska gå på dejter med dom man inte känner? För det är ju precis det vi Au Pairer gör.
.
Förresten så har inte amerikaner dragkrok på bilarna.

En månad, 11 kvar

Nu har jag varit här en månad, tiden flyger förbi samtidigt som den går hur sakta som helst.
.
På vägen till skolan står det poliser och crossing guards överallt, dom stoppar trafiken när någon vill gå över vägen. Dessutom ser man ofta poliser som jobbar själv, det är inte som i Sverige då dom måste vara två stycken tillsammans utan här åker dom runt ensam i bilarna.
.
Nu ska jag duscha och göra mig klar för sen ska jag luncha med en tjej som ibte ens bor en timme ifrån mig i Sverige. Lite kul att vi flyttar så långt hemifrån och hamnar ännu närmare varandra.

Gym

Idag hade jag genomgång på gymmet, det är som Actic hemma fast äldre, samma märken på maskinerna i alla fall. Jag gick dit i träningskläder men svettades inte en enda droppe, det får jag ta imorgon.
.
Nu bokade jag precis en resa till Niagrafallen 30 september- 2 oktober. Vi får se om det fanns en plats kvar åt mig.

9.11

Lite sen uppdatering om det kanske. Hur som helst så är allt det lite mer intimt. Folk som bor här i Westfield jobbar ofta i New York så alla känner någon som var där den 9 september. 

Bara en Au Pair

När jag började söka som Au Pair var det några jag kände som också sökte men många lade det åt sidan och hittade istället nya äventyr. Så i min lilla stad var jag ändå ganska ensam om att åka iväg som Au Pair. Men ju närmre resedatumet kom ju mer Au Pairer började jag prata med och då insåg jag att det var väldigt många som faktiskt åkte iväg. Jag var inte ensam längre och jag sa ofta, "jag ska BARA åka iväg som Au Pair". Men det var ju ändå inte många som åkte iväg och lämnade en speciell pojke hemma. Men det visade sig snabbt att väldigt många hade lämnat sin kära pojkvän hemma.
.
Man är alltså inte ensam. Vad man än gör så är man aldrig ensam, vart man än kommer så finns det alltid någon som känner likadant som du.

Lördag

Igår var jag med Johanna och Sofia, vi åt Mexikanskt, tittade i affärer och åt glass. Jag och Johanna filmade även lite när vi åkte bil, jag ska försöka få in dom filmerna här någongång men idag gick det inte så bra...
Vanlig storlek på dricka...

Bilder

Duktig på datorer som jag är så hittade jag problemet med bilderna!
.
Här är Route 22, jag och Johanna åt där i mitten.
Bild från igår när jag och Johanna var ute och vandrade i Downtown, Jenny kunde inte komma så det blev bara vi två.

Friday night with JJ

Jag var med Johanna och nu ska jag snart iväg för att träffa Johanna och Jenny.
.
Jag vet inte vad som händer men jag kan absolut inte ladda upp några bilder här på bloggen...

Route 22

Nu har jag precis lämnat barnen på skolan, lärarna stod som vanligt och öppnade dörrarna åt eleverna. Snart kommer Johanna hit så ska vi åka iväg och äta frukost på en rolig väg.
.
Jag lägger ut en bild på den vägen sen för nu vägrar det att fungera...

Systrar i Jeans

Idag var första gången jag bar jeans under dagstid sedan jag kom hit! Jag längtar efter hösten här för den ska tydligen vara torr och fin dock så har det regnat konstant nu i två dagar...
.
Idag mötte jag upp en tjej på Starbucks efter ett tag droppade det bara in fler och fler så till slut var vi sju stycken. Min familj blir bara större och större, för man blir som en liten Au Pair familj tillsammans.
.
Det blev något strul med banken också. Jag insåg att jag ibara hade fått lön en gång hittills och jag borde ha fått det två gånger, Au Pairer får lön varje vecka. Jag frågade min värdpappa och vi kollade genom det och det visade sig att banken hade gett Nathalie mina pengar... Det är alltså bra att prata med sina värdföräldrar om något skulle hända eller om du känner att något är fel. Ofta är det något du stör dig på som dom inte ens har tänkt på.
.
En av Au Pairerna som var på Starbucks ikväll.
Jag köpte ett par joggingskor idag som jag ska använda både inne och ute för det är så man gör här i USA fick jag lära mig.

Skolan

Det kommer mer bilder sen. Nu ska jag åka iväg och förhoppningsvis köpa två par träningsskor.

Bildbomb

Tyvärr så är det fortfarande segt att lägga ut bilder så ni för helt enkelt vänta ett tag till... Idag gjorde jag iallafall en rolig sak, jag gick in i tv-rummet där pappan sitter och kollar på tv med barnen, Disney Chanel eller något liknande. Då säger jag till han "Kul kvällstv?". Han tittade bara på mig, ops jag hade läst på svenska innan så jag sa hela meningen på svenska...

Jersey Shore och bildbomb!

Ja, samma strand som programmet Jersey Shore.
.
Igår var jag med Christin och två andra tjejer, vi åt, fikade och pratade hela kvällen lång. Det känns att engelskan kommer till mig lättare nu.
.
Idag jobbade jag till klockan 12.00. Klockan 10.30 bestämde jag mig för att åka in till New York för att möta upp tre andra tjejer. Jag vandrade från Penn Station ch ner till Union Square helt själv. Johanna frågade mig hur jag kunde hitta så bra när vi skulle gå tillbaka. Det är ju så att Manhattans gator ligger som ett rutnät, avenyerna går från norr till söder och gatorna går från öst till väst. Penn Station ligger på 7th ave and 34th st och jag gick till 4th ave and 14th st, det är en bit och mina fötter värker fortfarande. Jag gick nämligen i cirklar innan jag hittade mina vänner, dom visste nämligen inte riktigt vart dom var så jag gick åt det håller jag trodde men det visade sig vara helt fel håll...
.
Jag hade tänkt lägga in massvis av bilder nu men av någon anledning så vill inte datorn att jag ska göra det så jag försöker igen imorgon.

"Distance is just a test to se how far love can travel"

Nu är vi vid strandhuset, eller jag sitter på ett litet café med datorn i högsta hugg!
.
Det är ett stort hus som ligger ca 250 meter från havet. Jag bor på en egen våning, riktigt skönt. Jag ska lägga ut bilder senare, jag orkade inte ta med mig kameran hit.

Myter om USA

Här är lite myter om USA och amerikaner.
.
- Dom har skor på sig inomhus.
- Det finns inte alltid trottoarer.
- Killarna är inte så snygga som på filmerna.
- Jag har sett tjocka människor men just i Westfield är jag nästan störst!
- På affärerna packar dom varorna åt en.
- Man får svänga höger i trafikljusen även om det visar rött.
- Man kan dricka vattnet från kranen men det smakar klor.
.
Har jag glömt något?

Travel book

Snart ska vi åka till morföräldrarnas beachhouse. Så idag har jag i princip inte gjort något annat än att köpt solskyddsfaktor och pratat på Skype.
.
Eller en sak till har jag gjort, Nathale lämnade en bok till mig där hon hade skrivit lite, t.ex. några bra adresser, kontaktuppgifter mm. så jag lade till: Lite recept och ideér för mat till barnen, kanallista till TV:n, vad jag och Nathalie har köpt för presenter och lite annat som kan vara bra att veta. Så detta blev en travel book för Au Pairerna i den här familjen.

Emmas drängar

Bara så ni vet känns det ganska skönt att åka till poolen för att sola och bada. Vet säger att man måste åka till Kalifornien eller Florida?
.
Jag pratade med min far idag för första gången sedan jag kom hit. Han skvallrade lite om att Emma's drängar i Ramvik (en manskör) ska göra en extra föreställning av "Aprilskämt med drängarna". Dom hade en föreställning i våras som såldes ut på direkten. Medan den var så var jag i Stockholm och nu kommer jag vara här i Westfield... Turen är på min sida. Jag som verkligen ville se den föreställningen!
.
En amatörkör som verkligen har slagit genom i Ramvik och grannbyarna. Det började under älgjakten och fortsatte med snappsvisor och efter det blev det en kör helt enkelt.

Monster

Idag hade jag en till bra dag, detta löser sig! Vi spelade minigolf idag med två kusiner och deras nanny, trevligt trevligt. Sen fortsatte vi med playdate hemma hos dom. Barnen lekte på källarvåningen medan jag och nannyn pratade på övervåningen, vi kom fram till at Sverige är ett väligt bra land, hon tyckte det var det optimala.
.
Jag tänkte skriva ett långt inlägg om vad jag lämnade hemma i Sverige men det får jag ta en annan gång. Det viktiga är att människorna jag lämnade förstår att jag saknar dom.
.
Jag gjorde Swedish pancakes till barnen.
Vi spelade monster golf.
Jag skrev en önskan på svenska.
Jag vill bara att du finns kvar när jag komer hem!